Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 10:50:58 πμ
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:09

«Φόρος βλακείας»

Συντάκτης:

Ακραία εθνικιστικά στοιχεία, νεαροί επί τα πλείστον, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν Έλληνες τουρίστες στην Οχρίδα.
Η είδηση είναι προχθεσινή, αλλά καθημερινή είναι η  εχθρότητα που αντιμετωπίζουν τους Έλληνες οι Σκοπιανοί. Εχθρότητα που αυξήθηκε με την εθνικιστική υστερία του Γκρούεφσκι.
Μια λύση θα ήταν να εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Να αποθαρρύνονται οι Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφτούν τα Σκόπια διότι δεν είναι ασφαλής προορισμός τα Σκόπια.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:37

Συμμετοχικά

Συντάκτης:

Να γίνουν εκλογές, κατά πως θέλει η αντιπολίτευση. Αλλά αν πραγματικά τις θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί δεν αρχίζει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση των συνδυασμών του;
Υποτίθεται πως ακόμα κι εντός του Μαρτίου θα μπορούσαν να στηθούν κάλπες. Γιατί να μην καταστεί αντικείμενο εσωκομματικού διαλόγου η ταυτότητα των ψηφοδελτίου;
Πολύ περισσότερο βέβαια από τα πρόσωπα, το πρόγραμμα θέσεων θα άξιζε να συζητηθεί στις οργανώσεις. Ιδιαίτερα μάλιστα πριν συγκροτηθεί ώστε να συμπεριληφθεί και η «φωνή» της βάσης.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:22

Να το μάθει κι ο Πρωθυπουργός!

Συντάκτης:

Σάμπως εφορία πληρώνουν; Υπουργοί είναι και ό,τι θέλουν λένε. Καλή ώρα ο Ταλιαδούρος. Ο μισός χρόνος των δελτίων ειδήσεων αφιερώνεται στους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Ελλάδα θα μειώσει το έλλειμμά της υπό την κοινοτική επιτήρηση. Και από το «πες πες» ακόμα και τα μικρά παιδιά εμπέδωσαν ότι η διαδικασία ελέγχου του υπερβολικού ελλείμματος ενεργοποιείται στην ευρωζώνη μόλις μια χώρα ξεπεράσει το 3% του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:46

Κι όλα τα ίδια μένουν

Συντάκτης:

Θα χρειαζόμασταν την πένα του αείμνηστου Δημήτρη Ψαθά που σε ένα από εκείνα τα ανεπανάληπτα χρονογραφήματά του είχε διακωμωδήσει τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες (τότε) δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΕ, ΔΕΗ. ΕΥΔΑΠ, υπουργεία κ.ο.κ, έσκαβαν δρόμους τοποθετούσαν τα δίκτυά τους, αποκαθιστούσαν τους δρόμους η καθεμιά χωριστά και ανεξάρτητα από την άλλη με συνέπεια και να ακριβοπληρώνει και να ταλαιπωρείται ο λαός.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:36

Κώστας Τερζενίδης : Ο Τόπος, Οι Άνθρωποι

Συντάκτης: Τερζενίδης Κώστας

«Ο λόγος είναι πράξη», υποστήριξε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πολλά υποσχόμενος, Μπάρακ Ομπάμα, τον οποίο σε προεκλογικό ντιμπέιτ η Χίλαρι Κλίντον, η επί των εξωτερικών, τον είχε χαρακτηρίσει «λαμπερό αλλά κενό ρήτορα».
Ο δικός μας φιλόσοφος, ο Δημόκριτος, πριν από 2500 χρόνια, υποστήριζε πως «ο λόγος είναι η σκιά της πράξης».

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία, η οποία έλαβε χώρα όχι πολύ μακριά από σήμερα. Διαβάστε λοιπόν.
Ένα πρωινό του Δεκεμβρίου καταφθάνει ένα αγχωμένο παιδί εταιρίας courrier με σκοπό να παραδώσει στον Δήμο Κιλκίς ένα πακέτο. Απευθύνεται λοιπόν σε μας, που ασχολούμαστε αυτό διάστημα με τα θέματα του Δήμου και μας λέει:

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:25

Ευθύνες

Συντάκτης:

Με τούτα και με τ’ άλλα, με την βοήθεια της Αγροτικής και την επικουρία της Ενώσεως οι αγρότες μας παραμένουν απλήρωτοι. Μόνοι πανελληνίως.
Ένα δάνειο της ΕΑΣ και η αμφιβολία της ΑΤΕ αν θα το εισπράξει (γι’ αυτό και ζητά την εξόφλησή του πριν τη λήξη του) εμποδίζει να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών.
Μην ψάχνετε τον ένα υπαίτιο της καθυστέρησης. Ευθύνονται αμφότεροι και οι δυο. Ένωση και ΑΤΕ.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 08:08

Το ίδιο όνειρο;

Συντάκτης:

Κι ο ασθενέστερος νους αντιλαμβάνεται ότι η διαδοχολογία πλήττει και τον τόπο και το κόμμα και ευθέως τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή. Τον τόπο διότι αποπροσανατολίζει άρχοντες και αρχόμενους από τα σημαντικά προβλήματα. Την κυβερνώσα  Ν.Δ διότι διαρρηγνύει την ενότητά της και τον Κ. Καραμανλή διότι αφενός τον θεωρεί ήδη ηττημένο και αφετέρου τον στέλνει στη σύνταξη.
Εύλογα δεν είναι όλα τούτα; Αλλά τότε πως εξηγείται  τα σημαντικότερα μεγαλοστελέχη κυβέρνησης και κόμματος να έχουν εμπλακεί στη διαδοχολογία;

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:14

Το φωτεινό μας πρόσωπο

Συντάκτης:

Η είδηση πέρασε σχεδόν στα «ψιλά» των εφημερίδων. Ο( Γιάννης Βαρβιτσιώτης, πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» συνέγραψε και επιμελήθηκε την έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο» Αναζητώντας την Τέχνη - Περιφερειακές Πινακοθήκες» όπου παρουσιάζονται 19 πινακοθήκες της χώρας, μεταξύ των οποίων και της ΤΕΧΝΗΣ του Κιλκίς.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:04

Κουκιά σπέρνουν

Συντάκτης:

Σε λίγο θα υπάρξουν χειροδικίες…Θα πλακωθούν μεταξύ τους οι υπουργοί, σχολίασε δηκτικά τις ενδοκυβερνητικές ξιφομαχίες ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης.
Να μας συγχωρεί ο κ. Φλωρίδης, αλλά είναι δικαίωμα των υπουργών να λένε τις απόψεις τους. Κι αν θεωρούν πως δε υπάρχει εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, να το διασαλπίζουν στην κοινή γνώμη. Είναι ίσως η μεγαλύτερη συνεισφορά τους στον τόπο. Να προειδοποιούν το λαό για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει (από τους ίδιους!).