Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 3:35:15 πμ
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:46

Η παιδική χαρά

Συντάκτης:

Δυο μήνες νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου γνώριζε, αφού συναντήθηκε με τον κ. Πάπιστα, την ύπαρξη βιντεοκασέτας και τα παιχνίδια εκβιασμών στη Θεσσαλονίκη περί τα «τοξικά» οικόπεδα του Βατοπεδίου.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:44

Χρήστος Ανδρεανίδης : Αμαζόνιος

Συντάκτης:

Από την τηλεοπτική της ΝΕΤ εκπομπή «Εξάντας» του Γεώργιου Αυγερόπουλου ορμώμενος περπάτησα τον Αμαζόνιο μέχρι τα σύνορα Εκουαδόρ – Κολομβίας ψάχνοντας μάταια την περιοχή των αυτοχθόνων «Κοφάν». Ζούσαν στην ζούγκλα χωρίς επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο, πίνοντας νερό από τα ποτάμια και θεραπεύοντας με βότανα προβλήματα υγείας που παρουσιαζόταν.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:41

Εμπαιγμός

Συντάκτης:

Τι άλλαξε αλήθεια δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά, από τούτη την επισήμανση του μεγάλου φιλόσοφου; Βλέπουμε καθημερινά τους πολιτικούς μας να κατακλύζουν τα παράθυρα των καναλιών, προσπαθώντας να πείσουν πως μοναδική τους έγνοια είναι ο λαός! η ευημερία του λαού που εκπροσωπούν. Κουραφέξαλα! Για το μόνο που νοιάζονται είναι η σακούλα τους! Γιατί πως αλλιώς εξηγείται, καμπόσα λαμόγια κ’ άλλοι τόσοι τραπεζίτες να κυβερνούν τούτη εδώ τη χώρα;

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:29

Εξεταστική για ποιους;

Συντάκτης:

Εξαρχής ήταν γνωστό. Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου θα βγάλει μπόλικη μπόχα. Οι πρωταγωνιστές ίσως της μεγαλύτερης κομπίνας στη νεοελληνική ιστορία αποδεικνύονται ως η καρικατούρα - η ακραία μορφή- μιας κοινωνίας που διαπαιδαγωγείται με ιδανικά το εύκολο κέρδος, την εξαπάτηση του άλλου, την αναξιοκρατία, την πολυτελή  διαβίωση άνευ εργασίας κ.ο.κ.
Μη γελιόμαστε και κυρίως μην κρατάμε υποκριτικά τη μύτη μας. Η μπόχα που αναδύεται από το Βατοπέδι δεν είναι παρά  η μπόχα που ανασαίνουμε καθημερινά εις το πολλαπλάσιο. Σε ένα πεδίο όπου οι όζοντες δεν είναι δυο υπουργοί, πέντε κρατικά στελέχη, δυο συμβολαιογράφοι,ένας καλόγερος κι ένας ηγούμενος.. Αλλά πολλαπλάσιοι.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:26

Αυτονόητα

Συντάκτης:

Γράφαμε χθες για τις ευθύνες των συνεταιριστών περί τη διαχείριση παραγωγικών μονάδων. Προφανώς η ζημιογόνα χρήση δεν προέρχεται εκ Θεού. Ανθρώπινα λάθη, παραλείψεις και …αδυναμίες την προκαλούν. Όταν ένας ιδιωτικός φούρνος λειτουργεί με τρεις εργαζόμενους κι ένας συνεταιριστικός με εννιά, είναι προφανές το αποτέλεσμα.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:25

Και όμως μπορεί

Συντάκτης:

Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση με την απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής να χορηγήσει άτοκο δάνειο στις Ενώσεις για να πληρωθούν οι παραγωγοί για τα απούλητα σιτάρια και καλαμπόκια τους δεν είναι μόνο η στήριξη των  κινρών παραγωγών.
Το μήνυμα είναι πως η κυβέρνηση αν θέλει μπορεί να χτυπήσει τα καρτέλ. Το μήνυμα είναι πως δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα και για όλα υπάρχουν λύσεις.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:14

Ατελεύτητες μελέτες

Συντάκτης:

Μεταξύ των προτάσεων της επιτροπής του καθηγητή Φυτιάνου για τον έλεγχο της ρύπανσης των νερών του Θερμαϊκού κόλπου από τα νερά των ποταμών Αξιού, Αλιάκμονα, Γαλλικού και Λουδία είναι και η δημιουργία  ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου ποιότητας νερού στον Αξιού σε σταθμό στους Ευζώνους ή την Αξιούπολη για τον 24ώρο έλεγχο της ποιότητας του ύδατος του Αξιού που εισέρχεται στην χώρα μας.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:08

Χρήστος Καναρόπουλος : Μάθημα Ζωής

Συντάκτης:

«Ένα άτομο γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος , για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.
ΥΙΟΣ: «Μπαμπά , μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
ΠΑΤΕΡΑΣ: «Ναι βεβαίως, τι είναι;»
ΥΙΟΣ: «Μπαμπά, πόσα παίρνεις στη μια ώρα; »
ΠΑΤΕΡΑΣ:  «Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:06

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Καλημέρα αδέλφια
Ακόμη και η (αριστερή) «Αυγή» πανηγύρισε για τη νίκη Ομπάμα, πιστή στο   ρόλο καλλιέργειας αυταπατών.  Όπως είχε διαφημίσει και την νίκη Κλίντον. Μην ξεγελιέστε αδέλφια επειδή εκλέχθηκε μαύρος στο Λευκό Οίκο. Και ο Κόλιν Πάουελ και η Κοντολίζα Ράις (ή Ριζού) μαύροι είναι. Μαύρος λύκος-άσπρος λύκος, πάντως λύκος είναι. Στην ουσία άλλαξε η βιτρίνα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Ανακαινίστηκε. Το μεγάλο κεφάλαιο επένδυσε ένα πακτωλό χρημάτων στο χρώμα της φτώχειας, αλλά στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να κυβερνά η αστική τάξη, το σκληρό μονοπωλιακό κεφάλαιο, το στρατιωτικό-πολιτικό σύμπλεγμα που σπέρνει δυστυχία στο κόσμο.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:25

Να τιμωρείται η άγνοια

Συντάκτης:

Είναι εξοργιστικό να ακούς κυβερνητικούς παράγοντες - κάθε εποχής- να διατείνονται πως δεν γνώριζαν για το σκάνδαλο, δεν είχαν ενημερωθεί για τις κοινωνικές αντιδράσεις, δεν ήξεραν πως μια απόφασή τους ή μια κυβερνητική απόφαση συνολικά, προκαλούσε τριβές και κοινωνικές εντάσεις.