Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 4:41:06 μμ
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 10:11

Περί αυγών και πτηνοαυγοπωλών

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Με την τιμή ενός αυγού να φθάνει στο 0,60€ «χάσαμε τ’ αυγά και τα καλάθια» όπως λέει η γνωστή λαϊκή φράση και κινδυνεύουμε να χάσουμε «τ’ αυγά και πασχάλια» τις πασχαλινές μέρες που διανύουμε.

Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 20:14

Ταγματάρχης Βασίλειος Παπαγιάννης

Συντάκτης:

Του Νίκου Σιάνα.

Το συγκρότημα Σκρα ήταν το 1917 καλά οχυρωμένο από τους Γερμανοβούλγαρους, αλλά ένα χρόνο αργότερα η οχύρωση του έφτασε την τελειότητα.

Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 11:48

Αρκουδιάρηδες

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Ο αρκουδιάρης ήταν ο εκτροφέας και εκπαιδευτής αρκούδων που τις περιέφερε για επίδειξη στις πόλεις και στα χωριά, χρηματιζόμενος από τον χορό τους και χορεύοντας πολλές φορές και οι ίδιος με την αρκούδα του.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Στις 11 το βράδυ της 8ης Απριλίου 1941 η γερμανική φάλαγγα κατέλαβε το χωριό Μεταλλικό και συνέχισε την κίνησή της προς το Κιλκίς.

Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 21:40

Το τέλος του Νεοφιλελευθερισμού

Συντάκτης:

Του Νίκου Κουζίνη.

Είναι νομοτέλεια ότι κάθε πολιτικό σύστημα που εκφράζει απαράβατες αρχές, με το πέρασμα του χρόνου και ειδικά όταν δεσπόζει για χρόνια στην εξουσία, γίνεται αλλαζονικό, εκφυλίζεται και καταρρέει.

Του Νίκου Σιάνα.

Στο Δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στις 31-3-2022 η 2η συνάντηση των μελών του δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες.

Γράφει η Αλίκη Αποστολίδου.

Νέα εποχή στα ακίνητα ορμώμενη από τα υβριδικά μοντέλα εργασίας και του νέου τρόπου ζωής μετά την πανδημία.

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.

Με την υπόθεση της Πάτρας, ακούμε να γίνεται λόγος για ψυχοπαθητικά στοιχεία. Πώς μπορούμε να διακρίνουμε άτομα με αυτά τα στοιχεία, αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας;

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Στις 8 Απριλίου 1941 η γιουγκοσλαβική άμυνα έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος και αφήνει ακάλυπτα τα ελληνογιουγκοσλαυικά σύνορα.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Προσφιλές επιχείρημα κάθε κυβερνητικού όταν του επισημαίνονται οι στραβοτιμονιές της κυβέρνησης είναι: εντάξει, έχουμε και τα στραβά μας, αλλά και πάλι σε κάθε δημοσκόπηση βρισκόμαστε 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Όντως ισχύει και υφίσταται το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορεί τόσες εταιρείες να κάνουν λάθος ή να κατασκευάζουν κατόπιν παραγγελίας δημοσκοπήσεις μαϊμού.