Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 3:25:59 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τα προβλήματα στην πολύπαθη Γουμένισσα διαδέχονται το ένα το άλλο. Πολλά από αυτά επιλύονται μετά από προσπάθεια και την συνδρομή των κατά καιρούς θεσμικών παραγόντων.

Πρόσφατα μας προβλημάτισε  και μας ανησύχησε η απόφαση κατάργησης του εδώ Ταχυδρομικού Γραφείου.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Πανελληνίου Δικτύου Πόλεων SDG -17, επετειακού περιεχομένου, για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Με ξεχωριστό τρόπο τιμήθηκε η 200η επέτειος της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης στο Δήμο Κιλκίς. Παραμονές της εθνικής μας γιορτής το Δημαρχείο φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ελληνικής σημαίας με τη γαλανόλευκη να αποτυπώνεται κυματίζοντας στην πρόσοψη του δημοτικού καταστήματος στους ιστούς του οποίου υψώθηκε, επίσης, επαναστατικό λάβαρο.

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ο πίνακας των συμμετεχόντων παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 27 Μαρτίου.

Ελεύθερο και στα δεσμά του ακόμα, το αδούλωτο έθνος κήρυξε την Επανάσταση για να εξέλθει από το σκοτάδι της τυραννίας και του φόβου και να βαδίσει περήφανα στο φως.

Να αξιοποιήσουν τις ευεργετικές πρόνοιες του Ν. 4764/2020 για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους καλεί τους οφειλέτες του ο Δήμος Κιλκίς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, στο Διοικητήριο, τον  Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγο Π.Σ. Μάριο Αποστολίδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Κιλκίς, Πύραρχο Κώστα Τσάγκαλο.

Στο πλαίσιο των γενικών μέτρων που ελήφθησαν από το κράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την περίοδο από Μάρτη του 2020 μέχρι και σήμερα, και με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν και των δημοτών που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια, η μείζονα αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις για να ψηφιστούν στην ΟΕ και το ΔΣ του δήμου. Οι προτάσεις είναι:

«Η Ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από η στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους.  Το νόημα του 1821 είναι μία λέξη: Ελευθερία.

Σήμερα, 200 χρόνια από την εθνεγερσία του 1821 η οποία αποτέλεσε την “Ανάσταση” του γένους μας, παρά το πλήγμα της πανδημίας του κορονοϊού, είμαστε περήφανοι που σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά. Παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τα ιδανικά που καθόρισαν την εθνική μας αναγέννηση.

25η Μαρτίου 1821: Ο λαός μας επέλεξε να ζεύξει την επέτειο της Εθνικής του Παλιγγενεσίας με την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  αποτελεί για τον ελληνικό λαό ορόσημο διπλού, θρησκευτικού και εθνικού εορτασμού.  Ο αγώνας των Ελλήνων έγινε, όπως ομολογούσαν οι αγωνιστές του 1821, «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Συνεπώς, δεν πρόκειται μόνο περί μιας εθνικής επετείου, αλλά περί κοινής πορείας και αδιατάρακτης ενότητας Ελληνισμού  και Ορθοδοξίας.

Εορτάζουμε, με τον αρμόζοντα σεβασμό και την δέουσα λαμπρότητα, την Εθνεγερσία του 1821.  Σ’ αυτήν συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό η Ορθόδοξη Εκκλησία που στάθηκε αληθινή κιβωτός του Έθνους.

Στην ιστορική πορεία του Έθνους μας επιβεβαιώθηκε ότι όσες φορές εμείς, οι Έλληνες, πορευθήκαμε ενωμένοι, μεγαλουργήσαμε, ενώ ο διχασμός μας οδήγησε σε καταστροφές.

Το ολιγάριθμο γένος των Ελλήνων έδειξε το μέγα θαύμα στην ανθρωπότητα.  Σήμερα, 200 χρόνια μετά, σ΄ αυτούς τους νεκρούς εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, συνειδητοποιώντας το ιερό μας χρέος.

Η σημερινή ημέρα, είναι μέρα μνήμης και τιμής και για τον ελληνισμό, όπου γης. Και γι’ αυτό σήμερα τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας, τα μεγάλα ιδανικά που εκπροσωπεί η χώρα μας στην οικουμένη.

Ας αναφωνήσουμε ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Ελευθερία και ας  υψώσουμε, όλοι,  την γαλανόλευκη σημαία μας ψηλά, ας κυματίσει παντού, παιανίζοντας το μήνυμα του Ευαγγελισμού.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες».

Με ανοιχτή επιστολή προς το Δήμο Κιλκίς και το Δασαρχείο Κιλκίς ο πρώην ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Γιώργος Μιχαηλίδης, καταγγέλλει τη δημιουργία πάρκινγκ αυτοκινήτων μέσα στο Δασάκι του Άι Γιώργη Κιλκίς: