Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 12:59:34 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι διατίθεται ειδικός θερμαινόμενος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων κατά τη διάρκεια της νύχτας, εφόσον παρουσιαστεί περιστατικό αστεγίας. 

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 21:59

Γιατί τόση ανοχή;

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.
Το ότι η οδική συμπεριφορά ημών των Ελλήνων είναι πολλές φορές απαράδεκτη και επικίνδυνη είναι πλέον κοινό μυστικό. Άλλωστε αυτό το επιβεβαιώνουν κάθε χρόνο τα στατιστικά στοιχεία με τους εκατοντάδες τραυματίες και νεκρούς.

Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκεται και θα παραμείνει όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, εφαρμόζοντας, πυρετωδώς από τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου 2021,  το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας "Λέανδρος".

Στη μάχη του χιονιά ρίχθηκε ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς ανακόπτοντας τον πυκνό χορό των νιφάδων στο δίκτυο της πόλης και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες οικισμών της ορεινής πλευράς του Κιλκίς.

Νεότερη ενημέρωση για τους δρόμους που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή.

O Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς – Παιονίας βυθίζεται -εντός λίγων μόλις ημερών- και πάλι σε πένθος λόγω της απώλειας ενός ακόμη αγαπητού συναδέλφου από τον φονικό ιό του κορωναϊού.

Σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται ο  Δήμος Κιλκίς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ‘’Λέανδρος’’ που πλήττει τη χώρα.

Δεκατέσσερα μηχανήματα έργου, το έμψυχο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας, οδηγοί, χειριστές και εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, είναι σε θέση μάχης ώστε να επιχειρήσουν, εφόσον χρειαστεί, για τον αποχιονισμό δρόμων, πεζοδρομίων και πλατειών.

Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Γιαχασίδη.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας χάνει έναν ικανό και ιδιαίτερα αγαπητό για το χαρακτήρα και την εργατικότητά του υπάλληλο, που έδωσε σκληρή μάχη για τη ζωή του τους τελευταίους δύο μήνες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. Μην μας πει κανείς ότι δεν γνώριζε... 

Προ των πυλών είναι η αδειοδότηση της εταιρείας Μυτιληναίος για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στα όρια της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΡΩΙΝΗ". 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη, με στόχο την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.