Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 4:23:06 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Με το 50% των εκθετών, ήτοι με πενήντα εννέα παραγωγούς και πενήντα τέσσερις επαγγελματίες πωλητές, θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 24 Απριλίου. Στη λαϊκή αγορά εφαρμόζονται οι έκτακτες υγειονομικές ρυθμίσεις για τον περιορισμό της διασποράς της Covid – 19 οι οποίες αφορούν: 

Ένα υπερσύγχρονο όχημα πολλαπλών χρήσεων, με τα παρελκόμενά του, το πρώτο αυτού του τύπου και δυνατοτήτων που θα κυκλοφορήσει σε πανελλαδικό επίπεδο, παρέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ενισχύοντας ουσιαστικά το έργο της, στους άξονες της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εσωτερικών, που υπογράφηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου, παραχωρείται δωρεάν στο Δήμο Κιλκίς το κτίριο του παλαιού Διοικητηρίου Κιλκίς (παλαιά Νομαρχία) με σκοπό την αξιοποίησή του ως χώρου ανάδειξης της ιστορίας της πόλης του Κιλκίς και ανάπτυξης πολιτιστικών λειτουργιών, όπως αναλυτικά παρουσίασε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς την περασμένη Πέμπτη.

Σκληρή αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεών τους στο facebook είχαμε μεταξύ του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου - γιατρού Τάσου Μπαβέλη και του δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη για τα κρούσματα κορονοϊού στο δήμο Παιονίας.

Προηγήθηκε η ανάρτηση του κ. Μπαβέλη, πρώην συνεργάτη και δημοτικού συμβούλου του κ. Σιωνίδη:

Σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία Υπουργείων και δημόσιων Οργανισμών είχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την διήμερη υπηρεσιακή κάθοδό του στην Αθήνα την Πέμπτη και Παρασκευή15- 16 Απριλίου με σκοπό την προώθηση ανοιχτών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο.

Για χρόνια φιλοξενούσε τις υπηρεσίες της Νομαρχίας. Είναι το εμβληματικότερο κτήριο του Κιλκίς και τα τελευταία πολλά χρόνια ρημάζει από την εγκατάλειψη. Χιλιοειπωμένα ή μάλλον χιλιογραμμένα τα πάθη του κτηρίου από την αδυναμία αξιοποίησής του παρότι σχέδια και προγράμματα δεν έλειψαν.

Θετική απάντηση έλαβε ο δήμος Παιονίας από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση   της Πλατείας 28ης Οκτωβρίου στο Πολύκαστρο (άνω πλατεία),  προϋπολογισμού 600.000€, όπου το Ταμείο έχει την κυριότητα.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 14:46

Ανδρέας Βεργίδης: Τηρήστε τα μέτρα προστασίας

Συντάκτης:

Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, απευθύνει – εκ νέου- με γραπτή δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (16-4-2021)

Την Τετάρτη 14 Απριλίου επισκεφτήκαμε την περιοχή της Μάχης του Ραβινέ, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό μνημείο των πεσόντων σε αυτήν.