Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 12:31:41 πμ

Αυτοδιοίκηση

‘’Βαθιές αναπνοές’’ στον περιβάλλοντα χώρο έδωσε η αποψίλωση δημοτικής έκτασης στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η διοίκηση του δήμου Παιονίας αποδείχθηκε ότι διαθέτει μειωμένα αντανακλαστικά.
Ο λόγος είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληρες ημέρες από τις καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε σπίτια και καλλιέργειες στο δυτικό τμήμα του δήμου Παιονίας για να επισκεφτεί την πληγείσα περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο.

Ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παιονίας η 7η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους  2022 με την οποία εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις για δύο σημαντικές μελέτες που σχετίζονται με προγραμματικές δεσμεύσεις της διοίκησης.

Στην ενημέρωση του Δημάρχου Παιονίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 30/6/22 για την θεομηνία και τις επιπτώσεις της στην Δ.Ε. Ευρωπού, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γκουντενούδης τοποθετήθηκε ως εξής:

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (1-7-2022)

Ξεκινούν  άμεσα οι εργασίες για την διαμόρφωση νέων τάφων στα υφιστάμενα κοιμητήρια Γουμένισσας.

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου υπεγράφη το συμφωνητικό του έργου  από τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη  και τον ανάδοχο του έργου Χρήστο Αμανατίδη.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις σε θέματα που αφορούν φυσικές καταστροφές με οδυνηρές μάλιστα οικονομικές συνέπειες για τους δημότες, απαιτούν ενημέρωση, αυτοσυγκράτηση και προσοχή.

Την έναρξη των εργασιών συντήρησης προστατευτικών στηθαίων, κατακόρυφης σήμανσης και οδοφωτισμού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας  Κιλκίς, προβλέπει η σύμβαση, συνολικής δαπάνης 790.610,71 ευρώ, που υπέγραψαν, σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «ΟΡ.ΚΑ. Α.Τ.Ε.Ε.» Γεώργιος Γάγαλης, παρουσία του αναπληρωτή προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς, Νίκου Γρηγοριάδης και του υπεύθυνου του έργου, στελέχους της Υποδιεύθυνσης, Διονύση Παρδάλη.

Στο Διοικητήριο, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 
 Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την περασμένη Πέμπτη 23 Ιουνίου στο δυτικό τμήμα του δήμου Παιονίας προκάλεσαν καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες.