Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:24:08 μμ

Αυτοδιοίκηση

Την επίσκεψη της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως δέχθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης  στο πλαίσιο της ολοήμερης περιοδείας της στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς μετά από πρόσκληση της ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς.

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου εγκρίνεται πίστωση 90.000 ευρώ με σκοπό την προμήθεια υλικών ύδρευσης στην ΔΕΥΑΚ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς αποδοκιμάζει τη στάση δημοτικής συμβούλου, η οποία εκδήλωσε αντιθεσμική συμπεριφορά και εξύβρισε τον Δήμαρχο Κιλκίς, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στις 29.2.2024, και απαντά στην αήθη επίθεση που δέχθηκε για το ίδιο θέμα από τη μείζονα μειοψηφία υπογραμμίζοντας ότι η αποδοχή της προσβολής των θεσμών εκ μέρους της είναι μια επικίνδυνη θέση για τη δημοκρατία και συνιστά προσάναμμα για την κατάλυση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (2-3-2019)

Τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη επισκέφτηκαν Γάλλοι εκπαιδευτικοί που προέρχονται από το Lycée Christian Βourquin από την Argelès-sur-Mer,  γαλλική κοινότητα στο νομό των Ανατολικών Πυρηναίων, στη διοικητική περιοχή της Οξιτανίας.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Γεωργαντά για θέματα που αφορούν τον Δήμο Παιονίας. 

Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση της Δημοτικής Παράταξης «νέο Κιλκίς» για τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στις 29/2/2024 και σε απάντηση της μομφής προς το πρόσωπό μου περί δήθεν υποκειμενικής στάσης μου, ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρω τα εξής:

Από τον κ. Θεόδωρο Βαφειάδη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή – δελτίο τύπου:

«Οι τοπικοί κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι του ηλεκτρονικού και έντυπου μέσου παραπληροφόρησης ΕΙΔΗΣΕΙΣ επιστρατεύονται, όποτε η Δημοτική Αρχή Κιλκίς υπό το Δήμαρχο Κυριακίδη βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία.

Απόλυτα απογοητευτική ήταν η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς την περασμένη Πέμπτη. Η ένταση στη συνεδρίαση χτύπησε κόκκινο και δεν έλειψε σε όλη τη διάρκειά της. Επί μιάμιση ώρα στην προ ημερήσιας διάταξη στο δημοτικό συμβούλιο συζητούσαν για το ποιος ευθύνεται που δεν εκλέχτηκε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, στην προ ημερών συνεδρίαση, με την ένταση να ξεπερνά τα όρια και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Χατζηαποστόλου να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας, στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, την 6η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: