Quantcast
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 9:17:40 μμ

Αυτοδιοίκηση

«Η Δημοτική Αρχή Παιονίας εφαρμόζει πιστά το Ν. 4849/2021 για την ορθή λειτουργία της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης, όπως και των άλλων περιοχών που εδρεύουν στο δήμο μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Παιονίας, μετά την απόφαση του Σωματείου Λαϊκών Αγορών για αναστολή λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Αξιούπολης.

Διακόπτεται αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου από τις 9:00 έως τις 12:00 η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της οδού Μητροπολίτου Φωτίου, από τη συμβολή της με την οδό 21ης Ιουνίου έως την οδό Δημητράκου, λόγω εργασιών κλαδέματος δύο δέντρων από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς.

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στο δημαρχείο του Πολυκάστρου,  πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας τοπικής συμβούλου της κοινότητας Αγίου Πέτρου Θεοδώρας Μασαλτζή - Κοντζαμπάση από τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη.

Η  κ. Μασσαλτζή ως πρώτη επιλαχούσα της παράταξης «Δικαίωμα για την Πρόοδο» καταλαμβάνει στην τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου την θέση του παραιτηθέντος τοπικού συμβούλου (προσφάτως χειροτονηθέντος διακόνου)  κ. Γεωργίου Κουνουπάκη.

Ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της δημοτικής αρχής της Παιονίας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας και υπεύθυνη επί των πολιτιστικών του δήμου, Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, εκλέχτηκε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.

Στις 20 Φεβρουαρίου παρουσιάσαμε μέσω του τύπου στους δημότες, το έργο και τις δράσεις της ΔΕΥΑΠ  για   την περίοδο 2019-2023. Λίγες ημέρες μετά  δημοσιεύτηκε μία απάντηση του κ.  Γκουντενούδη,  επί της παρουσίασης, που περιείχε μάλιστα χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που δεν μας αγγίζουν και δεν πρόκειται να μιμηθούμε. Οι δημότες απαιτούν από εμάς ευπρέπεια, ευγένεια και αλήθεια.

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στο δημαρχείο του δήμου Παιονίας,  ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης υποδέχτηκε τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο Κώστα Δαδούδη.

Τον κ. Δαδούδη συνόδευαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κιλκίς Νικόλαος Παλαμούτης, ο αναπληρωτής διοικητής Π.Υ Νομού Κιλκίς Χρήστος Γκαντίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Γιάννης Πολιτίδης και ο υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Αλέκος Ταρινίδης.

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στο δημαρχείο του Πολυκάστρου,  πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Βασιλειάδη από τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη.

Ο κ. Βασιλειάδης ως πρώτος επιλαχών της δημοτικής παράταξης «Παιονία της Προόδου» στην δημοτική ενότητα Γουμένισσας καταλαμβάνει την θέση του κ. Νίκου Καπουτζή.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησε χθες ο νέος Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Δαδούδης.

Με την ευκαιρία της γνωριμίας ο Δήμαρχος Κιλκίς του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και τον ενημέρωσε για το άριστο επίπεδο συνεργασίας των πυροσβεστικών υπηρεσιών του τόπου με τον Δήμο Κιλκίς και το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση των πλημμυρών και στην αντιμετώπιση των αναγκών πυροπροστασίας.

Τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο Κώστα Δαδούδη υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

       «Είμαστε ευγνώμονες στο ανθρώπινο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος, σε όλα τα στελέχη του, που ανταποκρίνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, σε κάθε έκτακτη ανάγκη, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, σε συνθήκες ασύλληπτης τραγωδίας, όπως το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη» σημείωσε ο κ. Βεργίδης.

Μεσίστιες κυματίζουν από χθες οι σημαίες στο Δημαρχείο Κιλκίς για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος και για το λόγο αυτό υπενθυμίζεται ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αυτή την Κυριακή εκδήλωση παρουσίασης του πεπραγμένου έργου της Δημοτικής Αρχής από τον Δήμαρχο Κιλκίς. Αναβολή για την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαρτίου πήρε, επίσης, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.