Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 10:19:31 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Στο πιθανολογούμενο άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά τις 11/01/21, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, οφείλουν οι Δήμοι να είναι σε ετοιμότητα, όσον αφορά την λειτουργικότητα των σχολείων από πλευράς κτιριακών υποδομών, καθαριότητας και θέρμανσης.

Στον ορισμό των επτά αντιδημάρχων για το 2021 προχώρησε με απόφασή του ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης.

Η σχετική απόφαση του δημάρχου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, στο φύλλο της Παρασκευής 1 Ιανουαρίου, με τα ονόματα των αντιδημάρχων και όλες τις αρμοδιότητές τους.

Τη σύμβαση  με τίτλο «Ανάπτυξη ολοκληρωμένου γεωπληροφοριακού συστήματος καταγραφής και διαχείρισης οδικού δικτύου της περιοχής ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς – Υποσύστημα καταγραφής βλαβών οδικού δικτύου» υπέγραψαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» (δ.τ CONSORTIS), Γεώργιος Τσακούμης.

Το μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και αγάπης συνεχίζει να μεταδίδεται στο Δήμο Παιονίας.

Η ανοιχτή επιστολή πολίτη προς τον Δήμαρχο έχει ως μάρτυρα αληθείας και τη ΦΩΤΟ. Ιδού τι γράφει ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης:

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν προγραμματιστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών σε οικισμούς όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, κ. Ανδρέα Βεργίδη και τον ανάδοχο Νικόλαο Καϊσίδη, παρουσία του προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κιλκίς Νικόλαου Γρηγοριάδη, η σύμβαση υλοποίησης του έργου  «Συντήρηση της Επ.Ο.19 στο τμήμα Αξιούπολη-Γοργόπη-Γουμένισσα».

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται στους πολίτες ότι το ΚΑΠΗ του Δήμου (απέναντι από το Δημαρχείο) λειτουργεί από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ως σημείο ελέγχου για τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών εξετάσεων (rapid tests)  ανίχνευσης κορονοϊού.

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, λόγω εορταστικής αργίας,μετατίθεται η λαϊκή αγορά του Κιλκίς η οποία θα λειτουργήσει με τη συμμετοχή ογδόντα εννέα παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών. Τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα προστασίας για την αποτροπή διάδοσης του Covid – 19 βρίσκονται σε ισχύ και αφορούν:

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Μ. Βορίδη, Θ. Λιβάνιου και Θ. Σκυλακάκη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 28η Δεκεμβρίου (Φ.Ε.Κ. Β’ 5732) καθορίστηκαν οι Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, καθώς και το ύψος της χρηματοδότησης για το έτος 2020.