Quantcast
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 2:38:14 μμ

Αυτοδιοίκηση

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, σε μια περίοδο κατά την οποία δεν έχουμε εισέλθει ακόμη σε έντονο προεκλογικό κλίμα καθώς οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2023, ο Χρήστος Γκουντενούδης, πρώην Δήμαρχος Παιονίας και τα στελέχη του συνδυασμού «Νέα Ισχυρή Παιονία» διοργάνωσαν εκδήλωση-πολιτική ομιλία σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γουμένισσας.

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Βαφειάδης για τον ορισμό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε ώρα που οι εργαζόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να παραστούν-συμμετάσχουν.

Ο κ. Βαφειάδης απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του σώματος Παύλο Θωμαΐδη – την επιστολή κοινοποιεί και στον Δήμαρχο Δ. Κυριακίδη- αναφέρει τα εξής:

Η ανάδειξη των δυνάμεων της ΔΑΣ ΟΤΑ στις πρόσφατες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των μονίμων υπαλλήλων στους ΟΤΑ του νομού Κιλκίς σε πρώτη δύναμη, για πρώτη φορά και μάλιστα με ποσοστό 65,66 %, στέλνει ηχηρό μήνυμα πως οι εργαζόμενοι δεν είναι απαθείς απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στους Δήμους.

Στην προσπάθεια ενίσχυσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον ασθενή και με ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου, προσφέρθηκαν από την Κοινότητα Γουμένισσας προς το Νοσοκομείο Γουμένισσας, είδη υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα.

Τα θέματα είναι:

Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, τη Δευτέρα 19/12, στις 3 το μεσημέρι.

Τα θέματα είναι:

Θέμα 1ο

Ενημέρωση για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Κιλκίς

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής Δήμου Κιλκίς.

Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ και καραδοκεί επενδύοντας στην ολιγωρία μας. Αυστηρή προειδοποίηση κατά της χαλαρής αντιμετώπισης της  πανδημίας απηύθυνε προχθές ο κ. Νικόλαος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου ‘’Γ. Παπανικολάου’’ εκτιμώντας ότι ο Δεκέμβριος και οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι για πιθανή έξαρση του ιού καθώς προκαλεί ανησυχία ο εκρηκτικός συνδυασμός συνύπαρξής του με την γρίπη. 

Συνεχίζοντας την σειρά των επισκέψεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου βρέθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στον Δήμο Παιονίας. Μαζί με τον Τάκη Τερζίδη, πρώην Δήμαρχο Κιλκίς, τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Λάζαρο Παζαρτζικλή και τα στελέχη της παράταξης, Φρόσω Σανιδά και Ρούλα Πανταζή, ξεκίνησαν τις συναντήσεις από την Κοινότητα της Ποντοηράκλειας, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Παυλίδη και κατοίκους του χωριού.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος με την δημοτική παράταξη του Κώστα Σιωνίδη «Η Παιονία της Προόδου».

Ζητώ την στήριξή  σας.

Μιχάλης Σαρίδης

Ελεύθερος επαγγελματίας

Η ενασχόληση με τα κοινά και ειδικότερα με τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης  αποτελεί πρόκληση και δοκιμασία ταυτόχρονα. Μία επίπονη καθημερινή διαδικασία που απαιτεί σωστές επιλογές, έγκαιρες αποφάσεις, συνεχή προσπάθεια και σαφή προσανατολισμό.