Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 3:25:45 μμ

Αυτοδιοίκηση

Στην Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων βρίσκεται ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετέχοντας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κιλκίς Γιώργο Μπαλάσκα στις εκδηλώσεις Μνήμης για τη θλιβερή επέτειο των ογδόντα χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων του Δήμου Κιλκίς και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης για το οικονομικό έτος 2024.

Επίσκεψη στην Στρώμνιτσα πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης μετά από πρόσκληση του ομολόγου του στον Δήμο της γειτονικής χώρας Kosta Konstantinov να τιμήσει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων. Είχε προηγηθεί ανάλογη επίσκεψη του Δημάρχου Στρώμνιτσας στο Κιλκίς, με επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Κιλκίς στις 28 Νοεμβρίου, την ημέρα εορτής των πολιούχων του Κιλκίς.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 13:30, θα πραγματοποιηθεί η ειδική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Παιονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα της ημερήσιας διάταξης: 

1

Ψήφιση προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (στοχοθεσία) Δήμου Παιονίας, έτους 2024.

Μετά τις παρατηρήσεις της Αρχής Διαφάνειας και την ανακλητική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά της Αρχής τέσσερις υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 21:00

Διπλή συνεδρίαση για το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 11 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00, για συζήτηση και απόφαση για τα 23 θέματα της ημερήσιας διάταξης. Μετά την τακτική συνεδρίαση θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου Κιλκίς.

Την πρώτη μετεκλογική του συνάντηση με όλα τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Παιονία της Προόδου» είχε ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης.

Πέρα από το μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του ο κ. Σιωνίδης αναφέρθηκε στην «ισχυρότατη εντολή» των δημοτών και στην νικηφόρα πορεία της παράταξης:

Νομοτελειακή η ένταξή τους εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει το σχέδιό της για συνένωση όλων των φορέων ύδρευσης σε ένα ανά Περιφέρεια. Παραμένει ως «αγκάθι» η οφειλή των 8,5 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑ Κιλκίς και των 2,9 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑ Παιονίας προς τη ΔΕΗ.

Υπογράφηκε μεταξύ του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Κιλκίς Βασίλη Καραμπίδη και του κ. Διονυσίου Γεωργόπουλου, ως νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας Μεσόγειος Α.Ε. σύμβαση για την κατασκευή του έργου ‘’Επεξεργασία λυματολάσπης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς’’ ύψους 7.797.571,26 ευρώ.

Στα τέλη του Δεκέμβρη θα ορκιστούν οι εκλεγέντες στα δημοτικά συμβούλια και στις τοπικές κοινότητες του νομού Κιλκίς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το eidisis.gr, η πρώτη ορκωμοσία θα γίνει την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στο δήμο Παιονίας, όπου και θα ορκιστούν οι νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, σε πανηγυρική εκδήλωση στο Πολύκαστρο.