Quantcast
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 2:49:08 μμ

Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Παιονίας και σε αυτές τις εορτές στέκεται στο πλευρό των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, προσφέροντας «γεύματα αγάπης» παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων σε ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους που μένουν σε χωριά του Δήμου Παιονίας, τα οποία βρίσκονται μακριά από συγγενικά τους πρόσωπα και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος άλλος ασφαλής τρόπος, να εφοδιαστούν το γεύμα τους αυτές τις εορταστικές ημέρες.

Η διοικητική παραλαβή και παράδοση προς χρήση από τον Δήμο Παιονίας έργου με παρεμβάσεις βελτίωσης, αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων σε σχολικές μονάδες του Δήμου Παιονίας (σε Αξιούπολη και Πολύκαστρο) έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προς τον Δήμο Παιονίας.

Ένιωσαν και φέτος το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, την ανιδιοτελή αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, πολίτες και  φορείς του Δήμου Κιλκίς. Αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Δήμου Κιλκίς και με την συνεισφορά τους σε τρόφιμα για την υποστήριξη των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, ενίσχυσαν τις νησίδες της ανθρωπιάς.

Μια πολύ ευχάριστη επίσκεψη δέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης από  μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς. Ήταν η πρώτη φορά, μετά την υγειονομική περιπέτεια της πανδημίας που συναντήθηκαν οργανωμένα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την τρέχουσα επικαιρότητα και τις χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση επιστολής διαμαρτυρίας του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θεόδωρου Βαφειάδη αναφορικά με την ώρα πραγματοποίησης της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς περί αργόσχολων που χρησιμοποίησε για την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης  θεώρησε υποχρέωσή του να υπερασπιστεί το θεσμικό της κύρος. Σε δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ευχές για υγεία και ένα δημιουργικό Νέο Έτος άκουσε σήμερα στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης από ωφελούμενους του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης.

Ο κ. Βεργίδης ευχήθηκε στους ωφελούμενους, τους συνοδούς τους και την πρόεδρο του Κέντρου, Μιχαηλία Καραμισάκη καλά Χριστούγεννα με υγεία και εκπλήρωση στόχων για το Νέο Έτος.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου στο γραφείο της συμβολαιογράφου Ελένης Χαμουρούδη, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο Διευθυντής του ΤΕΘΑ Αντιστράτηγος Αντώνης Κoνδύλης υπέγραψαν την εξαγορά της πλατείας 28ης Οκτωβρίου ιδιοκτησίας του ΤΕΘΑ  από τον δήμο Παιονίας έναντι του ποσού των 21.000 € . Ένα θέμα που απασχόλησε για πολλά χρόνια την  κοινωνία του Πολυκάστρου λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο.  

 Άλλα δύο μηχανήματα έργου θα ενισχύσουν τον τεχνικό εξοπλισμό του Δήμου Κιλκίς για να εξυπηρετήσουν με μεγαλύτερη ευχέρεια ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών και κατ΄ επέκταση των πολιτών.

Στο στόλο οχημάτων του αμαξοστασίου προστέθηκε ένα ανοιχτό φορτηγό 3,5 τόνων, μη ανατρεπόμενο, με σταθερή κιβωτάμαξα καθώς και ένα clark για την εκτέλεση βοηθητικών εργασιών στους εκεί αποθηκευτικούς χώρους. Το φορτηγό – όχημα θα παραδοθεί σε κυκλοφορία τη νέα χρονιά, μετά την έκδοση της άδειας πινακίδων κυκλοφορίας.

Την ένταξη της πρότασής της για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων  ζώων συντροφιάς στο πρόγραμμα ‘’Άργος’’ του Υπουργείου Εσωτερικών με προϋπολογισμό 655.204,40ευρώ πέτυχε η Δημοτική Αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη.

Η κύρια χρηματοδότηση, ύψους 372.000ευρώ, προορίζεται για το τμήμα κατασκευής του καταφυγίου ενώ η ίδια συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς ανέρχεται στα 205.604,40ευρώ.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Τριαντάφυλλος  Ναλμπάντης επισκέφτηκαν στην Αθήνα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά προκειμένου να ζητήσουν την συνδρομή του  για την ικανοποίηση  τρεχόντων  αιτημάτων  του δήμου Παιονίας.