Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 9:58:10 πμ

Αυτοδιοίκηση

Την 105η επέτειο της Μάχης του Σκρα, της πρώτης όσο και κρίσιμης εμπλοκής του ελληνικού στρατού στο πλευρό της Αντάντ με νικηφόρα έκβαση κατά των βουλγαρικών δυνάμεων τίμησε ο Δήμος Παιονίας, η Κοινότητα Σκρα και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ‘’Ελευθέριος Βενιζέλος’’ σε κοινή τους εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 14 Μαϊου στην ομώνυμη Κοινότητα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις τον Δήμο Κιλκίς εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννης Χατζηαποστόλου.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 17 Μαίου και ώρα 18.οο το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για να λάβει αποφάσεις στα παρακάτω θέματα ημερήσιας; Διάταξης:

Έγκριση 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικον. έτους 2023.

Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας  Κολυμβητηρίου «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΤΣΟΥ».

Ενημερώνεται το σύνολο των καταναλωτών της πόλης του Κιλκίς ότι πιθανόν να παρατηρηθούν προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης του κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Κιλκίς. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της διαρροής.

Στις 6 Μαρτίου του 2020 το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο ζητούσε να ξεκινήσουν έργα κατασκευής κλειστού αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πολύκαστρο-Χαλάστρα, συνολικού μήκους 44,2 χιλιομέτρων.

Οι 48 νεκροί και 150 τραυματίες ήταν ο μέχρι τότε τραγικός απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο τμήμα, «οδικό Αχέροντα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, έπειτα από καταγγελίες που δέχθηκε σχετικά με την τοποθέτηση στύλων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατά μήκος της επαρχιακής οδού Κιλκίς – Ευκαρπίας, από συνεργεία αναδόχου ιδιωτικού έργου,  έσπευσε άμεσα στο σημείο συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Δημήτρη Τσαντάκη και διαπίστωσε ότι, πολλοί στύλοι σε διάφορα σημεία είχαν τοποθετηθεί σε πολύ μικρή απόσταση  - μικρότερη του ενός μέτρου – από το οδόστρωμα, προκαλώντας κινδύνους για τους χρήστες της οδού.

Με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 6μ.μ. Τα θέματα είναι:

Θέματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση “οδικού χάρτη” των απαραίτητων ενεργειών προφύλαξης και προστασίας των πολιτών σε περίπτωση ατυχημάτων από το φυσικό αέριο και τον προσδιορισμό χώρων ικανών για την υποδοχή και διαβίωση πληγέντων μετά από σεισμό (χώροι καταυλισμού), εξετάστηκαν στη διάρκεια δύο, διαδοχικών, υπηρεσιακών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν έπειτα από πρόσκληση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς, στο Διοικητήριο, έδρα της Π.Ε. Κιλκίς.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (10-5-2018)

 «Η σημερινή συνάντηση είναι κρίσιμη για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους, αγαθών, της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση, συνεργασία, ετοιμότητα και άμεση επέμβαση για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κρίση» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, υπό την προεδρία του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στην αίθουσα συσκέψεων “Περικλής Κολότσιος” με θέμα: “Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2023”.

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο προάγει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει τους άξονες οδικής μεταφοράς.  Πρόκειται για  το έργο «Κατασκευή νέου οδοφωτισμού κόμβου Μεταλλικού και πλήρης ανακατασκευή πεπαλαιωμένου ηλεκτροφωτισμού κόμβου Χέρσου» του οποίου οι εργασίες ξεκινούν εντός του Ιουνίου 2023, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου ΟΡΚΑ ΑΤΕΕ, παρουσία του αναπληρωτή προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς Νίκου Γρηγοριάδη και του προϊσταμένου του τμήματος Έργων Δομών Περιβάλλοντος της προαναφερόμενης Υποδιεύθυνσης, Παύλου Πετρίδη.