Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 6:23:01 μμ

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 16:48

Ο Δήμος Κιλκίς μπροστά στην ψηφιακή εποχή

Συντάκτης:

Ο Δήμος Κιλκίς μπαίνει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή εκσυγχρονίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και  βελτιώνοντας συγχρόνως τις επιδόσεις των δημοτικών του υπηρεσιών με μετρήσιμα αποτελέσματα. Εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά!

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην κεκλεισμένων των θυρών (λόγω COVID – 19) δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 2 Ιουλίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι με τροπολογία του υπ. Εσωτερικών παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020 η προθεσμία για την υποβολή διορθωτικής δήλωσης αναφορικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό “εργαλείο” που πρόσφατα δημιούργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- τον «Περιφερειακό Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας»- παρουσιάστηκε στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, στις 22 Ιουνίου 2020, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Αίτημα προς το «Ταμείο Αλληλεγγύης»  υπέβαλλε ο Δήμος Παιονίας, στις 15 Ιουνίου 2020, προκειμένου να λάβει επιχορήγηση 300.000 ευρώ για την την ενίσχυση του εξοπλισμού του στον τομέα της καθαριότητας.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 13:32

Παράταση δήλωσης τετραγωνικών στους δήμους

Συντάκτης:

Με  τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών, της 23/6/2020, παρατείνεται έως 31 Αυγούστου 2020 η δυνατότητα δήλωσης τετραγωνικών που δεν είχαν δηλωθεί στους δήμους, για λόγους που αφορούν στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο μέτρο αυτό.

Με δύο Αποφάσεις της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκαν συνολικά 114.444.110,44 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.

Τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή δεν είναι επιπλέον πρόσθετη επιχορήγηση του Κράτους προς τους ΟΤΑ.

Η ΔΕΥΑ Παιονίας προχωρά  την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΜΝΟΤΟΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΟΤΥΛΗΣ».

Η μελέτη αφορά την εξάλειψη του προβλήματος της λειψυδρίας με την παροχή επαρκούς ποσότητας και καλής ποιότητας πόσιμου  νερού  στα χωριά  Σιταριάς,  Ξηρόλακκου και Κοτύλη του Δήμου Παιονίας, καθώς  τα εν λόγω χωριά υδροδοτούνται από τη «Δεξαμενή – Πυροβολικού Πολυκάστρου»  μέσω του αντλιοστασίου Λιμνοτόπου και παρατηρείται έντονα το φαινόμενο έλλειψης επαρκούς ποσότητας  νερού  ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων βλαβών του υφιστάμενου αγωγού λόγω της παλαιότητας του.

Με μια εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση δρόμου (street performance) μαθητές σχολείων της πόλης του Κιλκίς είπαν το δικό τους ξεχωριστό Ευχαριστώ στους εργαζομένους του Δήμου Κιλκίς, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας του Covid – 19.

Ξεκίνησε από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς το έργο καθαρισμού της Δοϊράνης και συγκεκριμένα του καναλιού και του παραλιακού μετώπου από το Μουσείο Λίμνης μέχρι το Τελωνείο Δοϊράνης.

Η ανάπλαση του παραλιακού αυτού μετώπου σύντομα θα είναι γεγονός και θα αλλάξει επιτέλους η θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης της λίμνης.