Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 10:27:41 πμ

Αυτοδιοίκηση

Η 25η Μαρτίου αποτελεί εμβληματική ημερομηνία για τον απανταχού ελληνισμό, καθώς αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την αφετηρία της εθνικής απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό.
Σήμερα, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που συνδέεται άρρηκτα στην συνείδησή μας με τον ιερό αγώνα των ηρώων της ελληνικής επανάστασης για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Κάποτε σε κάθε γωνιά του Κιλκίς υπήρχε κι ένα περίπτερο. Ακόμα και πριν λίγα χρόνια στην κεντρική οδό, την 21η Ιουνίου υπήρχαν πάνω από 10 περίπτερα. Ήταν το ξεχωριστό χρώμα των πόλεών μας, που εξυπηρετούσε και κοινωνικούς σκοπούς καθώς με τις άδειες περιπτέρων το κράτος ενίσχυε τους ανάπηρους-θύματα πολέμου.

Συνεδριάζει την Τρίτη 28/3 στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα οποία και είναι:

1

Έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικον. έτους 2023.

2

Έγκριση της 5ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιονίας, οικονομικού έτους 2023.

Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη υποκλινόμαστε στο πάνθεον των Αθανάτων, των χιλιάδων αγωνιστών που ύψωσαν αγέρωχα το ανάστημά τους στον κατακτητή, που αντιστάθηκαν με ένοπλο αγώνα κατά της Οθωμανικής υποταγής και πλήρωσαν με στερήσεις, με θυσίες αμέτρητες και με το αίμα τους το τίμημα της ελεύθερης Πατρίδας.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και τα υπέγραψε την απόφαση ένταξης της πράξης «ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΗΓΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5201694 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».

Ο Δήμος Παιονίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, από 1ης  Μαΐου 2023 έως και 31ης Οκτωβρίου 2023, ενημερώνει όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, για την υποχρέωσή τους να προβούν έγκαιρα στον καθαρισμό τους, απομακρύνοντας χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα υλικά, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Για τα Λατσιά της Κύπρου αναχωρεί αύριο πενταμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Θωμαϊδη,προκειμένου να συνεορτάσει με τον αδελφοποιημένο με το Κιλκίς Δήμο, τις εκδηλώσεις της εθνικής μας επετείου.

Για πολλοστή φορά γίνεται προσπάθεια ωραιοποίησης και συγκάλυψης μιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην ΔΕΥΑ ΚΙΛΚΙΣ από τον κ. Δήμαρχο και την διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, ρίχνοντας την μπάλα στην κερκίδα.

Είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο ότι το χρέος της ΔΕΥΑΚ, μέχρι σήμερα που μιλάμε κοντεύει τα 7.000.000 ευρώ προς την ΔΕΗ αφού για 20 μήνες δεν έχει πληρώσει η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ούτε ένα ευρώ, ελπίζοντας ότι αυτά τα χρέη θα μεταβιβαστούν ή και θα χαριστούν.

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στυλιανού Πέτσα εντάχθηκε στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ η βελτίωση – ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών στις Κοινότητες Αμαράντων και Αγίας Παρασκευής με χρηματοδότηση  2.940.300ευρώ.

Η πρώτη ημέρα της άνοιξης, κατά την εαρινή ισημερία, βρήκε τους μικρούς δημότες του Κιλκίς στο δεύτερο σπίτι τους! ‘’Το Κουκουβαγάκι’’ ο νέος βρεφικός σταθμός της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς, επί της οδού Διονυσίου 4, γέμισε με παιδικές φωνές, με τους μικρούς ενοίκους του να τριγυρίζουν με ολοφάνερη περιέργεια τους χώρους του, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και να στέκονται για ώρα στην πολύχρωμη αίθουσα των παιχνιδιών!