Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021, 3:18:37 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 09:49

Δήλωση Ανδρέα Βεργίδη για τα... 102 κρούσματα

Συντάκτης:

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη:

«Η ανακοίνωση για εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων σε 102 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία -όπως απεδείχθη- οφείλεται σε ασύλληπτο λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία περίοδο κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν στην προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο “εχθρό”, τον COVID-19.

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι έχει ανοίξει ο κύκλος του ενιαίου συστήματος κινητικότητας για το 2020. Στο Δήμο Κιλκίς οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις προς κάλυψη είναι σαράντα δύο (42) και στον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος - Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών δεκαέξι (16).

Λόγω της πανδημίας και των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται μόνο δια περιφοράς, μέθοδος που κατά την άποψη μου, αφενός δεν είναι αποτελεσματική ούτως ώστε να «προβληματίσει» την διοίκηση του δήμου για να δραστηριοποιηθεί και αφετέρου λαμβάνονται ως ευκαιρία για εκμετάλλευση από τον Δήμαρχο ώστε να περνάει «εν κρυπτώ» ρυθμίσεις, που μπορεί να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών.

Έκκληση στους πολίτες-καταναλωτές της Παιονίας απευθύνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης να μειώσουν την κατανάλωση νερού στην απολύτως απαραίτητη, αποφεύγοντας την άσκοπη κατανάλωσή του και εξαιτίας της ανομβρίας η οποία προκάλεσε μεγάλη πτώση της παροχής νερού στις πηγές υδροληψίας του Δήμου. Κι αμέσως μετά την έκκληση άρχισαν οι βροχές!

Οι δύσκολες ημέρες της πανδημίας που διανύουμε με τις κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν έχουν οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας.

ΤΑΚΤΙΚΗ και ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί την 8η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ημέρα ΤΡΙΤΗ  και μεταξύ των ωρών 10.00 έως 13.00, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Νικόλαος Χατζηγεωργίου και ο Γεν. Γραμματέας της Νικόλαος Ζησόπουλος.

Κατά 30% ελαττώνονται τα μισθώματα των κυλικείων στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 12:23

«Γραμμή του Δημότη Παιονίας»

Συντάκτης:

Ο Δήμος Παιονίας συναντά την ψηφιακή εποχή! Ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει ο Δήμος Παιονίας είναι να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και να φέρει πιο κοντά τον  δημότη, δίνοντας  λύση στα προβλήματα με τα οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος.

Θετική και σημαντική εξέλιξη, η οποία θα δώσει ώθηση στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Κιλκίς, χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης την προκήρυξη του ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού με αρ. Διακ.2248, για την μελέτη: «Σύνδεση ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ», συνολικού ύψους 855.266,87 ευρώ (ΑΔΑ: Ψ2Β246ΨΧΕΔ-ΥΒ3) από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) ΑΕ.