Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 1:04:05 πμ

Αυτοδιοίκηση

Μερική αναπροσαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς για τις Κυριακές αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με σκοπό την ευχέρεια εξυπηρέτησης των πεζών και μετακινουμένων με ήπιες μορφές μετακίνησης, ως μέτρο πρόληψης για την αποτροπή του κινδύνου διασποράς του Covid -19, και την εν γένει διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας.

Συνέρχεται σε δημόσια Συνεδρίαση το Συμβούλιο της Κοινότητας Κιλκίς την Πέμπτη16 Ιουλίου 2020, ώρα 21:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Έγκριση ψηφίσματος για την υποστήριξη της Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας σχετικά με το μεταναστευτικό.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, υπό τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, παρουσίασε στο ‘’Βελλίδειο’’ το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, την αναπτυξιακή πρόταση της κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση.

"Δυναμικό πρόγραμμα με υψηλή δυνατότητα απορρόφησης πόρων και με κατευθύνσεις την κατασκευή έργων στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της δημόσιας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος. Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία για να εντάξουμε όσα περισσότερα έργα μπορούμε", επισημαίνει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης.

Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση και Αναβάθμιση Υποδομών Προσβασιμότητας στη λίμνη Δοϊράνη» που θα αναμορφώσει εξ’ ολοκλήρου την περιοχή κοντά στον χώρο του Μουσείου της Δοϊράνης για τους επισκέπτες και θα αναβαθμίσει τουριστικά την ευρύτερη περιοχή, προχώρησαν σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης και εκπρόσωποι της αναδόχου κοινοπραξίας “Τερζής Βασίλειος- Μπαϊρακλιλής Αργύριος”,  παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΕ Κιλκίς.

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο επισκέφτηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, τη  Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020. 

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα   σχετικά με  τις εγκρίσεις έργων και χρηματοδοτήσεων που έχει υποβάλει ο Δήμος προς  το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς επίσης και το μείζον θέμα που επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία όλων των περιφερειακών δήμων και αφορά την  μνημονιακή υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα μας, η οποία καθιστά αδύνατη την αναπλήρωση του προσωπικού που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ή κινητικότητας  από τους  δήμους.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση του Α. Σ. Δάσους Κούπας, την Κυριακή 12 Ιουλίου, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσει τους κατοίκους για την υποβολή της πρότασης στο Πράσινο Ταμείο που αφορά την ανάπλαση της πλατείας του χωριού και να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι κάτοικοι στον διάλογο που ακολούθησε.

Ο Δήμος Παιονίας υπέβαλε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αίτημα συμμετοχής στο  πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων-ΤΠΣ» για όλες τις δημοτικές ενότητες.

Το πρόγραμμα πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ή και από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και η αποπληρωμή του θα γίνει από το ΥΠΕΝ (μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) και αφορά στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού σε εθνικό επίπεδο.

Το κατανόησαν στο Δήμο Κιλκίς πως μπορεί και το αργόν -πάει μήνας αφ’ ότου ενημέρωσε ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης για την τρύπα-  να έχει χάρη, αλλά το γοργόν έχει περισσότερη.

ΚΙ έτσι μια δυο μέρες μετά τη δημοσίευση του απαράδεκτου καθεστώτος, μπροστά στην Παναγιά μάλιστα, πρωί της Πέμπτης έπιασαν δουλιά.
Κατανοούμε πως υπάρχουν πολλές τρύπες στους δρόμους, αλλά κι ένας μήνας βρε παιδιά...

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (14-7-2015)

Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται το τελευταίο δεκαήμερο οι εκατοντάδες κάτοικοι της Κοινότητας Δροσάτου με τις συνεχείς και παρατεταμένες διακοπές νερού.