Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 4:16:21 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών:

  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ),

Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests) έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες στον οικισμό του Νέου Γυναικοκάστρου, στο Κιλκίς καθώς και στον οικισμό της Βάθης.

Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 22 Απριλίου έως και την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.

Σαν σήμερα, 54 χρόνια πριν, καταλύθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα και εγκαθιδρύθηκε η "Χούντα των Συνταγματαρχών". Η Ελλάδα έμπαινε στην πιο σκοτεινή περίοδο, στη μαύρη σελίδα της ιστορίας μας. 

Με το 50% των εκθετών, ήτοι με πενήντα εννέα παραγωγούς και πενήντα τέσσερις επαγγελματίες πωλητές, θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 24 Απριλίου. Στη λαϊκή αγορά εφαρμόζονται οι έκτακτες υγειονομικές ρυθμίσεις για τον περιορισμό της διασποράς της Covid – 19 οι οποίες αφορούν: 

Ένα υπερσύγχρονο όχημα πολλαπλών χρήσεων, με τα παρελκόμενά του, το πρώτο αυτού του τύπου και δυνατοτήτων που θα κυκλοφορήσει σε πανελλαδικό επίπεδο, παρέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ενισχύοντας ουσιαστικά το έργο της, στους άξονες της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εσωτερικών, που υπογράφηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου, παραχωρείται δωρεάν στο Δήμο Κιλκίς το κτίριο του παλαιού Διοικητηρίου Κιλκίς (παλαιά Νομαρχία) με σκοπό την αξιοποίησή του ως χώρου ανάδειξης της ιστορίας της πόλης του Κιλκίς και ανάπτυξης πολιτιστικών λειτουργιών, όπως αναλυτικά παρουσίασε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς την περασμένη Πέμπτη.

Σκληρή αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεών τους στο facebook είχαμε μεταξύ του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου - γιατρού Τάσου Μπαβέλη και του δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη για τα κρούσματα κορονοϊού στο δήμο Παιονίας.

Προηγήθηκε η ανάρτηση του κ. Μπαβέλη, πρώην συνεργάτη και δημοτικού συμβούλου του κ. Σιωνίδη:

Σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία Υπουργείων και δημόσιων Οργανισμών είχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την διήμερη υπηρεσιακή κάθοδό του στην Αθήνα την Πέμπτη και Παρασκευή15- 16 Απριλίου με σκοπό την προώθηση ανοιχτών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο.

Για χρόνια φιλοξενούσε τις υπηρεσίες της Νομαρχίας. Είναι το εμβληματικότερο κτήριο του Κιλκίς και τα τελευταία πολλά χρόνια ρημάζει από την εγκατάλειψη. Χιλιοειπωμένα ή μάλλον χιλιογραμμένα τα πάθη του κτηρίου από την αδυναμία αξιοποίησής του παρότι σχέδια και προγράμματα δεν έλειψαν.