Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 6:43:18 μμ

Αυτοδιοίκηση

Στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ μεταφέρονται τρία σημαντικά έργα  που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές στο υδροδοτικό δίκτυο, διασφαλίζουν την ποιότητα και επάρκεια του νερού και βελτιώνουν τις λειτουργίες του βιολογικού καθαρισμού.

Δέσμευση υλοποίησης έλαβε την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης από το Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στην συνάντηση που είχαν στο Κιλκίς στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την μάχη του Κιλκίς όπου παρέστη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, για το έργο ηλεκτροφωτισμού και κατασκευής ταρτάν στο στάδιο του Πολυκάστρου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Το έργο υπεβλήθηκε το Μάρτιο του 2020 και έλαβε την θετική γνωμοδότηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την υποστήριξη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.

Στις 21 Ιουνίου 1913 η ιστορία δαφνοστεφάνωσε το Κιλκίς. Η δοξαστική λάμψη της επικής μάχης του Κιλκίς φωτίζει με μεγαλοπρέπεια τους ήρωες, αξιωματικούς και απλούς στρατιώτες που όρμησαν θαρραλέα  στο πυρακτωμένο πεδίο της μάχης, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με τη ζωή τους την ιερή μας γη.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 21:12

Tablets σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

Η Δημοτική Αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη, δεκτική σε καινοτόμες παρεμβάσεις που ανοίγουν νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση, ενισχύει το ψηφιακό σχολείο.

Με ενέργειες της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου αγοράστηκαν σαράντα επτά φορητοί υπολογιστές οι οποίοι διετέθησαν σήμερα στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης του Κιλκίς και στα Σχολεία της Περιφέρειας για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εξ αποστάσεως διδασκαλίας από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, εφόσον αυτή απαιτηθεί από μια ενδεχόμενη αναζωπύρωση της υγειονομικής κρίσης του Covid -19.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (20-6-2015)

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 13:03

Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας

Συντάκτης:

Την υποβολή, στο «Άξονα Προτεραιότητας 1» (Μέτρο 1) του Πράσινου Ταμείου, πρότασης έργου με τίτλο: «Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας», συνολικού προϋπολογισμού, ύψους  440.000,00€ συμπ/νου ΦΠΑ 24% , αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

Την 21η Ιουνίου του 1913 οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, έπειτα από μεγάλες συγκρούσεις κατόρθωσαν να θέσουν τη πόλη του Κιλκίς υπό τον ελληνικό έλεγχο.
Σήμερα, 107 χρόνια μετά από την ιστορική μάχη του Κιλκίς θυμόμαστε και τιμούμε τους 8.828 νεκρούς, οι οποίοι με αυτοθυσία κατόρθωσαν τη νικηφόρα έκβαση του Β' Βαλκανικού πολέμου.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (19-6-2015)

Ο Δήμος Παιονίας κατέθεσε στις 4/6/2020 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση  κατά  των  1. Υπουργού Οικονομικών και  2. Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου  για την ακύρωση :

1. Της υπ’ αρίθμ. 2945/2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου.

2. Κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης, ρητής ή σιωπηρής, προγενέστερης ή μεταγενέστερης.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 22:15

Δωρεά βιβλίων στη μνήμη του Νίκου Ταχτσίδη

Συντάκτης:

Μια πολύ συγκινητική δωρεά δέχθηκε σήμερα ο Δήμος Κιλκίς από τα παιδιά του αδικοχαμένου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Νίκου Ταχτσίδη.

Σεβόμενοι την επιθυμία του πατέρα τους ο Χρήστος και η Ελισσάβετ αποφάσισαν να διαθέσουν χίλια περίπου βιβλία παιδικής λογοτεχνίας στο Δήμο Κιλκίς.‘’Πρόκειται για μια δωρεά αγάπης στη μνήμη του πατέρα μας, του φωτεινού και γελαστού Νίκου’’ είπαν ο γιος και η κόρη του κατά τη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη που αποδέχθηκε συναισθηματικά φορτισμένος την ευγενική χειρονομία τους.