Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 9:06:11 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς για την ανορθογραφία που βλέπετε στην είσοδο του 2ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς.  Τέσσερα πέντε πλακάκια πεζοδρομίου έχουν καταστραφεί και ο κίνδυνος να προκαλέσουν ατύχημα σε νήπια, εκαπιδευτικούς και γονείς, είναι υπαρκτός.

Εν μέσω καύσωνα οι κάτοικοι τεσσάρων χωριών των Κρουσίων έμειναν χωρίς νερό για ημέρες, καθιστώντας αβίωτη την καθημερινότητά τους.

Από την περασμένη Τετάρτη μια βλάβη στην υποβρύχια αντλία έθεσε εκτός λειτουργίας τη γεώτρηση που τροφοδοτεί με νερό τα χωριά Θεοδόσια, Ελληνικό, Ίσωμα και Ριζανά. Μπορεί η ΔΕΥΑ Κιλκίς να κινήθηκε άμεσα για την αποκατάσταση της βλάβης, αλλά η ουσία είναι πως με τις θερμοκρασίες στο κόκκινο, οι κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό για ημέρες!

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 19:59

Έρχονται μειώσεις στα δημοτικά τέλη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Αυτή είναι μια πραγματικά καλή είδηση καθώς αφορά σε μειώσεις δημοτικών τελών για όλους τους δημότες του Κιλκίς ενώ έμφαση θα δοθεί σε ειδικές ομάδες όπως ΑΜΕΑ και πολύτεκνοι.
Την αισιόδοξη αυτή είδηση πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν προανήγγειλε πως από τον προσεχή προϋπολογισμό και επομένως για τα δημοτικά τέλη έτους 2022 θα ισχύσουν μειώσεις εξαιτίας της αύξησης των δημοτικών εσόδων του ιδίου έτους ως αποτέλεσμα των φορολογήσιμων τετραγωνικών μέτρων .

Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους αιρετούς των Δημοτικών Ενοτήτων ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε σήμερα συνεργασία με τους Κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Τερπύλλου σε δύο κύκλους, σύμφωνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τη συμμετοχή των Κοινοταρχών Τερπύλλου Νίκου Χάσογλου, Αγίου Μάρκου Αθανάσιου Σεφερίδη, Αναβρυτού Σταύρου Καρυπίδη, Αντιγόνειας Θεοφύλακτου Γιαννουλίδη, Βάθης Αναστάσιου Νικολαϊδη, Γερακαριού Σάββα Ανδρεανίδη, Ελληνικού Παναγιώτη Πουλτουρτζίδη, Επταλόφου Παναγιώτη Αμοιρίδη, Ευκαρπίας Νίκου Ανδρεάδη, Θεοδοσίων Λάζαρου Τσαχουρίδη, Ισώματος Σωτήρη Θρήσκου, Κάτω Θεοδωρακίων Αλέξανδρου Ποιμενίδη Κεντρικού Νίκου Ηλιάδη, Κοιλαδίου Γιώργου Μαυροκεφαλίδη,  Κοκκινιάς Γιάννη Χατζή, Ποντοκερασιάς Κώστα Αμανατίδη, Τριποτάμου Σάββα Πεχλιβανίδη και Φύσκας Παναγιώτη Γραμματικόπουλου.

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 20:40

Και εγένετο Δοϊράνη μπιτς!

Συντάκτης:

Οι παλιοί αναπολούν τις μέρες που η Δοϊράνη ήταν εκεί στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 κάπως σαν το Πευκοχώρι και τη Σάρτη. Να γεμίζουν οι παραλίες της από ηλιοκαμένους- είχε και τότε καύσωνες- που έβρισκαν στα δροσερά νερά της καταφύγιο και αναψυχή.
Κι ύστερα ήρθαν τα χρόνια της αφάνειας. Και της λειψυδρίας. Τα νερά κίνησαν να βρουν το κέντρο της λίμνης. Αποσύρθηκαν εκατοντάδες μέτρα και η σφύζουσα από λουόμενους παραλία μεταβλήθηκε σε δάσος.

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων εγγραφής στον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Συνολικά υποβλήθηκαν 147 αιτήσεις σε ότι αφορά τα νήπια οι οποίες και έγιναν πλήρως αποδεκτές.

Ως προς τις εγγραφές στα βρέφη υποβλήθηκαν 89 αιτήσεις από τις οποίες έγιναν αποδεκτές με κριτήρια μοριοδότησης οι 54. Έχει καλυφθεί πάνω από το 60% των αιτήσεων εγγραφής, με πρόβλεψη για την περίπτωση μη προσέλευσης βρέφους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, την κάλυψη της κενής θέσης από το επιλαχόν.

Οι λίστες με τα ονόματα των γονέων, τα νήπια και τα βρέφη των οποίων γίνονται δεκτά στους δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς (www.e-kilkis.gr). 

Για την εξυπηρέτηση των επιλαχόντων και των γονέων που τα βρέφη τους δεν έχουν γίνει δεκτά στο Νομικό Πρόσωπο, προτείνεται από το Δήμο να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στις μονάδες προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ. Οι αιτήσεις κατατίθενται στην διαθέσιμη εφαρμογή της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων) με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για το νέο σχολικό έτος βρίσκονται σε ισχύ τα υποστηρικτικά κοινωνικά μέτρα του Δήμου Κιλκίς για τις πολύτεκνες, τρίτεκνες οικογένειες, για τα ΑμεΑ και για τις οικογένειες με εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ που έχουν πλήρη απαλλαγή από την καταβολή των τροφείων.  Πλην των παραπάνω εξαιρέσεων, τα τροφεία στους δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς είναι μειωμένα κατά 75%.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-7-2021)

Θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως κλιματιζόμενος χώρος το Β' ΚΑΠΗ αυτό το Σαββατοκύριακο και αρχές της ερχόμενης εβδομάδας μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου από τις 9:00 έως τις 20:00 για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω του παρατεταμένου καύσωνα.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με αντικείμενο την ίδρυση Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες, που αποσκοπεί στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας.

Με κεντρικό σύνθημα ''Εμβολιάζομαι Τώρα'' ο Δήμος Κιλκίς κορυφώνει την ενημερωτική του εκστρατεία για την προώθηση των εμβολιασμών στα διοικητικά του όρια.

Αφίσες, φέιγ βολάν, ενημερωτικό έντυπο και διαφημιστικά σποτ συνθέτουν την καμπάνια του προαιρετικού εμβολιασμού την οποία στηρίζουν με τη συμμετοχή τους ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Εμπορικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς.