Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 10:25:05 πμ

Αυτοδιοίκηση

Με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή 7/4 το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, στις 6μ.μ.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα προηγηθεί ενημέρωση από την εταιρεία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ σχετικά με το τι είναι βιορευστά, προκειμένου στην επόμενη συνεδρίαση να γνωμοδοτήσει το συμβούλιο επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου Κατασκευή και λειτουργία Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά ισχύος 969,00 kWe.

Με έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμα του ΝΠΔΔ του Δήμου Παιονίας στα ΜΜΕ, όσον αφορά τον απολογισμό του έργου, στην θητεία της σημερινής διοίκησης του δήμου. Κατά την προσφιλή πλέον τακτική της, η νυν διοίκηση του δήμου παρουσιάζει έργα που έχουν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση, ως δικά της έργα και βέβαια έργα «ρουτίνας» τα συμπεριλαμβάνει, ως όραμα για το μέλλον του τόπου. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα:

Ο Δήμος Παιονίας προκήρυξε διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία για την σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύναψης του  έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΕΛ ΒΑΦΕΙΟΧΩΡΙΟΥ & ΠΟΝΤΟΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ», κάτω των ορίων του Ν.4412/2016 με αξιολόγηση μελέτης και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.4412/2016 και προϋπολογισμό 1.438.415,98€ (χωρίς Φ.Π.Α.).Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΥΠ.ΕΣ.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου, για την πορεία των αναπλάσεων που υλοποιούνται από τον δήμο Παιονίας στην πόλη της Γουμένισσας.

 Το έργο αφορά 1120 τμ συνολικών επιστρώσεων με κυβόλιθους σε δρόμους και 140 τμ επιστρώσεων με κυβόλιθους στην περιοχή της κεντρικής πλατείας.

Η σωστή όσο και έγκαιρη προετοιμασία και οι τεκμηριωμένες προτάσεις της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Κυριακίδη ανοίγουν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ για τον Δήμο Κιλκίς.

Μετά την εξασφάλιση πίστωσης 2,9 εκατ. ευρώ από το εν λόγω πρόγραμμα για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Αμαράντων και Αγίας Παρασκευής, ο Δήμος Κιλκίς επιδοτήθηκε με πίστωση 224.482,01ευρώ προκειμένου να ωριμάσει τις μελέτες για την κατασκευή αθλητικού πυρήνα στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης του Κιλκίς.

Το φυσικό αέριο είναι μία καλοδεχούμενη ιδιωτική επένδυση για την πόλη του Πολυκάστρου. Το ότι είναι καλοδεχούμενη φάνηκε και από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  όπου όλοι ψηφίσαμε υπέρ της δωρεάν παραχώρησης των 2 στρεμμάτων δίπλα από τον όρχο, που πρότεινε ο  τότε δήμαρχος  κ. Γκουντενούδης. Εμείς ως διοίκηση  είμαστε όλο αυτό το διάστημα σε διαρκή επικοινωνία, διευκολύνουμε και συνεργαζόμαστε με την εταιρεία που κατασκεύασε το δίκτυο του φυσικού αερίου όπως διευκολύνουμε και κάθε άλλη ιδιωτική επένδυση που ωφελεί τους δημότες και  φέρνει ανάπτυξη στον τόπο μας, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων μας.

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 22:21

Εργασίες και αναπλάσεις στη Γουμένισσα

Συντάκτης:

Καθώς διανύουμε χρονικά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, μία σειρά εργασιών και αναπλάσεων ολοκληρώνονται στη Γουμένισσα αλλά και άλλες, εξελίσσονται με σταθερούς ρυθμούς, με σκοπό, τόσο τη βελτίωση της εικόνας της ιστορικής πρωτεύουσας του δήμου μας, όσο και τη διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των κατοίκων της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι περισσότερες εργασίες έχουν προγραμματιστεί σε προηγούμενο χρόνο και αφορούν σε αποφάσεις που γνωμοδοτήθηκαν θετικά στα πλαίσια των προβλεπόμενων διαδικασιών και σε αντίστοιχες συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Γουμένισσας, που παρά τους περιορισμούς και τις δύσκολες συνθήκες, λόγω πανδημίας, πραγματοποιούνταν ανελλιπώς, δια περιφοράς.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη σε πρώτο βαθμό αυτοδιοικητικών στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς επί θητείας Ευάγγελου Μπαλάσκα για την πολύκροτη υπόθεση με τα 45άρια.

Υπενθυμίζουμε ότι η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από καταγγελία στην Εισαγγελία των στελεχών της αντιπολιτευόμενης παράταξης Συμπιλίδη το 2007.

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναδεικνύουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς φωτισμού στο συνοριακό σταθμό Ευζώνων, τον δεύτερο μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της χώρας.

Μετά λύπης, διαπιστώνουμε ότι τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου που επρόκειτο να ξεκινήσουν επί θητείας της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Παιονίας, έμειναν στα χαρτιά, με αποτέλεσμα ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων να παραμένει στο...σκοτάδι, εδώ και 20 χρόνια!

Ένα ακόμη έργο, το οποίο η δική μας δημοτική αρχή είχε δρομολογήσει και ωριμάσει όσον αφορά τις συνθήκες υλοποίησης του στο δήμο μας, ήταν η σύνδεση του Πολυκάστρου με το δίκτυο φυσικού αερίου. Άλλωστε ήταν και προεκλογική μας δέσμευση ότι στη συνέχεια θα εντάξουμε και τις άλλες πόλεις του δήμου μας στο δίκτυο. Ως επιστέγασμα αυτής της πολιτικής, η θέρμανση με πρώτη ύλη το φυσικό αέριο, λειτουργεί στο Πολύκαστρο εδώ και 3,5 περίπου μήνες, ζεσταίνοντας 41 νοικοκυριά και σε αναμονή άμεσης σύνδεσης βρίσκονται άλλα 17. Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος που έχουν γίνει, μέχρι τώρα, φθάνουν μέχρι τις 300 και ο προγραμματισμός μέχρι την περαίωση του έργου, το 2025, είναι να συνδεθούν περί τους 750 καταναλωτές.