Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, 5:11:19 πμ

Αυτοδιοίκηση

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των εμπλεκόμενων – στη δασοπυρόσβεση – φορέων για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της διεξαγωγής της άσκησης επί χάρτου με τίτλο “ΦΛΟΓΑ 2022”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στην αίθουσα “Περικλής Κολότσιος”, στο Διοικητήριο, έδρα της Π.Ε. Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (8-6-2022)

Ο δήμος Παιονίας υπέβαλλε πρόταση χρηματοδότησης  από το «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – πρόγραμμα Άργος» του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατασκευή των εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και εξοπλισμού του κτηνιατρείου δήμου Παιονίας, προϋπολογισμού 341.200,00 ευρώ.

Με 817 συμβατικούς κάδους απορριμμάτων ανανεώνει τον αστικό εξοπλισμό της καθαριότητας η Δημοτική Αρχή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Κιλκίς. Η πρώτη παρτίδα έχει έρθει, αποτελείται από 336 πράσινους κάδους που έχουν ήδη συναρμολογηθεί και τις επόμενες ημέρες δρομολογείται η διάθεσή τους στο δημόσιο χώρο. 

Εντάχθηκε η  πρόταση που υπέβαλε ο δήμος Παιονίας, στο Πράσινο Ταμείο, για την χρηματοδότηση δράσης, προϋπολογισμού 37.200 ευρώ, που έχει να κάνει με το σχέδιο της αστικής προσβασιμότητας στον δήμο.

Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δημοτικού σταδίου Πολυκάστρου   συνεχίζεται με την υπογραφή του συμφωνητικού ανάθεσης έργου, 31η Μαΐου 2022, μεταξύ των   Σιωνίδη Κωνσταντίνου με την ιδιότητα του δημάρχου Παιονίας, Καρβουνιάρη Γαρυφαλλιά με την ιδιότητα της προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Παιονίας και της  Κ. Ιωαννίδης  Α.Τ.Ε. δ.τ. Πιλάγας Α.Τ.Ε. για τον ηλεκτροφωτισμό του δημοτικού σταδίου Πολυκάστρου με δαπάνη εργασιών 135.265,72€.

Θέματα ανάδειξης του πολιτιστικού κεφαλαίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού για την επίτευξη του στόχου της αποτελεσματικότερης υλοποίησης πρωτοβουλιών και δράσεων των φορέων της Αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση αυτή, συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης με Αντιδημάρχους του Δήμου Παιονίας και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας, σήμερα, στο Διοικητήριο.

Ο Δήμος Κιλκίς θα δέχεται αιτήσεις πολιτών που θεμελιώνουν τις προϋποθέσεις για την χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν:

  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΩΝΟΣ, ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και

Ο δήμος Παιονίας  κατέθεσε  αίτημα χρηματοδότησης στην « 1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.3.1 ΤΗΣ Ε.Υ.Ε. Π.Α.Α._ΜΙΚΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ», Αρ.  Πρωτ.  522001, 27/05/2022 για έργο υποδομής του πρωτογενούς τομέα στα Λιβάδια με τίτλο: «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής εξισορρόπησης/αποθήκευσης στην Τ.Κ. Λιβαδίων Δήμου Παιονίας».