Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 6:02:43 μμ

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 09:13

Επίσκεψη του Προέδρου της Eurobank στον Δήμαρχο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ΔημήτρηςΚυριακίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και μη Εκτελεστικό Σύμβουλο της τράπεζας  Eurobank AE ΓιώργοΖανιά και στελέχη του τραπεζικού οργανισμού.

Συνεδριάζει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου σε ΕΙΔΙΚΗ  ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, και ώρα 17:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: 

Την πρώτη μετεκλογική συνάντησή του με τα στελέχη της παράταξής του, «Κιλκίς Μπροστά», είχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Στο κάλεσμα του νικητή των εκλογών ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες στελέχη του συνδυασμού. Όπως τόνισε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο κ. Κυριακίδης, «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τη μάχη που δώσαμε όλοι μαζί, για το πως φθάσαμε μέχρι το νικηφόρο αποτέλεσμα, για τις αδυναμίες που είχαμε. Κυρίως όμως συζητήσαμε για το τι έχουμε να κάνουμε στη νέα πεντάχρονη θητεία μας, θέσαμε τους κοινούς στόχους για να υλοποιήσουμε το έργο που έχουμε υποσχεθεί στους κιλκισιώτες».

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και ανακατατάξεις -όπως αυτές στο δήμο Παιονίας- είναι η απόφαση του Πρωτοδικείου Κιλκίς όσον αφορά την ανακήρυξη των νέων δημοτικών συμβούλων του Κιλκίς που από τον Ιανουάριο αναλαμβάνουν τις τύχες του δήμου Κιλκίς.

Είναι γνωστό πως ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων έχει μειωθεί σε 35 από 41 που είναι σήμερα. Στο δήμο Κιλκίς οι γραμμένοι είναι 64.799, ψήφισαν 32.367, άκυρα 524, λευκά 161.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 18:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέματα:

  • 1. Έγκριση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς σε κατεπείγουσα συνεδρίαση
  • 2. Υποβολή αιτήματος εξαίρεσης από τη λύση του άρθρου 29 του Ν. 5056/2023 (ΦΕΚ 163/τ. Α΄/6.10.2023) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς με την επωνυμία: "Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς - Κ.Δ.Ε.Κ. - Δήμου Κιλκίς" (ΦΕΚ Σύστασης: 921/τεύχος Β΄/23.05.2011 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

Οι συνθέσεις του Δημοτικού και των 31 Τοπικών συμβουλίων του δήμου Παιονίας μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Κιλκίς

Μετά τη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ειλικρινά αναρωτιόμαστε:

Τι πρέπει ακόμη να συμβεί στο Δήμο για να διεκδικήσει η δημοτική αρχή από το κράτος, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του απέναντι στο λαό;”  Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Προϋπολογισμός 2019 τελών φωτισμού και καθαριότητας στα 2.000.000 € !

Προϋπολογισμός 2024 τελών φωτισμού και καθαριότητας στα 4.533.910 €!

Εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η απόφασης ανακήρυξης των εκλεγέντων συμβούλων στο Δήμο Παιονίας.  Και στη μάχη της Γουμένισσας  νικητής αναδείχτηκε ο Θανάσης Τραχανίδης καθώς την έδρα που έλαβε εκεί ο Τάσος Βασιλακάκης την «πλήρωσε» ο συνδυασμός Σιωνίδη με χαμένο τον Βαγγέλη Νίτση.

Ο Αιμίλιος Νικολαΐδης ανακηρύσσεται δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς μετά την κλήρωση που διεξήχθη σήμερα Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στο Πρωτοδικείο Κιλκίς μεταξύ αυτού και του ισοψηφίσαντος σε σταυρούς Νίκου Στανημερόπουλου.

Υπενθυμίζουμε ότι η ισοψηφία σε σταυρούς καταγράφηκε μετά και την επανακαταμέτρηση των σταυρών στο Πρωτοδικείο Κιλκίς  για να ακολουθήσει η κατά νόμο προβλεπόμενη διαδικασία της κλήρωσης για την ανακήρυξη των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Συνάντηση με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων θα επιδιώξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να γίνουν το συντομότερο δυνατόν παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού άξονα, όπου σημειώνονται πολυάριθμα και πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα.

Με αφορμή σχετική αναφορά του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι ήδη έχει μιλήσει με το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα και πρόσθεσε: «εμείς θα στείλουμε σήμερα αίτημα στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ώστε η συνάντηση να γίνει εντός του Νοεμβρίου σε κάθε περίπτωση». Στη συνάντηση αυτή, όπως είπε, θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος της περιοχής και οι επικεφαλής των παρατάξεων που παρέστησαν πριν από λίγο καιρό στην κινητοποίηση που είχε γίνει στην περιοχή.

«Στην Παιονία συντελείται ένα έγκλημα, συγκεκριμένα στην οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων και ειδικότερα στο τμήμα Χαλάστρας - Πολυκάστρου, που είναι ένα τμήμα - καρμανιόλα. Αυτή είναι η πραγματικότητα» είπε ο κ. Τζιτζικώστας. Παράλληλα διευκρίνισε ότι την ευθύνη και τη σχετική αρμοδιότητα δεν την έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι «όλα τα οδικά τμήματα θα έπρεπε να βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Για το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είπε ότι ανήκε στην Εγνατία Οδό που προχώρησε σε μια διαδικασία να το αναλάβει ιδιώτης, ενώ η σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. «Παρ' όλα αυτά, είναι επιεικώς απαράδεκτο να υπάρχει σύμβαση υπογεγραμμένη από τον Αύγουστο του 2021, να είμαστε στα δύο και πλέον χρόνια μετά, και ακόμη να μην έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης αυτού του οδικού τμήματος. Εμείς ταυτιζόμαστε απόλυτα με τα αιτήματα των πολιτών της Παιονίας και προσθέτουμε τη δική μας φωνή στη δική τους. Και γι' αυτό, στην κινητοποίηση αυτή, πρότεινα αμέσως μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ανάλογα και με τα αποτελέσματα και τις επιλογές των συμπολιτών μας τόσο για την Περιφέρεια όσο και για το Δήμο της Παιονίας, να προκαλέσουμε μια συνάντηση με τους καθ' ύλην αρμόδιους του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη, δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι παρέστησαν στην κινητοποίηση αυτή» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

(Οι φωτογραφίες από την τελευταία κινητοποίηση των κατοίκων της Παιονίας για το δρόμο καρμανιόλα)