Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 6:31:06 πμ

Αυτοδιοίκηση

Την παραίτησή του από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κιλκίς υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Ζώτος, μέλος της παράταξης του κ. Π. Τονικίδη.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τα οποία δόθηκαν στην  δημοσιότητα για την «Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021»  δείχνουν  μείωση του πληθυσμού για το νομό Κιλκίς.

Με φροντίδα του Δήμου Κιλκίς θα λειτουργήσει κλιματιζόμενος χώρος στο Β’ ΚΑΠΗ Κιλκίς (οδός Βυζαντίου 2) για την προστασία των πολιτών από τον επερχόμενο καύσωνα.

Με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς επί του αιτήματος έκδοσης υποστηρικτικού ψηφίσματος που έθεσαν γραπτώς σαράντα επτά ανεμβολίαστοι υγειονομικοί  αναφορικά με την άρση της αναστολής εργασίας τους για ανθρωπιστικούς λόγους και την απόπειρα να υψωθεί ένα τείχος ψεύδους και συκοφαντίας τόσο για τις θέσεις που εξέφρασε η πλειοψηφία όσο και για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος στη διαδικαστική του μορφή      

κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστούν τα ακόλουθα:

Από τη δημοτική παράταξη «Συμμετέχω» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ντράπηκε και η ντροπή ήταν τα σχόλια των εργαζόμενων σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού, και όσων παρευρέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Κιλκίς την Παρασκευή  το βράδυ 15-7-22.

Το «διαμάντι» του Δήμου Παιονίας, ο υποδειγματικός σε ικανότητα, εργατικότητα και ήθος Μάνθος Καπνόπουλος ελάχιστους μήνες μετά την συνταξιοδότησή του επιστρέφει στο Δήμο Παιονίας!

Ως προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Κιλκίς και με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2022 που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και των αλλεπάλληλων τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και τυχαίων προσωπικών συναντήσεων που είχα, σήμερα Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, με υπονοούμενα ότι εσκεμμένα δεν απεστάλη η πρόσκληση της εν λόγω συνεδρίασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Μια πιο φρέσκια όψη στους πράσινους κάδους απορριμμάτων έδωσε ιδιωτικό συνεργείο, εξουσιοδοτημένο από το Δήμο Κιλκίς, στο οποίο ανατέθηκε η πλύση και απολύμανσή τους σε όλα τα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου πλην της πόλης του Κιλκίς.  

Από τις Κοινότητες και τους οικισμούς ξεκίνησε η διανομή των 817 νέων κάδων απορριμμάτων, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού του για τη βελτίωση των συνθηκών καθαριότητας και την ανανέωση του αστικού του εξοπλισμού.

Σε προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης του μικρού θεάτρου στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο προχώρησε τεχνικό συνεργείο του Δήμου Κιλκίς αλλάζοντας θεαματικά τη μορφή της πολιτιστικής γωνιάς στο κέντρο της πόλης.