Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 1:00:14 πμ

Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη από την τουρκική κυβέρνηση αλλαγή  χρήσης του Μουσείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και τη μετατροπή του σε μουσουλμανικό τέμενος εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στην τακτική του συνεδρίαση τη Δευτέρα 21 Ιουλίου.

Στην τοποθέτηση της κατά την διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης για το περιβάλλον, η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Ναβροζίδου Έφη, σημείωσε τα παρακάτω:

«Ο νομός Κιλκίς διαθέτει μεγάλη ποικιλία οικοτόπων και υψηλή ποικιλότητα ειδών, με πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας, όπως είναι τα Κρούσια, το Δύσωρον, το Μαυροβούνι, το Πάικο, ο ποταμός Γαλλικός και ο Αξιός, όπου εκεί στην περιοχή του Ανθόφυτου βρίσκεται η μεγαλύτερη περιοχή σε εκτάρια, χαρακτηρισμένη περιοχή NATURA, όπως είναι το σπάνιο οικοσύστημα του υδάτινου όγκου της Πικρολίμνης, τα λασπόλουτρα της οποίας ήταν ξακουστά από τα ομηρικά χρόνια για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, η Πικρολίμνη Ξυλοκερατέα, το μοναδικό Υδροχαρές Δάσος των Μουριών, τα Χίλια Δένδρα, Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, η λίμνη Δοϊράνη που ανήκει στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας,...

Δυο ακόμη ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων  από την παράταξη του κ. Παύλου Τονικίδη, σημειώθηκαν στη βραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς η οποία ξεκίνησε στις 7 νωρίς το βράδυ. Ουσιαστικά μετά και τις σημερινές εξελίξεις η παράταξη Τονικίδη  έχει διαλυθεί, με τις εξελίξεις να λαμβάνουν εκρηκτικό χαρακτήρα μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΔΕΥΑΚ από τον κ. Βασίλη Καραμπίδη.

Την ευκαιρία να θέσει μια σειρά προβλημάτων-αιτημάτων του νομού υπόψιν της κυβέρνησης είχε την Κυριακή ο Αντιπεριφέριάρχης Ανδρέας Βεργίδης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαλόγου που οργάνωσε η νομαρχιακή οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία.

Στο Χέρσο, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου περιόδευσε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συνεχίζοντας τον κύκλο των τακτικών επισκέψεών του στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς.

Με μια λιτή τελετή τίμησε ο δήμος Παιονίας τον επί χρόνια διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών  των δήμων Αξιούπολης και Παιονίας, Μάνθο Καπνόπουλο για την συνταξιοδότηση του, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020.

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης απονέμοντας του τιμητική πλακέτα τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά του και απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα επισκέφτηκε , την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αδαμόπουλο.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη, ζητώντας παράλληλα την στήριξή του, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί  σε σχέση με τους παράνομους μετανάστες που διέρχονται  τον δήμο προς και από τα σύνορα, τα προβλήματα που απορρέουν από την λειτουργία της δομής της Νέας Καβάλας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις μετακινήσεις των παράνομων μεταναστών στον επαρχιακό δρόμο Νέας Καβάλας- Πολυκάστρου- Αξιούπολης, τον κίνδυνο από την δημιουργία ανεξέλεγκτων θυλάκων πλησίον των συνόρων, τις νομικές ενέργειες και λοιπές ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο δήμος διεκδικώντας την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΧΕΤ.: 1.  Το άρθρο 10 της, από 11.03.2020, Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/τεύχος Α΄/11.03.2020): «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοΐου COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»  (ΦΕΚ 55/Α/11.03.2020).

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην κεκλεισμένων των θυρών (λόγω COVID – 19) τακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 20 Ιουλίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου συνάντηση εργασίας για την ενδοοικογενειακή βία με τη συμμετοχή της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κιλκίς Μαρίας Μασμανίδου, της ΕιρήνηςΒαλεντίνας Αγγελίδου μέλους της εν λόγω Επιτροπής, του αναπληρωτή Αστυνομικού Διευθυντή Κιλκίς Δημήτρη Χαραλαμπίδη, της αστυνόμου α’ Παναγιώτας Παρδάλη και της ανθυπαστυνόμου Στέλλας Αλεξανδρίδου.