Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 6:44:50 πμ

Αυτοδιοίκηση

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-6-2022)

Ασφαλείς, άμεσες, δίχως ταλαιπωρία και γραφειοκρατία συναλλαγές με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου εξασφαλίζει για τους δημότες ο Δήμος Παιονίας, θέτοντας σε λειτουργία τη νέα υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών.

Το Κιλκίς, γιορτάζει την 109η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του.

Με το βλέμμα στραμμένο στο ένδοξο παρελθόν μας, ξαναζούμε έμπλεοι συγκινησιακής φόρτισης το θαύμα της εποποιίας του 1913, τις δραματικές στιγμές της πολεμικής έντασης με το γενναίο ελληνικό στρατό να προελαύνει ακάθεκτος στις λοφοσειρές και στον φλεγόμενο κάμπο για να  υπερασπιστεί με  τίμημα τη ζωή του την ιερή γη της Μακεδονίας.

«Η επική Μάχη του Κιλκίς, ένα από τα λαμπρότερα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας  που σηματοδότησε την απελευθέρωση της Μακεδονίας, αποτελεί εξαιρετική πηγή υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης και φωτεινό ορόσημο στην πορεία της πατρίδας μας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (17-6-2022)

Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 16 Ιουνίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00, για συζήτηση και απόφαση επί 12 θεμάτων, ενώ θα τιμηθεί και ο Βασίλης Μακρίδης, που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε, γράφοντας τη δική του ιστορία στην ανάδειξη του Σπηλαίου του Κιλκίς, αφήνοντας μια πλούσια παρακαταθήκη στην πόλη.

Σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής βρίσκονται από χτες Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, βάσει του σχεδιασμού τους.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γουμένισσας και τομεάρχης κοινωνικών δράσεων και εθελοντισμού της Ν.Δ. Αστέριος Τάτσης συμμετείχε στο 14 συνέδριο της Ν.Δ στην Αθήνα το τριήμερο 6-7-8 Μαϊου.
Κατά την εκεί παραμονή του έκανε διάφορες συναντήσεις με υπουργούς για θέματα της Γουμένισσας.

Ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό ο οποίος αναβαθμίζει την επιχειρησιακή ικανότητα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς παρέλαβε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Θεόδωρος Κοκκίνης και η υπάλληλος Κλεαρέτη Πασσαλίδου.

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των εμπλεκόμενων – στη δασοπυρόσβεση – φορέων για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της διεξαγωγής της άσκησης επί χάρτου με τίτλο “ΦΛΟΓΑ 2022”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στην αίθουσα “Περικλής Κολότσιος”, στο Διοικητήριο, έδρα της Π.Ε. Κιλκίς.