Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 10:20:03 πμ

Αυτοδιοίκηση

Ενώπιον του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη ορκίστηκε χθες δημοτικός σύμβουλος ο Πολύκαρπος Βασιλειάδης.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς καλωσόρισε τον νέο δημοτικό σύμβουλο με ευχές για μία γόνιμη θητεία  στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, με γνώμονα την προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών. 

Στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου Κιλκίς εντάσσονται δύο νέοι δημοτικοί υπάλληλοι που ορκίστηκαν χθες ενώπιον του Δημάρχου Κιλκίς. Πρόκειται για τον Πασχάλη Ζιόζιο πολιτικό μηχανικό και την Ευαγγελία Τσολάκη, μηχανολόγο μηχανικό, οι οποίοι θα στελεχώσουν την τεχνική υπηρεσία.

Ο Πολύκαρπος (Πόλυς) Βασιλειάδης, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, θα ορκιστεί νέος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, μετά την παραίτηση που υπέβαλε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ», Παύλος Τονικίδης, λόγω της υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές.

Του ΝΙΚΟΥ ΣΙΑΝΑ.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας (28/02/2023) εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Παιονίας. Ένα σχέδιο που εκπονήθηκε και μελετήθηκε από την επιστημονική ομάδα και συνεργατών του πανεπιστημιακού καθηγητή στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου, Νικολάου Ηλίου.

Την απόφασή του να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατέθεσε ο κ. Κώστας Κιλτίδης, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2023 στη Διαχειριστική Επιτροπή της ΑΣ-ΠΚΜ.

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (έναρξη 1η Μαϊου – λήξη 31 Οκτωβρίου 2023)  καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, να προχωρήσουν έγκαιρα στον καθαρισμό τους, απομακρύνοντας χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα υλικά τα οποία δύναται να αποτελέσουν καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η 6η Απριλίου του 1914 είναι χαραγμένη βαθιά στη συλλογική συνείδηση των Θρακιωτών ως το Μαύρο Πάσχα. Χιλιάδες Έλληνες της Ανατολικής Θράκης βάδιζαν προς τον δικό τους ανηφορικό Γολγοθά, στον δρόμο της εξορίας, εκείνη την αποφράδα ημέρα, εγκαταλείποντας τις πατρογονικές τους εστίες για να γλιτώσουν από τις θηριωδίες των Νεότουρκων. 

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και την ποιότητα ζωής στις τοπικές μας κοινωνίες.

Κυρίως δε, καθώς η επόμενη δημοτική θητεία είναι πενταετής, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να παραμείνουμε αδιάφοροι απέναντι στο ποιός Δήμαρχος και ποιά δημοτική αρχή, στηριζόμενη σε ποιό συνδυασμό θα μας εκπροσωπήσει και θα προσπαθήσει να επιλύσει τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν.

Η 4η Απριλίου, παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μας υπενθυμίζει

 την υποχρέωσή μας να συνδράμουμε για την ευζωία των πλασμάτων αυτών.  

Ο Δήμος Κιλκίς, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο ζήτημα της προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έχει ενεργοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη σίτιση, τη στείρωσή τους και με περιποιητικές φροντίδες, που περιλαμβάνουν εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις, προσπαθεί σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Κιλκίς να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την σωστή περίθαλψή τους.

Ως κατάληξη μιας προδιαγεγραμμένης πορείας έρχεται η κίνηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παιονίας, Γιώργου Παμποράκη, να προσχωρήσει στη δημοτική παράταξη του δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη.

Υπενθυμίζουμε πως στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Παμποράκης είχε εκλεγεί με την παράταξη του πρώην δημάρχου, Χρήστου Γκουντενούδη, αλλά σταδιακά απομακρύνθηκε από το συνδυασμό και πριν από καιρό ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ ήταν γνωστό πως είχε προσεγγίσει τον κ. Σιωνίδη.