Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 11:52:04 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Κιλκίς φέρνει την άνοιξη στο Πάρκο – Κήπο της πόλης του Κιλκίς και στις πλατείες πολλών χωριών με νέες φυτεύσεις καλλωπιστικών δέντρων και φυτών, που με την αρμονία των χρωμάτων  και την ποικιλία των συνθέσεών τους, ομορφαίνουν το δημόσιο χώρο και πλουτίζουν την αισθητική του.

Χρόνια τώρα έστεκε ετοιμόρροπη και επικίνδυνη μια προσθήκη στο κτήριο του παλιού Μορφωτικού Συλλόγου Δροσάτου, χωρίς να δίνεται λύση από το δήμο Κιλκίς, στον οποίο και ανήκει το κτήριο. 

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι δε θα λειτουργήσουν για δύο εβδομάδες (16-29 Μαρτίου)  οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι μονάδες προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας με σκοπό την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρείται το ΚΔΑΠ ΜεΑ το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά.   

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών:

  • ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΚΤΕΟ),
  • ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Α’ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ,

Στην οριστική παραλαβή του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου της ΠΕ Κιλκίς» με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας κλειστού τύπου, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς.

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 12:54

Τάτσης: «ΟΧΙ στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Γουμένισσας»

Συντάκτης:

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Κοινότητας Γουμένισσας, Αστέριου Τάτση, προκαλεί η πρόθεση για κατάργηση των ΕΛΤΑ Γουμένισσας. Με επιστολή του προς τους βουλευτές του νομού Κιλκίς και το δήμαρχο Παιονίας ζητά την παρέμβασή τους για τη διατήρηση του ταχυδρομικού γραφείου και του χαρακτηρισμού του ως πρακτορείο.

Ο δήμος Παιονίας εισήλθε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εκπέμποντας  ταυτόχρονα το μήνυμα της πράσινης μετακίνησης στη ζωή των πολιτών.

Απέκτησε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος 2» και χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του δήμου, δύο οχήματα ηλεκτρικής κίνησης χωρίς ρύπους, χωρίς καυσαέρια, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον!

Εκατόν δέκα τρεις εκθέτες θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 13 Μαρτίου. Το πλαίσιο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς εξακολουθεί να στηρίζεται στις έκτακτες υγειονομικές ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή εξάπλωσης του Covid – 19.

Τη μοναδική ομορφιά του παραλίμνιου χώρου της Δοϊράνης θα καταδείξουν οι αναπλάσεις που έχουν σχεδιαστεί για την περιοχή με τη χρηματοδοτική υποστήριξη του διασυνοριακού προγράμματος Plan D.oiran Interreg.

Το έργο περιλαμβάνει αισθητικές παρεμβάσεις και τεχνικά έργα στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Λίμνης και σε  κοινόχρηστους χώρους.

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, παρέδωσε εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, στο Διοικητή του νοσοκομείου Γουμένισσας Ηλία Ζάχαρη και στον διευθυντή του ΚΥ Πολυκάστρου Θεοφύλακτο Γεωργιάδη 660 rapid tests, προκειμένου να συμβάλλει ο δήμος στην ενίσχυση των δύο μονάδων υγείας και στην αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων για την διενέργεια τεστ όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.