Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 1:18:24 μμ

Αυτοδιοίκηση

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που άπτεται της καθημερινότητας των πολιτών, έθεσε στους αρμοδίους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Σταμάτης Παπουλίδης.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ Χαράλαμπος Στραβοπόδης.

Σύμφωνα με το νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών κάθε δυο μήνες θα υπάρχει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής καθώς και απαντήσεις σε δέκα γραπτά ερωτήματα που καταθέτουν δημοτικοί σύμβουλοι ή πρόεδροι κοινοτήτων.

Δυναμικό “παρών” στη διεθνή έκθεση  “PROWEIN” 2024,   στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, έδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς - μέσα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας -με την αμπελοοινική της ζώνη να προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών αυτής της σημαντικής εκθεσιακής διοργάνωσης.

«Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα ενός βασικού πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας είναι  μία από τις κυρίαρχες προτεραιότητές μας» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης στην παρέμβαση Π3-75.1 “Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας” του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023-2027,  σήμερα,  Δευτέρα 11 Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

Μεγάλη συγκέντρωση των μελών και φίλων του συνδυασμού «Νέα Ισχυρή Παιονία» οργάνωσε στην Αξιούπολη την Κυριακή 10 Μαρτίου η επικεφαλής της δημοτικής της ομάδας Σοφία Ιορδανίδου για να κόψουν τη βασιλόπιτα του συνδυασμού και να επιβεβαιώσουν την ενωτική τους διάθεση.

Την επίσκεψη της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως δέχθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης  στο πλαίσιο της ολοήμερης περιοδείας της στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς μετά από πρόσκληση της ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς.

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου εγκρίνεται πίστωση 90.000 ευρώ με σκοπό την προμήθεια υλικών ύδρευσης στην ΔΕΥΑΚ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς αποδοκιμάζει τη στάση δημοτικής συμβούλου, η οποία εκδήλωσε αντιθεσμική συμπεριφορά και εξύβρισε τον Δήμαρχο Κιλκίς, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στις 29.2.2024, και απαντά στην αήθη επίθεση που δέχθηκε για το ίδιο θέμα από τη μείζονα μειοψηφία υπογραμμίζοντας ότι η αποδοχή της προσβολής των θεσμών εκ μέρους της είναι μια επικίνδυνη θέση για τη δημοκρατία και συνιστά προσάναμμα για την κατάλυση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (2-3-2019)