Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 2:59:33 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τις εκδηλώσεις για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του δήμου Κιλκίς και το πρόγραμμα προβολών του θερινού κινηματογράφου στο Λόφο αλλά και στα χωριά του δήμου παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θέμης Κοσμίδης, στο χώρο του θερινού σινεμά.

Την απόλυτη ταύτιση τους με την πολιτική  «απελευθέρωσης» της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας από ιδιώτες «επενδυτές» εξέφρασαν τόσο η Διοίκηση, όσο η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Παιονίας στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας την εγκατάσταση ενός αιολικού πάρκου ΑΠΕ ισχύος 305 MW, που θα αποτελείται από 55 ανεμογεννήτριες στο βόρειο τομέα του Δήμου Παιονίας και μιας μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων από φυτικά έλαια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στην περιοχή “Πλημμύρα” της κοινότητας Άσπρου σε μια επιφάνεια περίπου 80 στρεμμάτων.

Αυτοψία στα έργα καθαρισμού και ανάπλασης της λίμνης Δοϊράνης, που υλοποιούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κιλκίς, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι -Τρίτη 6 Ιουλίου 2021- ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Α’ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ότι θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021, λόγω εργασιών σύνδεσης του νέου δικτύου ύδρευσης και ακύρωσης του παλαιού.

Στη διαρκή βελτίωση της οδικής ασφάλειας στοχεύει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος έργων και παρεμβάσεων που σκοπό έχουν την αναβάθμιση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της, επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της ΠΚΜ (Συνεχιζόμενο έργο 2013ΕΠ00800027)», Υποέργο: «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε.Κιλκίς για τα έτη 2020, 2021, 2022».

Επίσκεψη στο Κ.Υ. Πολυκάστρου, στο νομό Κιλκίς, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου και σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται:

Κατά την επίσκεψή του, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και την συνολική λειτουργία του Κ.Υ. από τον νέο διευθυντή κ. Θεοφύλακτο Γεωργιάδη και τους συνεργάτες του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου και εδώ το Κ.Υ. πρωτοπορεί, με τρεις εμβολιαστικές γραμμές και με διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ και με την μέθοδο του drive through.

Τη διενέργεια νέων εκλογών για την ανάδειξη ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους του Συμβουλίου Κοινότητας Μουριών της Δημοτικής Ενότητας Μουριών του Δήμου Κιλκίς είχαμε την περασμένη Κυριακή.

Υπενθυμίζουμε πως στην Κοινότητα Μουριών έλαβε μέρος στις εκλογές μόνο ένας Συνδυασμός, με την επωνυμία: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ο οποίος απαρτιζόταν από πέντε υποψήφιους Συμβούλους.

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΟΛΩΝΟΣ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ότι θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες καθημερινές διακοπές υδροδότησης από τη Δευτέρα 05 Ιουλίου 2021 έως και την Παρασκευή 09 Ιουλίου 2021, λόγω εργασιών σύνδεσης του νέου δικτύου ύδρευσης και ακύρωσης του παλαιού.

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων και καναλιών, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους, πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουνίου 2021 από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία.

Ασφαλέστερες συνθήκες οδικής ασφάλειας και βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης του οδικού δικτύου προβλέπει – μεταξύ άλλων – η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση-αποκατάσταση επικίνδυνων-κατεστραμμένων τμημάτων επί του Δημοτικού Οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.Κιλκίς έτους 2020», η οποία υπεγράφη σήμερα, στο Διοικητήριο, από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τον ανάδοχο Σολομώντα-Γεώργιο Αμανατίδη, παρουσία του προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς, Νικόλαου Γρηγοριάδη.