Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 2:15:58 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δεν αποτελεί είδηση πως είναι υποστελεχωμένος ο Δήμος Κιλκίς. Και μάλιστα υπάρχουν υπηρεσίες κρίσιμες όπου χρειάζεται επιστημονικό προσωπικό, αλλά οι προσλήψεις εγκρίνονται με το …σταγονόμετρο. Κι όταν εγκρίνονται μέχρι να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός περνάνε χρόνια.
Να δώσουμε ένα παράδειγμα: 8 θέσεις ζήτησε για το 2022 ο Δήμος Κιλκίς. Πόσες θα εγκριθούν; Σύμφωνα με το νόμο της …κεκτημένης ταχύτητας ακριβώς δυο. Όσες δηλαδή εγκρίθηκαν το 2020 και το 2021.

Την αναμενόμενη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς συνάντησε το επενδυτικό πρόγραμμα εταιρείας που υπέβαλε τέσσερις επενδυτικές μελέτες και εν προκειμένω ισάριθμες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων σε κοινόχρηστες εκτάσεις του Χωρυγίου (τρεις) και Μεσιανού (μία).
Τα επιχειρήματα με την οποία ομόφωνα το συμβούλιο τάχθηκε αρνητικά στις εν λόγω «επενδύσεις» τα αναλύσαμε εξαντλητικά στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν.

Την έντονη διαμαρτυρία του για το πολιορκητικό επενδυτικό ενδιαφέρον ως προς την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε δημόσιες εκτάσεις του Δήμου Κιλκίς εκφράζει

 ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε σήμερα ως ομιλητής στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η ‘’Gaia Επιχειρείν’’ και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα ‘’Έξυπνα Χωριά και τα Καινοτόμα Οικοσυστήματα’’.

Κοινή συνέντευξη τύπου για την προώθηση των εμβολιασμών ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού παραχώρησαν σήμερα οι επικεφαλής παρατάξεων της διοίκησης και αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 και ώρα 10.15π.μ. ο δήμος Παιονίας και η Κοινότητα Ειδομένης θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση σπονδής και μνημοσύνης για τον Ευστάθιο Ν. Δογάνη, στη Δογάνη του Δήμου Παιονίας.

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 19:56

Η τουριστική Παιονία με ένα "κλικ"

Συντάκτης:

Η Τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Παιονίας www.visitpaionia.gr παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουλίου 2021 σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο στο Πολύκαστρο την οποία παρακολούθησαν μέλη της δημοτικής αρχής, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, μέλη της ομάδας τουρισμού του δήμου και δημότες της περιοχής.

Επίσκεψη στον Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Επισκοπείο της Γουμένισσας ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με σκοπό τη χάραξη κοινής γραμμής για τους εμβολιασμούς.

Την ενεργότερη συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων,που προέρχονται από την επιχειρηματική και εμπορική τάξη, στο εγχείρημα της μεγαλύτερης δυνατής εμβολιαστικής κάλυψης του Δήμου Κιλκίς ζήτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Κώστα Βιολιτζή, τον Διευθυντή του επιμελητηριακού φορέα Γιώργο Ηλιάδη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σπύρο Μιχαηλίδη.

Στη θέση του Αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ορίστηκε ο Δημήτρης Τσαντάκης, στέλεχος της υπηρεσίας και δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς.

Μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Χαράλαμπου Αντωνιάδη ο κ. Τσαντάκης ορίσθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη αναπληρωτής διευθυντής -ως ο αρχαιότερος υπάλληλος- και ουσιαστικά είναι διευθυντής στη Διεύθυνση, έχοντας την πολύχρονη εμπειρία και τις γνώσεις για να λειτουργήσει άψογα η υπηρεσία.