Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 8:21:09 πμ

Αυτοδιοίκηση

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση δημοτών του ο Δήμαρχος Παιονίας και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Σιωνίδης εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο με αγιασμό και ομιλία του το απόγευμα της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου.

Του αγιασμού προέστη ο Μητροπολίτης Γουμένισσας,  Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος.

Παρουσία εκατοντάδων δημοτών και υποψηφίων του συνδυασμού του ο κ. Σιωνίδης μετά την ομιλία του παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. 

Στην ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων:

Επιτέλους μέσα σε αυτήν την ανείπωτη τραγικότητα της ημέρας, ας κινητοποιηθούν οι αρχές σε όλα τα επίπεδα, Δήμοι, Περιφέρεια, Υπουργεία, φορείς του τόπου και πολίτες για μια νέα κοινή και σοβαρή προσπάθεια.

Να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ  

Να δοθεί ένας τέλος στην τραγωδία της απώλειας τόσων ανθρώπων στην άσφαλτο σε έναν δρόμο-καρμανιόλα.

Ονομάζομαι Μιχαηλίδης Θωμάς, είμαι από τη Mεγάλη Στέρνα, γεννήθηκα το 1959.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά άρχισε από το 1982 οπότε και εκλέχτηκα πρώτη φορά σαν σύμβουλος στην κοινότητα (συνολικά είκοσι χρόνια). Ήμουν μέλος Δ.Σ για 19 χρόνια σε ταξικό σωματείο, διετέλεσα για τρεις θητείες πρόεδρος καθώς και έξι χρόνια μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.

Η ομάδα της «ΣΥΝ-εργασίας» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλη Ρόκου δημοσιοποιεί τα 153 ονόματα  που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό της.

Το ψηφοδέλτιο της «ΣΥΝ-εργασίας» είναι υπέρπληρες σε όλες τις ΠΕ, καθιστώντας πλέον την ομάδα μία ισχυρή δύναμη στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διοίκηση του ΝΠΔΔ Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο στήριξης των δομών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου και παρά την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει- λόγω συνταξιοδότησης και δωδεκαετή διακοπή προσλήψεων- καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες -αξιοποιώντας όλα τα προγράμματα απασχόλησης- ώστε να διατηρήσει ένα αποδεκτό επίπεδο υπηρεσιών προς τα βρέφη και τα νήπια στηρίζοντας τις ανάγκες των οικογενειών των δημοτών μας.

Σε μια σεμνή τελετή, με τις ευλογητικές ευχές του Ποιμενάρχη της Μητροπολιτικής Επαρχίας Κιλκίς κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε χθες ο αγιασμός του Εκλογικού Κέντρου του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Κιλκίς Μπροστά’’.

Η εκδήλωση δεν είχε πανηγυρικό τόνο, καθώς έγινε υπό τη σκιά της τραγωδίας  των πλημμυρών στον Θεσσαλικό κάμπο, του πολύνεκρου δυστυχήματος στην ΠΑΘΕ και του αδόκητου θανάτου ενός νέου ανθρώπου στην Επτάλοφο.

Με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην ΠΑΘΕ, συνεδριάζει  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας. Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ την 13η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 14.00, για λήψη αποφάσεων στο παρακάτω  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1

Έκδοση ψηφίσματος - Λήψη απόφασης για τις άμεσες ενέργειες του Δήμου Παιονίας σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας (ΠΑΘΕ) και συγκεκριμένα στο τμήμα Χαλάστρα- Πολύκαστρο.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΑΚΕΛΗΣ υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς με την Αλληλεγγύη και τον Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Ο Δήμος Παιονίας  ξεκινά την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Καλούμε τους πολίτες, τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς καθώς και  τις  τοπικές  επιχειρήσεις του δήμου μας να δείξουν την ευαισθησία και αλληλεγγύη τους  για την ανακούφιση, αυτή τη φορά, των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων  μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Με αγάπη για τον τόπο μου και αγνό ενδιαφέρον για τους συγχωριανούς μου, κατεβαίνω στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος στην Δημοτική Κοινότητα Άνω - Κάτω Θεοδωρακίων.

Μαζί με το Δημοτικό Συνδυασμό "Κιλκίς Μπροστά" με μπροστάρη τον άξιο και εργατικό Δήμαρχό μας, Δημήτρη Κυριακίδη!