Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:30:19 πμ

Αυτοδιοίκηση

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στον Άγιο Πέτρο, ένας από τους έξι που θα λειτουργούν στο δήμο Παιονίας με φυσικά συστήματα.

 Έχει ολοκληρωθεί ήδη η κατασκευή των  κλινών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας επεξεργασίας και αναμένεται βάσει χρονοδιαγράμματος, η εγκατάσταση να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία το Φθινόπωρο.

Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης οργανώνεται από το Δήμο Παιονίας την Πέμπτη 18 Απριλίου και στις 9:00πμ στην Πλατεία Ελευθερίας στο Πολύκαστρο.

Ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  θα πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική δράση «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», στην οποία θα συμμετέχουν παιδιά από τα σχολεία της Παιονίας και θα μάθουν για την ανακύκλωση με ένα δημιουργικό τρόπο.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας εξέδωσε ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα με απορριμματοφόρο του δήμου Κιλκίς, το οποίο και αποκάλυψε την περασμένη Τετάρτη η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, eidisis.gr:

Τακτική συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κιλκίς (Αίθουσα Συνεδριάσεων), στις 15 Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής 13 θέματα Η/Δ:

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου 2024 στο δήμο Κιλκίς, όπου εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Η ανάπτυξη του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, με την προσθήκη δεύτερου προγράμματος πανεπιστημιακών σπουδών, είναι αναμφίβολα μια πολύ θετική εξέλιξη, με αισιόδοξες αναγνώσεις για την πανεπιστημιακή κοινότητα, την εξωστρέφεια και την τόνωση της οικονομικής κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας και τη χαιρετίζω ανεπιφύλακτα με μεγάλη ικανοποίηση.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας  για την  επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Πιερακάκη στο νομό μας και την   εξαγγελία  της δημιουργίας δεύτερου προγράμματος πανεπιστημιακών σπουδών στο Κιλκίς  με την ταυτόχρονη  αναβάθμισή του στα πλαίσια του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, που είναι ιδιαίτερα σημαντική  και θα επιφέρει  οφέλη σε   όλο τον νομό και κατ’ επέκταση και στον δήμο Παιονίας.

Την Τρίτη 9 Απριλίου, ο Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού Στέλιος Γκαϊτατζής επισκέφθηκε στην Αθήνα τον υπεύθυνο του  τμήματος Marketing & Επικοινωνίας με ΟΤΑ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης   Δημήτρη Παπασωτηρίου,  για να ζητήσει να ενταχθεί ο δήμος Παιονίας στο «Πρόγραμμα των Τετράδων» και να ενημερωθεί για την  δυνατότητα ενίσχυσης του δήμου με μπλε κάδους  καθώς επίσης και για την δυνατότητα αλλαγής του 9 τόνων απορριμματοφόρου της ανακύκλωσης  με ένα μεγαλύτερο 15 τόνων.

Η 6η Απριλίου 1914 αποτελεί το θλιβερό ορόσημο της οργανωμένης εκδίωξης των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολίας

 Είναι το Μαύρο Πάσχα των Θρακιωτών, το Μαύρο Πάσχα της προσφυγιάς, καθώς οι Νεότουρκοι με πρωτοφανή αγριότητα τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες, τα χωριά των επαρχιών Αρκαδιουπόλεως και Βιζύης, θέτοντας σε εφαρμογή τα προμελετημένα σχέδιά τους για τον πλήρη εκτουρκισμό της περιοχής.

Ο Δήμος Κιλκίς, αξιοποιώντας το παρεχόμενο νομικό πλαίσιο (Ν. 4056/12) για τη διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων προτίθεται να συνάψει σύμβαση με κάτοχο κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης ή ζωομεταφορέα, ο οποίος θα μπορεί να διεκπεραιώσει τις εργασίες περισυλλογής, μεταφοράς, ολιγοήμερης φιλοξενίας και διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, σε κατάλληλες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Σελίδα 1 από 419