Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:04:39 μμ

Αυτοδιοίκηση

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου. Αρχικά και με ώρα έναρξης την 19.οο θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα την έγκριση απολογισμού - ισολογισμού για το οιοκ. έτος 2017.
Στις 20.οο το Δ.Σ. συνεδριάζει εκ νέου με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 10:46

Τσαντάκης: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε

Συντάκτης:

Από τον αντιδήμαρχο Δημ. Τσαντάκη πήραμε και δημοσιεύουμε επιστολή - απάντηση (και πρόσκληση συνάμα) σε άρθρο συνεργάτη μας που επισήμανε ανοιχτά ζητήματα κοινωνικής προστασίας συγκεκριμένων πολιτών του Κιλκίς.
Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
στο υπ'αριθμ.4710 φύλλο της εφημερίδας “Πρωινής” στη σελ. 7 δημοσιεύετε ένα άρθρο με τον τίτλο “Κοινωνικές υπηρεσίες στο Κιλκίς”.

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 10:31

"Τρέχει" το Πολύκαστρο για το φυσικό αέριο

Συντάκτης:

Με κατά πλειοψηφία απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας παραχωρεί δυο στρέμματα (από το οικόπεδο όπου και ο όρχος οχημάτων του δήμου) στην εταιρεία EDIL HELLAS ATEBE προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί ο σταθμός συμπίεσης και διανομής φυσικού αερίου στην πόλη.

Σε συνέχεια των επισκέψεων σε επιχειρήσεις τροφίμων του Νομού μας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας Θέμης Ανθρακίδης, συνόδευσε τον πρόεδρο της διαχειριστικής επιτροπής του κοινωνικού παντοπωλείου Γιάννη Αλίρη στην γαλακτοβιομηχανία ΛΥΚΑΣ.
Η επιχείρηση ΛΥΚΑΣ τροφοδοτεί εδώ και καιρό το κοινωνικό παντοπωλείο με προϊόντα της, τα οποία διανέμονται στους δικαιούχους συσσιτίου απόρους συμπολίτες μας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η τότε κυβέρνηση στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος «Η Ελλάδα κάτω από τα 30» θεσμοθέτησε ανάμεσα στα υπόλοιπα και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που είναι περισσότερο γνωστά ως ΚΔΑΠ. Οι μόνοι φορείς που μπορούσαν αρχικά να λειτουργήσουν ΚΔΑΠ ήταν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.οο, στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Πριν από την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα γίνει ενημέρωση στους αιρετούς του Δήμου από τον νομικό σύμβουλο της ΠΕΔ Κεντρ. Μακεδονίας κ. Απόστολο Ιωσηφίδη σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος 4555/2018 «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - …….[Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι]».

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς η εναρκτήρια εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκσομίου Πολέμου.
Η σχετική ημερίδα με τίτλο «Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: 1918-2018, 100 χρόνια από τη λήξη του Παγκοσμίου πολέμου –Η διαχείριση της μνήμης» περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και τον Δήμαρχο Δημ. Σισμανίδη ενώ την εκδήλωση άνοιξε η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμιού της ΠΕ Κιλκίς Μαρ. Σκουλαρικά.
Μίλησαν κατα σειρά
Ο κ. Δορδανάς Στράτος, επίκουρος καθηγητής ιστορίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «η Ελλάδα στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο»
Η κ. Χαρίτου Δέσποινα, αρχαιολόγος υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Οχυρώσεις του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου στην κοιλάδα του Αξιού»
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Βλασίδης Βλάσης – Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας που πραγματεύτηκε το θέμα: «Μνημεία και πολιτικές μνήμης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή του Κιλκίς»
Στα όσα σημαντικά είπε ο κύριος ομιλητής αξίζει να επισημάνουμε την πρότασή του να δημιουργηθεί Μουσείο στη Δοϊράνη με εκθέματα από την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που αφορούν στην περιοχή από τις μάχες στο Μακεδονικό Μέτωπο αφού πέραν του ιστορικού ενδιαφέροντος ένα παρόμοιο Μοσείο θα συντελέσει στην αύξηση της ροής επισκεπτών στην περιοχή.
Ακολούθησαν ερωτήσεις - τοποθετήσεις ενώ συντόνισε ο κ. Νικόλτσιος Βασίλειος – Συνταγματάρχη εν αποστρατεία – ιστορικός-ερευνητής

Η συνέχεια του προγράμματιος εκδηλώσεων
24.09.2018, ώρα 18.00, Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, Δήμου Παιονίας, εγκαίνια έκθεσης παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» (Salonika Remembers) - συνεργασία του British Council, της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων (CWGC), του οργανισμού Never Such Innocence και της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα
26.09.2018, ώρα 18.00 Καπναποθήκη Αυστροελληνικής, Δήμου Κιλκίς εγκαίνια έκθεσης «Ενθυμήματα από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο», Πολεμικό-Στρατιωτικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ιδ. Συλλογή κ. Νικόλτσιου Βασίλειου – Συνταγματάρχης εν αποστρατεία – ιστορικού-ερευνητή.
30.09.2018, Διασυμμαχικό Μνημείο Πολυκάστρου (11.00π.μ), Ηρώο πεσόντων Βρετανικού Στρατού και Ελληνικό Στρατιωτικό κοιμητήριο Δοϊράνης (15.00μ.μ), επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
11.11.2018, ώρα 12.00, εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς "Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου: από τα χαρακώματα των μαχών ... στα σκάμματα των ανασκαφών"
16.11.2018, ώρα 11.00, Φουαγιέ Αντιπεριφέρειας Κιλκίς, εγκαίνια έκθεσης παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» (Salonika Remembers) - συνεργασία του British Council, της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων (CWGC), του οργανισμού Never Such Innocence και της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει στις 14 Οκτωβρίου 2018, ώρα 12.00, το ανακαινισμένο Μουσείο της Λίμνης Δοϊράνης το οποίο πλέον, μετά τις παρεμβάσεις προστασίας του από την άνοδο της στάθμης της λίμνης, αναβαθμίζεται και διευρύνει τις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, μαθητές και ενήλικες.
Με τις παρεμβάσεις που έγιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού το μουσείο φιλοξενεί:

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 17:55

Δήμος Παιονίας: 53 νέες παιδικές χαρές

Συντάκτης:

Εντός των επομένων ημερών ο Δήμος Παιονίας ανακοινώνει την ηλεκτρονική δημοπρασία για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής 53 συνολικά παιδικών χαρών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 23:04

Σύννεφα ξανά στο ...δρόμο

Συντάκτης:

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ευνοϊκή εξέλιξη στην κατασκευή του πολύπαθου δρόμου Νέας Σάντας-Κόμβος Ασσήρου και εμφανίστηκαν νέα σύννεφα.
Κάτοικοι, κυρίως κτηνοτρόφοι, του χωριού Δρυμός, που ανήκει στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ξεσηκώθηκαν κατά της απόφασης (272/2018) του Δημ. Συμβουλίου Ωραιοκάστρου για παραχώρηση του αγροκτήματος "Καμάρα" ως δανειοθαλάμου απόληψης υλικού (χώματος) από την κατασκευάστρια εταιρεία του έργου.