Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 12:04:29 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Εκσκαφές φυσικού αερίου (παροχετευτικών αγωγών) προγραμματίζονται από αύριο σε οδούς της πόλης του Κιλκίς καθώς και στους οικισμούς Καμπάνη και Μάνδρες στο πλαίσιο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου από την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Ο δήμος Παιονίας κατέθεσε 8 προτάσεις στο πρόγραμμα "Αν. Τρίτσης" συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής του Κώστα Σιωνίδη για ένταξη και χρηματοδότηση είναι:

Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νομό και ειδικότερα στο Δήμο Κιλκίς, εξ ου και ο τίτλος του «Εμβληματικά έργα ύδρευσης ΔΕΥΑ Κιλκίς» προκήρυξε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς μετά την ένταξη και την χρηματοδότησή του μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών.

Συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα μελανότερα σημεία του αποτελούν η μείωση του αριθμού των αιρετών μελών των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, η κατάργηση του 50%+1 με επιβολή του 43%+1 στην εκλογή της πρώτης παράταξης, η επαναφορά της κατανομής των εδρών στα 3/5 υπέρ της πρώτης παράταξης και η επιβολή του 3% ως πλαφόν εισόδου.

To κολυμβητήριο του Ευρωπού ονομάζεται «Κολυμβητήριο Δημάρχου Γεωργίου Γίτσου» μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής Παιονίας και σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, με την παράταξη του π. δημάρχου, Χρήστου Γκουντενούδη, να ταυτίζεται με την πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Ευρωπού για αναβολή του θέματος, μιας και το τοπικό συμβούλιο είχε αποφασίσει, με ψήφους 4-1, να ονομασθεί το δημοτικό στάδιο Ευρωπού σε «Δημάρχου Γεωργίου Γίτσου».

Στο πλαίσιο της χθεσινής παγκόσμιας ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και την Κοινότητα Κιλκίς πραγματοποίησαν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση.

Συνεδρίασε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, στο Πολύκαστρο στις 28-05-2021,   το  συντονιστικό τοπικό  όργανο πολιτικής προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) του δήμου, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές για το έτος 2021,  με πρόσκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηλία Αριζάνη.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την περασμένη Δευτέρα, ζήτησε από το σώμα να στείλει προς τους δημότες διαρκές και σαφές μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών.

Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 21:14

Ραντίζονται τα πλατάνια της Παιονίας

Συντάκτης:

Ο δήμος Παιονίας ραντίζει όσα πλατάνια έχουν παρουσιάσει ασθένειες από έντομα και έλλειψη σιδήρου και βρίσκονται στις πόλεις και τα χωριά του δήμου, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα όπως αυτό της έντονης φυλλόρροιας.

Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests) έχουν προγραμματιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα σε περιφερειακούς οικισμούς του Δήμου Κιλκίς. 

Υγειονομικό συνεργείο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται: