Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 12:45:54 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, στο Διοικητήριο, τον  Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγο Π.Σ. Μάριο Αποστολίδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Κιλκίς, Πύραρχο Κώστα Τσάγκαλο.

Στο πλαίσιο των γενικών μέτρων που ελήφθησαν από το κράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την περίοδο από Μάρτη του 2020 μέχρι και σήμερα, και με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν και των δημοτών που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια, η μείζονα αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις για να ψηφιστούν στην ΟΕ και το ΔΣ του δήμου. Οι προτάσεις είναι:

«Η Ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από η στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους.  Το νόημα του 1821 είναι μία λέξη: Ελευθερία.

Σήμερα, 200 χρόνια από την εθνεγερσία του 1821 η οποία αποτέλεσε την “Ανάσταση” του γένους μας, παρά το πλήγμα της πανδημίας του κορονοϊού, είμαστε περήφανοι που σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά. Παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τα ιδανικά που καθόρισαν την εθνική μας αναγέννηση.

25η Μαρτίου 1821: Ο λαός μας επέλεξε να ζεύξει την επέτειο της Εθνικής του Παλιγγενεσίας με την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  αποτελεί για τον ελληνικό λαό ορόσημο διπλού, θρησκευτικού και εθνικού εορτασμού.  Ο αγώνας των Ελλήνων έγινε, όπως ομολογούσαν οι αγωνιστές του 1821, «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Συνεπώς, δεν πρόκειται μόνο περί μιας εθνικής επετείου, αλλά περί κοινής πορείας και αδιατάρακτης ενότητας Ελληνισμού  και Ορθοδοξίας.

Εορτάζουμε, με τον αρμόζοντα σεβασμό και την δέουσα λαμπρότητα, την Εθνεγερσία του 1821.  Σ’ αυτήν συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό η Ορθόδοξη Εκκλησία που στάθηκε αληθινή κιβωτός του Έθνους.

Στην ιστορική πορεία του Έθνους μας επιβεβαιώθηκε ότι όσες φορές εμείς, οι Έλληνες, πορευθήκαμε ενωμένοι, μεγαλουργήσαμε, ενώ ο διχασμός μας οδήγησε σε καταστροφές.

Το ολιγάριθμο γένος των Ελλήνων έδειξε το μέγα θαύμα στην ανθρωπότητα.  Σήμερα, 200 χρόνια μετά, σ΄ αυτούς τους νεκρούς εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, συνειδητοποιώντας το ιερό μας χρέος.

Η σημερινή ημέρα, είναι μέρα μνήμης και τιμής και για τον ελληνισμό, όπου γης. Και γι’ αυτό σήμερα τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας, τα μεγάλα ιδανικά που εκπροσωπεί η χώρα μας στην οικουμένη.

Ας αναφωνήσουμε ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Ελευθερία και ας  υψώσουμε, όλοι,  την γαλανόλευκη σημαία μας ψηλά, ας κυματίσει παντού, παιανίζοντας το μήνυμα του Ευαγγελισμού.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες».

Με ανοιχτή επιστολή προς το Δήμο Κιλκίς και το Δασαρχείο Κιλκίς ο πρώην ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Γιώργος Μιχαηλίδης, καταγγέλλει τη δημιουργία πάρκινγκ αυτοκινήτων μέσα στο Δασάκι του Άι Γιώργη Κιλκίς:

Ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Μαρτίου το «ταξίδι αλληλεγγύης» από το δήμο Παιονίας προς το δήμο Τυρνάβου.

Το φορτηγό μεταφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τον σεισμό, όσα με αγάπη και ευαισθησία συγκέντρωσαν οι δημότες της Παιονίας. 

Ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο σύνταξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2019 – 2023, θέτει σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού (α’ φάση Επιχειρησιακού Προγράμματος) του Δήμου για την εν λόγω χρονική περίοδο και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να συνεισφέρουν στη διαμόρφωσή του, σφραγίζοντας με τη συμμετοχή τους, με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, την τελική του μορφή.

Ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα η ανακατασκευή του ανοιχτού γηπέδου Κιλκίς με πρώτη ενέργεια την αποξήλωση του φθαρμένου συνθετικού τάπητα, μήκους 7.681,71 τ.μ.

Το 50% των εκθετών, ήτοι  εκατόν δώδεκα παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 20 Μαρτίου. Ως προς τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της Covid – 19.

Με απόφαση της διεύθυνσης οικονομικής & αναπτυξιακής πολιτικής , τμήμα αναπτυξιακών προγραμμάτων & διαχείρισης   Π.Δ.Ε.  του υπουργείου εσωτερικών  της 10 Μαρτίου 2021 Α.Π. : 18385  εντάχθηκε ο δήμος Παιονίας στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης V «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας».

Ενημερώνονται από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών:

  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ),
  • ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Α’ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ,