Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 3:11:07 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Κιλκίς με τις κοινωνικές του υπηρεσίες συμμετέχει στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατ΄ οίκον σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού απευθύνεται σε πολίτες που έχουν κινητικά προβλήματα, που είναι κατάκοιτοι στο κρεβάτι καθώς και σε υπέργηρα άτομα, τα οποία αντικειμενικά δεν έχουν πρόσβαση σε τοπικές μονάδες υγείας για να εμβολιαστούν.

Θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, καθώς

τουλάχιστον εκατό επέλεξαν την ηλεκτρονική τους εξυπηρέτηση από την προαναφερόμενη Διεύθυνση για τη διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν σε συγκεκριμένες διαδικασίες της Υπηρεσίας για τις άδειες οδήγησης.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) θα δέχεται αιτήσεις εγγραφής στις δομές που λειτουργεί για την περίοδο 2021- 2022, ως φορέας υλοποίησης της δράσης ‘’Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’’ την οποία διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). 

Οι λειτουργούσες δομές είναι ο βρεφικός σταθμός ‘’Πασχαλίτσα’’, ο βρεφονηπιακός σταθμός ‘’Τσαφ- Τσουφ’’, ο παιδικός σταθμός ‘’Αστεράκια’’, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Δικαίωμα συμμετοχής στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. έχουν:

Σε μεγάλο βραχνά εξελίσσεται η διαχείριση των μεγάλων κάδων – σκαφών από το δήμο Κιλκίς λόγω της απαράδεκτης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς δημοτών.
Δεκάδες τέτοιοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί έξω από οικισμούς και αναμένεται σύντομα να αυξηθεί ο αριθμός τους. Πρόκειται για τους κάδους που δέχονται μεγάλα-ογκώδη αντικείμενα και μεταφέρονται από ειδικό φορτηγό του δήμου για το άδειασμά τους.

Από το Σ.Σ. Μουριών, διοικητική έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μουριών, ξεκίνησε νέο ενημερωτικό κύκλο επαφών με τους αιρετούς της περιοχής ο  Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με σκοπό την αξιολόγηση του δημοτικού έργου αλλά και την καταγραφή άμεσων αιτημάτων που ζητούν θεραπεία.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης  δέχθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο γραφείο του την επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο πλαίσιο της μονοήμερης περιοδείας του Υφυπουργού στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Η συζήτηση περιστράφηκε στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του Covid – 19, θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος Κιλκίς ξεδίπλωσε πτυχές της οργανωμένης πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Δήμος Κιλκίς με σκοπό  τη μεγαλύτερη δυνατή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΑΜΠΕΛΩΝ, ΜΑΚΟΥΛΗ, 21η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ  

ότι θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, λόγω εργασιών σύνδεσης του νέου δικτύου ύδρευσης και ακύρωσης του παλαιού.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν μεταξύ των ωρών 8:30 πμ έως 15:00 μμ.

Δεν αποτελεί είδηση πως είναι υποστελεχωμένος ο Δήμος Κιλκίς. Και μάλιστα υπάρχουν υπηρεσίες κρίσιμες όπου χρειάζεται επιστημονικό προσωπικό, αλλά οι προσλήψεις εγκρίνονται με το …σταγονόμετρο. Κι όταν εγκρίνονται μέχρι να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός περνάνε χρόνια.
Να δώσουμε ένα παράδειγμα: 8 θέσεις ζήτησε για το 2022 ο Δήμος Κιλκίς. Πόσες θα εγκριθούν; Σύμφωνα με το νόμο της …κεκτημένης ταχύτητας ακριβώς δυο. Όσες δηλαδή εγκρίθηκαν το 2020 και το 2021.

Την αναμενόμενη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς συνάντησε το επενδυτικό πρόγραμμα εταιρείας που υπέβαλε τέσσερις επενδυτικές μελέτες και εν προκειμένω ισάριθμες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων σε κοινόχρηστες εκτάσεις του Χωρυγίου (τρεις) και Μεσιανού (μία).
Τα επιχειρήματα με την οποία ομόφωνα το συμβούλιο τάχθηκε αρνητικά στις εν λόγω «επενδύσεις» τα αναλύσαμε εξαντλητικά στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν.

Την έντονη διαμαρτυρία του για το πολιορκητικό επενδυτικό ενδιαφέρον ως προς την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε δημόσιες εκτάσεις του Δήμου Κιλκίς εκφράζει

 ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.