Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 2:18:10 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Η βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στην κάλυψη ζωτικών αναγκών των Κοινοτήτων με αντανάκλαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών υπογραμμίστηκε στη σημερινή επικοινωνία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη με τους Κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου.

Την πορεία των προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέτασαν σε συνάντησή τους ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) Πλάτων Μαρλαφέκας.

Την κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) στο κρίσιμο ζήτημα της στελεχιακής αποδυνάμωσης των Δήμων, που διευκολύνεται από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, ζήτησε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του οργάνου

ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ.

Ο Δήμος Κιλκίς με τις κοινωνικές του υπηρεσίες συμμετέχει στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατ΄ οίκον σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού απευθύνεται σε πολίτες που έχουν κινητικά προβλήματα, που είναι κατάκοιτοι στο κρεβάτι καθώς και σε υπέργηρα άτομα, τα οποία αντικειμενικά δεν έχουν πρόσβαση σε τοπικές μονάδες υγείας για να εμβολιαστούν.

Θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, καθώς

τουλάχιστον εκατό επέλεξαν την ηλεκτρονική τους εξυπηρέτηση από την προαναφερόμενη Διεύθυνση για τη διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν σε συγκεκριμένες διαδικασίες της Υπηρεσίας για τις άδειες οδήγησης.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) θα δέχεται αιτήσεις εγγραφής στις δομές που λειτουργεί για την περίοδο 2021- 2022, ως φορέας υλοποίησης της δράσης ‘’Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’’ την οποία διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). 

Οι λειτουργούσες δομές είναι ο βρεφικός σταθμός ‘’Πασχαλίτσα’’, ο βρεφονηπιακός σταθμός ‘’Τσαφ- Τσουφ’’, ο παιδικός σταθμός ‘’Αστεράκια’’, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Δικαίωμα συμμετοχής στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. έχουν:

Σε μεγάλο βραχνά εξελίσσεται η διαχείριση των μεγάλων κάδων – σκαφών από το δήμο Κιλκίς λόγω της απαράδεκτης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς δημοτών.
Δεκάδες τέτοιοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί έξω από οικισμούς και αναμένεται σύντομα να αυξηθεί ο αριθμός τους. Πρόκειται για τους κάδους που δέχονται μεγάλα-ογκώδη αντικείμενα και μεταφέρονται από ειδικό φορτηγό του δήμου για το άδειασμά τους.

Από το Σ.Σ. Μουριών, διοικητική έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μουριών, ξεκίνησε νέο ενημερωτικό κύκλο επαφών με τους αιρετούς της περιοχής ο  Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με σκοπό την αξιολόγηση του δημοτικού έργου αλλά και την καταγραφή άμεσων αιτημάτων που ζητούν θεραπεία.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης  δέχθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο γραφείο του την επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο πλαίσιο της μονοήμερης περιοδείας του Υφυπουργού στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Η συζήτηση περιστράφηκε στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του Covid – 19, θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος Κιλκίς ξεδίπλωσε πτυχές της οργανωμένης πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Δήμος Κιλκίς με σκοπό  τη μεγαλύτερη δυνατή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΑΜΠΕΛΩΝ, ΜΑΚΟΥΛΗ, 21η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ  

ότι θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, λόγω εργασιών σύνδεσης του νέου δικτύου ύδρευσης και ακύρωσης του παλαιού.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν μεταξύ των ωρών 8:30 πμ έως 15:00 μμ.

Σελίδα 1 από 279