Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 9:42:13 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στα θέματα που απασχόλησαν το υπουργείο Παιδείας για ζητήματα της Αθωνικής Πολιτείας και στις λύσεις που δόθηκαν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη δεύτερη μέρα της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Άγιον Όρος.
Έναν ακόμα «προβληματικό» κρίκο στην αλυσίδα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελούν τα «απόβλητα-προϊόντα προς καταστροφή» που φτάνουν στο ΧΥΤΑ της Φυλής, συνήθως με ενδιάμεση στάση στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Χωρίς προφανώς να έχει γνώση της υπόθεσης της διαρροής γυμνών φωτογραφιών διασημοτήτων, ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τους σταρ «που είναι αρκετά ηλίθιοι ώστε να τραβήξουν τον εαυτό τους μια γυμνή φωτογραφία και να την ανεβάσουν στο Διαδίκτυο».
Διαγράφονται τα πρόστιμα, που επιβάλλονται από τους ελεγκτές των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, στους επιβάτες οι οποίοι είναι άνεργοι και ταξιδεύουν χωρίς εισιτήριο, με την προσκόμιση των σχετικών πιστοποιητικών. «Είναι ένα μέτρο κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται ήδη», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρ.
Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ από ύποπτο κλεμμένο ΙΧ που έφερε πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και εντοπίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων. Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου σε δημοτικά σχολεία αλλά και σε γυμνάσια και λύκεια προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα προσελήφθησαν εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ06-αγγλικής γλώσσας, ΠΕ08-καλλιτεχνικών μαθημάτων και ΠΕ19-ΠΕ20-πληροφορικής στα δημοτικά σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη Δευτέρα νέο πρόγραμμα για έκτακτα μέτρα στήριξης της αγοράς ευπαθών οπωροκηπευτικών μετά τη ρωσική απαγόρευση. Το νέο σχέδιο στήριξης περιλαμβάνει για πρώτη φορά εσπεριδοειδή, αλλά όχι τις φράουλες.
Η κυβέρνηση της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι σεβόμενη τη νομιμότητα ανέστειλε την εκστρατεία για τις κάλπες αυτοδιάθεσης που επρόκειτο να στήσει στις 9 Νοεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά δικαστική μάχη ενάντια στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκανε δεκτή την προσφυγή της Μαδρίτης βάζοντας το δημοψήφισμα στον «πάγο».
Νέες γυναίκες, αλλά και κορίτσια, 14, 15 και 16 ετών. Είναι το δεύτερο κύμα ευρωπαίων – μετά το πρώτο των ανδρών - που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους και να γίνουν οι μάνες που θα φέρουν στον κόσμο τη νέα γενιά του χαλιφάτου.
Η αστυνόμευση του Πειραιά και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των πρώην δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ., για την κάλυψη των αναγκών του δήμου σε αρμοδιότητες που κάλυπτε η Δημοτική Αστυνομία, όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η παράνομη στάθμευση και ο έλεγχος των κοινόχρηστων χωρών.