Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:41:15 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τούτο τον καιρό αμερικανικά drones (μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα) σχίζουν σχεδόν καθημερινά τους ελληνικούς αιθέρες κατευθυνόμενα προς άγνωστες κατευθύνσεις. Οι ελληνικές Αρχές προσφέρουν, κατόπιν σχετικών αμερικανικών αιτημάτων, τις απαιτούμενες διευκολύνσεις γι' αυτές τις τόσο ιδιαίτ.
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 07:50

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σίτι του Λονδίνου

Μετά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Μάριο Ντράγκι, τον Ολι Ρεν, τον Γεργκ Ασμουσεν, το ΔΝΤ και τη Γιάννα Αγγελοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί πλέον και με το Σίτι του Λονδίνου... Αν το ΔΝΤ και η Ουάσιγκτον είχαν χαρακτηριστεί από τον Αλ.
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 07:50

Η Δεξιά της Δεξιάς καταρρέει

Σε φάση αποσύνθεσης και υπό καθεστώς μείζονος εσωκομματικής κρίσης εισήλθαν οι κομματικοί σχηματισμοί στα δεξιά της ΝΔ δημιουργώντας νέα δεδομένα στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις. Το χτύπημα, πολιτικό και ηθικό, που υπέστη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή την υπόθεση με τις of.
Πολιτικές επιπλοκές που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγκυμονεί η δίκη για τη Χρυσή Αυγή που ξεκινά στις αρχές του έτους.
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 07:50

Υπόγειος πόλεμος στη ΝΔ για μια έδρα

Αναστάτωση προκαλεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ενδεχόμενο να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγεται μείωση κατά τουλάχιστον 50% της σημερινής δύναμης της ΚΟ, με συνέπεια από 127 να πέσε.
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 07:50

Βαγγέλης ράβει, Γιώργος ξηλώνει

«Το ΠαΣοΚ, η Δημοκρατική Παράταξη», έλεγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Τετάρτη απευθυνόμενος σε στελέχη της παράταξης, «δεν εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα απλώς της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Εγγυόμεθα την εθνική σταθερότητα κι αυτός είναι ο ρόλος μας και στο μέλλον.
Σαφή πολιτικό χαρακτήρα, με έμφαση στα θέματα-αγκάθια των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναμένεται να έχει το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες δύο συνόδους, στις οποίες η έμφαση είχε δοθεί σε ζητήματα χαμηλής πολι.
Την έντονη αντίδραση κύκλων προσκείμενων στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής έχει προκαλέσει το σχέδιο τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το οποίο οι μουσουλμάνοι, έλληνες υπήκοοι, που θέλουν να διδάξουν στο μειονοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων θα μπορούν να φοιτούν, .

Γιατί δεν αρχίζουν τα έργα στο δρόμο Κιλκίς - κόμβος Μαυρονερίου

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 22:50

Βρήκαμε πετρέλαιο!

Τελικά ο διαγωνισμός του δήμου Κιλκίς για την προμήθεια πετρελαίου απέδωσε καρπούς και σύντομα θα αποκατασταθούν τα προβλήματα που προέκυψαν με την κίνηση κυρίως των απορριμματοφόρων και την καθαριότητα των χωριών.
Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου κατακύρωσε τους ανάδοχους που είναι επτά πρατηριούχοι του δήμου Κιλκίς και για τα 11 τμήματα του διαγωνισμού, δήμος, δημοτικές ενότητες και φορείς του δήμου. Η προμήθεια των λιπαντικών κατακυρώθηκε σε ανάδοχο εκτός νομού, αφού κανένας τοπικός επιχειρηματίας δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό.
Οι ανάδοχοι βρέθηκαν αλλά οι συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν σε ένα μήνα περίπου, μετά την ολοκλήρωση τις διαδικασίας στο 7ο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού.
Υπομονή, τελειώνουμε!

 

Συναινετικός ο Παύλος,
αιχμηροί οι σύμβουλοί του  
Οι «ψίθυροι» που ανέφερε ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης για τις εισπράξεις που έκανε ή δεν έκανε ο δήμος Κιλκίς από τους μικροπωλητές της Εμποροπανήγυρης, αφορούσαν –όπως είπε- την παράταξη του Π. Τονικίδη.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας όμως δεν σήκωσε το γάντι. Κράτησε μισόκλειστα τα χαρτιά του, εμφανίστηκε «συναινετικός και συνθετικός» στην τοποθέτησή του. Εχει στοιχεία είπε, αλλά δεν τα παρουσίασε και ήδη πέρασαν 2,5 μήνες από τη διοργάνωση.
Οι σύμβουλοί του, όμως, Κώστας Ζώτος και Νίκος Στανημερόπουλος (που είχε αρχικά θέσει το θέμα σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) ήταν πιο αιχμηροί και μίλησαν με νούμερα και για «μέγιστο θέμα»…
Είναι θέμα τακτικής ή διαφορετικής οπτικής ματιάς η στάση των συμβούλων της μειοψηφίας στο ζήτημα αυτό; Θα φανεί στο μέλλον, αλλά δεν μπορούν τέτοια θέματα να σέρνονται με «ψιθύρους» και υπονοούμενα. Και η δημοτική αρχή και η μειοψηφία οφείλουν να το κλείσουν το θέμα μιλώντας ανοιχτά και φωναχτά.
*
Πάντως, ο κ. Ζώτος ήταν και στο προηγούμενο συμβούλιο αυτός που έθετε πολλά και ουσιαστικά θέματα, ενημερώνονταν και παρακολουθούσε τα θέματα, έλεγχε με ουσιαστικό τρόπο τη δημοτική. Φαίνεται πως ίδια θάναι και η νέα του θητεία στα έδρανα της μειοψηφίας. Στην τελευταία συνεδρίαση έθεσε προς συζήτηση έξι θέματα!

 

Περιμένουμε…
Ακόμη περιμένουμε την απάντηση του Φο.Σ.Δ.Α. για το θέμα που αποκαλύψουμε όσον αφορά την εν κρυπτώ διαδικασία πρόσληψης 15 ατόμων για τον ΧΥΤΑ Κιλκίς.
Μπλέξαμε πάλι στο «νόμιμο και ηθικό ή ουσιαστικό» ενός φορέα της Αυτοδιοίκησης!

 

Η απορία της Λένας
Η επικεφαλής του «ΑλλάΖΩ» Ιωάννα Ρούσσου ζήτησε στην προχθεσινή συνεδρίαση από τη δημοτική αρχή να κάνει πράξη τη δέσμευσή της για μείωση των αναθέσεων έργων.
Δεν άντεξε η αντιδήμαρχος έργων Λένα Αναστασιάδου –θιασώτης των μη αναθέσεων- και αναρωτήθηκε το «που είδε η κ. Ρούσσου τις πολλές αναθέσεις».
Ετοιμη ήταν να εκραγεί η αντιδήμαρχος, την οποία την κατηγορούν για το ακριβώς αντίθετο, τη δραστική μείωση των αναθέσεων έργων από το δήμο Κιλκίς.