Quantcast
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, 6:20:41 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:25

Ημέρα μνήμης Εθνικών Ευεργετών

Eκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών πραγματοποιήθηκαν από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος».Τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος, και ακολούθησε Τρισάγιο στο Ηρώο του Δημοτικού Πάρκου, όπου κατατέθηκαν στεφάνια και αποδόθηκαν τιμές από άγημα 18 ανδρών.

simeonidou_soniaΑποχώρησε από την κούρσα των υποψηφίων δημάρχων Παιονίας η δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου. Η ανακοίνωσή της εμπεριέχει σκληρές εκφράσεις για τους πολιτικούς που εμπλέκονται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις μεθόδους που ακολουθούνται.
Πολιτικά φεύγει με αξιοπρέπεια η Σόνια, που καλεί τους πολιτικούς τους φίλους να πράξουν κατά συνείδηση.
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:03

Ενωτικός ο Θόδωρος

parastatidisΤα γραφεία μας στο Μεταλλικό επισκέφτηκε προχθές ο βουλευτής Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης, με τον οποίο και είχαμε μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις πολιτικές και (κυρίως) αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο βουλευτής στάθηκε με επιμονή στην ανάγκη να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στους δυο συνδυασμούς του προοδευτικού χώρου, Αφεντουλίδη και Τερζίδη, και η αντιπαράθεση να είναι προγραμματική, πολιτική και όχι προσωπική.
Ο κ. Παραστατίδης μας επισήμανε πως οι εκλογές θα κριθούν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και ίδιος ενδιαφέρεται να ηττηθεί ο συνδυασμός του Β. Μπαλάσκα. Γι’ αυτό και θεωρεί αναγκαία την ενότητα του προοδευτικού χώρου τη δεύτερη Κυριακή…
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:03

Και ο Στέφανος

Είναι προφανές ότι η ομάδα στελεχών της Σόνιας Συμεωνίδου που αποφάσισε να διαβουλευθεί με τους υποψήφιους δημάρχους ώστε να δει τι θα κάνει, μετά την αποχώρηση της κ. Συμεωνίδου, θα προσανατολιστεί μεταξύ εκείνων των υποψηφίων που ταιριάζουν τα ιδεολογικά τους χνώτα.
Επομένως σίγουρα θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τους κ. Θανάση Λαπόρδα και Αθανασία Λιάρτση.
Αλλά εκτός από τα ιδεολογικά υπάρχει και το τοπικό χρώμα.
Σημαίνον στέλεχος της ομάδας αυτής διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους πως υπάρχει και εκλεκτική σχέση με τον κ. Στέφανο Τσιόνκη λόγω εντοπιότητας.
«Αν μας πείσει ο Στέφανος ότι μπορεί να συγκροτήσει έναν αξιόμαχο συνδυασμό δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πάμε μαζί του» έλεγε.
Λίαν προσεχώς θα δούμε.
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 12:27

Αποσύρθηκε η Σόνια Συμεωνίδου

simeonidou_soniaΤην απόφασή της να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της δημαρχίας Παιονίας ανακοίνωσε στα στελέχη της η Δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου. Με την απόσυρσή της και τις προσχωρήσεις και συμμαχίες που εξελίσσονται δημιουργούνται πλέον νέα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό της Παιονίας, σκηνικό που ακόμα τελεί υπό διαμόρφωση. Η κ. Συμεωνίδου ολοκληρώνοντας ένα κύκλο διερευνητικών επαφών και συνεργασιών όλες τις τελευταίες εβδομάδες διαπίστωσε ότι δεν εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις   για την κάθοδο με αξιοπρεπείς όρους στις εκλογές.
Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό με μεγάλη αγωνία και πολύ ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στον υπό διαμόρφωση Δήμο Παιονίας. Ο θεσμικός μου ρόλος, η ενασχόληση μου τα κοινά για μεγάλο διάστημα, μου το επιβάλλουν. Αυτό το νέο ξεκίνημα έδινε ελπίδες και προσδοκίες για κάτι το καλύτερο. Έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε ανάγκη από τις ελκυστικές υποψηφιότητες, αλλά από συνέπεια, δικαιοσύνη και προσοχή στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και των υποθέσεων των δημοτών μας.
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 12:23

Η μεγάλη γιορτή του Κιλκίς

kouklotheatroΤις μέρες που πραγματοποιείται στο Κιλκίς το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, έφτασε η μεγάλη είδηση απ’ τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Με απόφαση που υπογράφει η περιφερειάρχης Μαρία Λιονή, το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται με 980.000 χιλ. ευρώ, έπειτα από σχετική πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Κιλκίς στις 11 Αυγούστου.
amoiridisΣτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, του περασμένου Ιουλίου, μας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος την πρόθεση της διοίκησης για οργάνωση ενός Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το Νομό το Σεπτέμβριο που διανύουμε. Εξέφρασα την ένστασή μου για τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συνεδρίου, όπως και για την περίοδο υλοποίησης, αφού λόγω καλοκαιρινών διακοπών δεν υπήρχε αρκετός χρόνος προετοιμασίας τέτοιου εγχειρήματος, αλλά και γιατί καθώς θα διανύουμε προεκλογική περίοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση, δε θα υπάρχει ουσιαστικός λόγος, προτάσεις και δέσμευσή της για τις κατευθύνσεις που θα χαράξει το Συνέδριο και έτσι ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες της τοπικής ανάπτυξης δε θα μπορεί να εκπροσωπηθεί και να εκφρασθεί ουσιαστικά.
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 12:20

Ξεκίνημα στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

eeeekΤην Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής-Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κ.κ. Εμμανουήλ τέλεσε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ε. Μπαλάσκας, ο Διευθυντής  της Δευτεροβάθμιας κ. Γ. Κωνσταντινίδης, η Πρόεδρος του Κ.Κ.Σ.Κ. Πάκα, η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. κα Μ. Πατσίδου,  η Πρόεδρος του ΒΗΜΑΤΙΖΩ κα Ε. Καράμπαγλη.
Η βασική λειτουργική μονάδα του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι το Σχολείο. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας συστήματος η εκπαίδευση χωρίζεται σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Δ.Ε.), στην οποία αναφερόμαστε, αποτελείται από το Γυμνάσιο, το Λύκειο και τα ΤΕΕ (σημερινά ΕΠΑΛ). Και οι τρεις βαθμίδες της Δ.Ε. είναι οργανωμένες και λειτουργούν με βάση Νόμους, Προεδρικά Διατάγματα, Αποφάσεις και Εγκυκλίους, τα οποία κινούνται στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων και των σκοπών που τίθενται από την Πολιτεία και είναι διατυπωμένοι τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στην εκπαιδευτική Νομοθεσία.