Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 1:32:12 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:40

«Το Ταλέντο της Επιτυχίας»

arkoudasΤις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η παρουσίαση του βιβλίου «Το Ταλέντο της Επιτυχίας» του Διοικητή του Νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Μιχαήλ Αρκούδα, το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιουνίου 2010, στο Πολιτιστικό  Κέντρο Γουμένισσας, με πρωτοβουλία του δήμου και σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:40

Σε ήρεμα νερά ο τοπικός ΣΥΝ

Οι φουρτούνες της Αθήνας εκτονώθηκαν  καθ’ οδόν και στον τοπικό Συνασπισμό ο καιρός αποδείχτηκε ήπιος. Στη νομαρχιακή συνέλευση του Κιλκίς την περασμένη Τετάρτη συμμετείχε ικανοποιητικός αριθμός μελών, αφού στο διάλογο πήραν μέρος περισσότερα από 25 άτομα.
ioannidis_dimitrisΟρισμος. Ο ορος κριση οπως περιγραφεται, σημερα, απο διαφορους επιδοξους σοφους των καναλιων, δεν ειναι μονοδιαστατος. Αντιθετα, ειναι πολυδιαστατος με πρωτευουσα θεση την πολιτικη κριση, η οποια συνοδευεται-οχι παντα-απο την οικονομικη και ,παντα βεβαια, απο την κονωνικη κριση.
Η πολιτικη κριση εμφανιζεται αρκετα συχνα στην πολιτικη ζωη του τοπου και ειναι αλλοτε πραγματικη, κι αλλοτε δημιουργημα της πολιτικης ζωης προς εξυπηρετηση εφημερων , κυριως, κομματικων στοχων.
Ένα από τα πλέον γνωστά και πάντα επίκαιρα έργα της ελληνικής παιδικής σκηνής, την κωμωδία του Γιάννη Ξανθούλη «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» ανεβάζει το θεατρικό τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς. Την Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 8.00μ.μ, στην αυλή του δημοτικού σχολείου, στον Καμπάνη Κιλκίς.
Ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα για τους φιλολόγους του νομού Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία της σχολικής συμβούλου ΔΡ. ΟΛΓΑ Ν. ΔΑΣΙΟΥ, την Δευτέρα, 28.06.2010, ώρα 11.00΄π.μ.- 14.00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Ε.Π.Α.Λ. ΚΙΛΚΙΣ. Το θέμα της ημερίδας είναι: «Οι συνάδελφοι προτείνουν…, Προτάσεις διδακτικής των Φιλολογικών Μαθημάτων από εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Ν. Κιλκίς».
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:37

Εδώ θα μείνει. Εμείς θα φύγουμε

Διέψευσε μετά βδελυγμίας  η Ζίμενς τις πληροφορίες ότι αποσύρεται από την αγορά της Ελλάδος.
Εξάλλου πιθανότερο είναι να αποσυρθεί η Ελλάδα από την ελληνική αγορά παρά η Ζίμενς.
Πως το είπε ο Κώστας Κιλτίδης; «Εγώ εδώ θα είμαι. Αν η Ν.Δ. με θέλει, ξέρει που θα με βρει».
Αλλά δεν έμεινε μόνο στα λόγια ο βουλευτής.  Μια εβδομάδα μετά την ανεξαρτητοποίησή του έστειλε μηνύματα:
Α. Δήλωσε σε όλους τους τόνους πως στηρίζει αναφανδόν Μπαλάσκα στο Δήμο Κιλκίς
Θα στηρίξει Λιάρτση ή Λαπόρδα στο δήμο Παιονίας
Και τρίτον, προχθές στο Εργατικό Κέντρο, με την μαζική παρουσία των στελεχών του πολιτικού του γραφείου στη σύσκεψη με τον Παν. Ψωμιάδη, έστειλε το μήνυμα πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα στηρίξει όλες τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας.
Εν τέλει ο Κιλτίδης εμπράκτως θέλει να εμπεδώσει στα μάτια των ψηφοφόρων της Ν.Δ. ότι «Το δεξιόστροφο Κιλκίς έχει τον δεξιό βουλευτή που επιθυμεί».
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:35

Μόνος του αποφάσισε

Την απόφαση να κατέβω στις εκλογές της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας την είχα πάρει εδώ και καιρό. Απλά την ανακοίνωσα τώρα. Ήταν δική μου η απόφαση!
Το είπε στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, το επανέλαβε και στα κομματικά στελέχη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, την Τετάρτη στο Κιλκίς.
Είναι αλήθεια ότι στην Ρηγίλλης δεν χάρηκαν και ιδιαίτερα από την αυτοτέλεια του Πανίκα στη λήψη των αποφάσεων, αλλά όταν κοτζάμ Καραμανλής δεν μπορούσε να κάνει ζάφτι τον Ψωμιάδη, σιγά μην επιχειρούσε να τον χαλιναγωγήσει ο Σαμαράς.
Ούτε κατά διάνοια. Έτσι απλώς προσπάθησε η Ρηγίλλης να ελέγξει όσο μπορούσε τα πράγματα, να μην φανεί ότι τρέχει πίσω από τον Ψωμιάδη.
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:34

Δικός του και ο αντιπεριφερειάρχης

Όπως π.χ. στην περίπτωση των αντιπεριφερειαρχών. Ο Ψωμιάδης δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι θα τους ορίσει ο ίδιος. Η Ρηγίλλης ενοχλήθηκε και μαζί κάποιοι νομάρχες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Γι’ αυτό και συγκλήθηκε η σύσκεψη με τον Μιχαλολιάκο και τους γαλάζιους νομάρχες με τον Ψωμιάδη στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα.
Και κάπως έτσι λύθηκε το πρόβλημα. Δηλαδή ο Πόντιος έκανε την χάρη στη Ρηγίλλης να δηλώσει ότι θα ακούσει και τις προτάσεις των κομματικών και των βουλευτών, αλλά, όπως διευκρίνισε: «Η τελική απόφαση θα είναι δική μου. Να ταιριάζουν τα χούγια μας και να αντέξει στους δικούς μου ρυθμούς. Μπορεί αν χρειαστεί να δουλέψουμε 20 ώρες την ημέρα…» είπε στα κομματικά στελέχη του Κιλκίς.
Δεν χαλιναγωγείται εύκολα ο Ψωμιάδης,…
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:34

Ελαφρές εκστρατείες

Δικαίωμα του κ. Ψωμιάδη και του κάθε αυτοδιοικητικού στελέχους είναι να διακηρύσσει την πολιτική αυτοτέλειά του. Ακόμα κι όταν, όπως ο κ. Ψωμιάδης, συγκαλεί συσκέψεις με τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. αλλά συνάμα ζητεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας!
Οι πολίτες συνήθισαν τόσο πολύ τη διγλωσσία ώστε  αν αποτελούσε το μόνο αμάρτημα των πολιτικών  θα τους συγχωρούσε άνευ ετέρου.
Εκείνο που προκαλεί το κοινό αίσθημα είναι η ελαφρότητα με την οποία διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας. « Ήρθα να σας δω. Ας αφήσουμε για αργότερα τα θέματα και τα προβλήματα» ακούει ο πολίτης και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: Ωχ, αδελφέ, από μένα περιμένεις να λύσω εκείνα που  δεν σου έλυσαν οι προηγηθέντες;
Διότι χρόνος για ουσιαστική συζήτηση δεν θα υπάρξει. Επιφάνεια, εντύπωση, εικόνα είναι οι μαγικές λέξεις κάθε προεκλογικής εκστρατείας στους ελαφρούς καιρούς μας. Με στόχο την υποκλοπή της ψήφου.
Δυστυχώς.