Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:54:23 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

floridisΓια το θέμα των σχολικών συγχωνεύσεων παραχώρησε συνέντευξη ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και στον δημοσιογράφο Β. Πάικο.
Β. Πάικος: Για πείτε μου κάτι πρακτικό και ψιλοάσχετο. Στην περιοχή σας, στο Κιλκίς, υπάρχουν προβλήματα από τις συνενώσεις των σχολείων της κυρίας Διαμαντοπούλου;
Γ. Φλωρίδης: Συμπτωματικά, μιλάτε με έναν άνθρωπο που έκανε το μεγαλύτερο πρόγραμμα συγχωνεύσεων στην ιστορία της εκπαίδευσης, σε επίπεδο ενός νομού. Αυτό το έκανα ως Νομάρχης το 1995, χωρίς καμία παρότρυνση από κανέναν, χωρίς καμία κατεύθυνση από το τότε Υπουργείο..
gkountenoudis-mpantoubakisΟ Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, δέχθηκε στο γραφείο του εθιμοτυπική επίσκεψη από το νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, Ν. Μπαντουβάκη.
kiltidisΌλες οι ευνομούμενες και αναπτυγμένες χώρες έχουν αναλογική κατοίκηση και ποιότητα ζωής αστικών κέντρων και υπαίθρου. Για την πατρίδα μας είναι εκ των ων ουκ άνευ, ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αρμονική πρόοδό της, λόγω ιστορικών, γεωπολιτικών και ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου, η ζώσα ύπαιθρος και η συγκρότηση του ημιαστικού χώρου.
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 18:02

Πήρε γράμμα ο Λαπόρδας!

lapordasΠήρε γράμμα, αλλά και «ανάποδες» ο δήμαρχος Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας, όταν διαπίστωσε πως υπηρεσία του δήμου, του έστειλε μέσω ΕΛΤΑ, με γραμματόσημο δηλαδή, επιστολή από το ισόγειο του Δημαρχείου, στον πρώτο όροφο, όπου και το γραφείο του.
Η δύναμη της συνήθειας και της γραφειοκρατίας!
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 18:02

Δεξιώσεις και στεφάνια

Απόφαση που πρέπει να βρει μιμητές πήρε ο δήμαρχος Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας, ο οποίος έκοψε όλες τις δεξιώσεις των παρελάσεων, που γίνονταν σε κάθε χωριό και χωριουδάκι.
Εμείς προτείνουμε και κάτι συμπληρωματικό. Θα πρέπει σε όλες τις εκδηλώσεις που προβλέπεται κατάθεση στεφάνων να προβλέπεται η κατάθεση μόνο ενός στεφάνου. Να σταματήσουμε στις εθνικές γιορτές να κατατίθενται δέκα στεφάνια σε κάθε χωριό, απ’ όλους τους φορείς, δήμους, σχολεία, αστυνομίες, στρατό, τελωνεία, συλλόγους, αντιστασιακούς, και πάει λέγοντας.
Ένα στεφάνι είναι αρκετό για να εκφράσει τα αισθήματα όλων!
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 18:02

Κι άλλος δικηγόρος;!

Πόσοι δικηγόροι χωράνε σ’ ένα γραφείο; Στο ερώτημα αυτό αναζητά απάντηση ο γνωστός δικηγόρος του Κιλκίς, Γιάννης Καγιάτος, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει ένα οργανωμένο δικηγορικό γραφείο μαζί με το γιο του, Αντώνη και τη νύφη του, Αρχόντη Λουνή, νέοι δικηγόροι του Κιλκίς.
Τώρα, όμως, αρχίζει να αναλογίζεται σε ποιο χώρο του γραφείου θα εργάζεται μεθαύριο ο νεοαποκτηθείς εγγονός του!
Να σας ζήσει!
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 18:01

Απεργία δημοσιογράφων

Σε 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας, για σήμερα Πέμπτη, προχωρούν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.
Ετσι, η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Παρασκευή και θα είναι κοντά σας και πάλι το Σάββατο.
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 18:01

Ψυχραιμία παιδιά

Ναι, υπάρχουν προβλήματα. Ναι, τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε κάμποσα τμήματα δυσχεραίνουν σοβαρά τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Αλλά, ας αποφεύγονται οι υπερβολές και η δημιουργία κλίματος πανικού.
Και η πρόεδρος της ΕΝΙΚ κ. Διαλεχτή Ζωτάκη χάνει το δίκιο της όταν δημοσίως καταφεύγει σε κρίσεις ότι είναι θέμα χρόνου να έχουμε νεκρούς στο νοσοκομείο! (λόγω των ελλείψεων προφανώς).
Ούτε είναι κατανοητό γιατί ο κατά άλλα εξαιρετικός Θ. Μπαλαμπανίδης πρέπει να ρίχνει σκιά αμφισβήτησης κατά των πάντων. Αμφισβητώντας την σκοπιμότητα ευπρεπισμού του παλιού κτηρίου του ιδρύματος με το επιχείρημα ότι τον ίδιο καιρό κατασκευαζόταν η τρίτη πτέρυγα.
Η επίκληση των πραγματικών και ουσιωδέστατων ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές επαρκεί. Δεν χρειάζονται αστήρικτες υπερβολές.
nosokomeioΤεράστιες διαστάσεις, συναγωνιζόμενες σε εγκυρότητα το «ράδιο αρβύλα», προσέλαβαν οι φήμες περί την τύχη των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας ενόψει του νέου υγειονομικού χάρτη Με τη συνδρομή πολιτικάντηδων, άσχετων, αλλά ακόμα και στελεχών των νοσοκομείων που αθέλητα γίνονται ιμάντες μετάδοσης  κάθε δήθεν πληροφορίας συντελείται η κατατρομοκράτηση των πολιτών περί την τύχη των δυο νοσοκομείων. Σύμφωνα με τις φήμες αυτές το μεν νοσοκομείο Γουμένισσας κλείνει, ενώ και κάμποσες κλινικές του νοσοκομείου Κιλκίς μετακομίζουν άλλοτε σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, άλλοτε στα Γιαννιτσά κι άλλοτε στις Σέρρες!
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 17:58

Δενδροφυτεύσεις στο δήμο Κιλκίς

dendrofiteusiΣυνεχίζεται την τρέχουσα εβδομάδα η δενδροφύτευση που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 10 Μαρτίου σε τμήμα έκτασης στην πλαγιά Μεταλλικού, από την 71η Α/Μ Ταξιαρχία “Πόντος” και το Δασαρχείο Κιλκίς. Η β' φάση της δενδροφύτευσης στην ίδια περιοχή, θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας, σε συνεργασία του Δήμου Κιλκίς και του 2ου ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Κιλκίς. Συγκεκριμένα, τριακόσιοι περίπου μαθητές σε διάρκεια τριών ημερών θα φυτεύσουν 1.500 δέντρα (κουκουναριές, τραχείες, κυπαρίσσια). Τη μεταφορά των μαθητών έχει αναλάβει ο δήμος Κιλκίς με λεωφορείο του.