Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 2:56:48 μμ

Εκπαίδευση

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (24-8-2022)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-8-2022)

Από σήμερα, Τετάρτη 17/08/2022, ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς.

Με την ευκαιρία της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Γεφύρας και Πολυκάστρου ο κ. Δημήτριος απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

Οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών έφεραν και κενές θέσεις διευθυντών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Συνολικά έχουμε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία στο νομό Κιλκίς που αναζητούν πλέον το νέο τους διευθυντή.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) οι οποίες θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ (αντί 4 μμ που ίσχυε μέχρι σήμερα).

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (3-8-2022)

Σε μια χρονιά όπου οι βάσεις εισαγωγής υποχωρούν ακόμα και σε σχολές από το «πάνω ράφι» (Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνικές) , το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς του Διεθνούς Πανεπιστημίου καταγράφει θεαματική αύξηση φέτος καθώς η βάση από τα περσινά 7.366 μόρια εκτοξεύτηκε στα 8.375 μόρια, ήτοι 1009 περισσότερα.

Είναι ημέρα χαράς η σημερινή για τους νέους και τις νέες του Δήμου Κιλκίς που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη μοιράζομαι μαζί τους με αισθήματα ενθουσιασμού και περηφάνιας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ζωή τους αλλάζει. Ξεκινούν το ταξίδι της γνώσης και της εμπειρίας που θα είναι γεμάτο με τις όμορφες στιγμές της φοιτητικής ζωής. Τους ευχόμαστε να το απολαύσουν και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για μια πετυχημένη επαγγελματική διαδρομή.