Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 3:35:58 μμ

Εκπαίδευση

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου ευχαριστούμε τον  Α.Σ. «Δόξα Χέρσου» και τον Πρόεδρο Μποζίνη Ελευθέριο για την προσφορά στο σχολείο μας αθλητικού υλικού (μπάλες διαφόρων ειδών, σχοινάκια και στεφάνια). Ευχαριστούμε επίσης και τον Α.Σ. «Σπίθα Κορομηλιάς» για την προσφορά μπαλών.

Η πρόταση των εκλεγμένων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» προς τα ΔΣ και τις ΓΣ των ΣΕΠΕ Κιλκίς, ΣΕΠΕ Παιονίας και ΕΛΜΕ Κιλκίς: Ο αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και την παιδαγωγική μας υπόσταση συνεχίζεται! Η «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση των σχολείων μας θα μείνει στα χαρτιά!

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 09:55

ΚΔΑΠ Kinesis: Ζήτω η 25η Μαρτίου

Συντάκτης:

Η εβδομάδα αυτή ήταν αφιερωμένη στη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Θυμηθήκαμε τα γεγονότα και μάθαμε κάποιες καινούριες πληροφορίες.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 09:30

Διεπιστημονικό κέντρο Kinesis: Η άρθρωση του Ρ

Συντάκτης:

Ο ήχος "ρ" εμφανίζεται τελευταίος στην ομιλία του παιδιού, γύρω στα 5,5 με 6 έτη. Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, η προφορά του "ρ" είναι δύσκολη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτούνται λεπτές και δύσκολες κινήσεις (παλμικές κινήσεις) της γλώσσας για την προφορά του. Συνήθως, τα παιδιά αντικαθιστούν το "ρ" με "λ" ή το παραλείπουν τελείως. 

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς  με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS),  επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο του Κιλκίς, κ. Δ. Κυριακίδη, ύστερα από  αίτημα του σχολείου με στόχο την κατάθεση ενός ψηφίσματος με θέμα τις  «Δημοκρατικές αξίες στην πόλη μας».

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Γουμένισσας ανέβηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το θεατρικό έργο «Το μεγάλο χρέος», από τις μαθήτριες και μαθητές της Ε ' και Στ ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, ενώ η ομιλία έγινε από την εκπαιδευτικό κα Δροσούλα Χατζηγεωργίου.

Το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «PICTURES, Promoting Intercultural Communication Through Unifying Reverse Ethnicities at Schools -  2021-2-IT02-KA210 SCH-000051537», στο οποίο συμμετείχε  το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς έφτασε στην ολοκλήρωσή του, με την Ιταλία να είναι η τελευταία χώρα υποδοχής.

Μαθητές  της Γ’ τάξης  του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς επισκέφτηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, που φιλοξένησε τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του  Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη».

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Δ.Β.Μ. Α.Ε. (Ανάδοχος Έργου) σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) (Αναθέτουσα Αρχή) και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς, πρόκειται να υλοποιήσει τη Δράση Ενημέρωσης με θέμα «Marketing και e-Marketing αγροτικών προϊόντων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/3/24 στις 10:00 π.μ. στο Παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο, με ελεύθερη είσοδο για όλους. (Εθν. Αμύνης 37 Πολύκαστρο).

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+: "Eco-Garden 3.0" στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και υποστηρικτές του Δ.Σ. Χέρσου έπιασαν στα χέρια φτυάρια και άλλα εργαλεία και προετοίμασαν το έδαφος του λαχανόκηπού μας για να δεχτεί φυτά και σπόρους. Ο χώρος καθαρίστηκε και εμπλουτίστηκε με νέο φρέσκο χώμα και κοπριά. Στη συνέχεια οι μαθητές έριξαν κομπόστ που έφτιαξαν οι ίδιοι φέρνοντας καθημερινά οργανικά απορρίμματα στους κομποστοποιητές του σχολείου μας.