Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 11:13:50 μμ

Εκπαίδευση

 
 
 

Με 25 απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς το πότε και το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις για την νέα σχολική χρονιά:

Φέτος, η σχολική χρονιά που αρχίζει σε λίγες ημέρες, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν, λόγω του κορωνοϊού. 

Κύριο μέλημα είναι η προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, σε μια εποχή όπου τα αυξημένα κρούσματα συνεχίζουν να προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα και την πολιτική ηγεσία. 

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε στην θέσπιση μιας σειράς μέτρων, στόχος των οποίων είναι η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Ενημέρωση του αιρετού ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας Βαγγέλη Λουκά για τις προσλήψεις αναπληρωτών και τα εναπομείναντα κενά

Στοιχεία για τις προσλήψεις αναπληρωτών και τα εναπομείναντα κενά παραθέτει ο αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας Βαγγέλης (Άκης) Λουκάς.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (27-8-2015)

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Σωτήρης Μαρκάδας.

Ο κ. Σωτήρης Μαρκαδάς είναι Διδάκτορας Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, MSc στη ‘’Σχολική παιδαγωγική & Διδακτική μεθοδολογία’’, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, πτυχιούχος Θεολογικής Στολής ΑΠΘ, μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή (Διδασκαλείο ″Δημήτρης Γληνός″).

Γράφειο ο Θεόφιλος Τιρεκίδης, Τομεάρχης Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δ.Ε.Ε.Π Ν.ΚΙΛΚΙΣ.
Καθημερινά, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται κοντά στον πολίτη, με νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων και στην ανάδειξη της αριστείας.
Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε για πρώτη φορά  στην πρόσληψη 3.445 μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Θερμά συγχαρητήρια στην Ευρυδίκη Ασημακίδου που αρίστευσε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η αποφοίτησή της με την υψηλότερη βαθμολογικά ακαδημαϊκή επίδοση, μας δίνει μεγάλη χαρά και μας γεμίζει με συγκίνηση η αδιάπτωτη, η επίμοχθη προσπάθεια να κατακτήσει την Ιατρική, μια επιστήμη δύσκολη, κατεξοχήν ανθρωποκεντρική, που για να την ακολουθήσεις χρειάζεται προσωπική αφιέρωση στον συνάνθρωπο.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (19-8-2020)

Σημειώνοντας την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση μεταξύ των συμφοιτητών της αποφοίτησε η Ευρυδίκη Ασημακίδου από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά από τη μακρά πορεία των έξι χρόνων της ιατρικής σχολής, στην οποία εισήχθη το 2014, ολοκλήρωσε τις σπουδές της με βαθμό 9,64/10 (Άριστα).

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (18-8-2015)