Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 10:22:00 μμ

Εκπαίδευση

Η Διευθύντρια του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς ενημερώνει πως έχουν προκηρυχθεί είκοσι (20) νέες θέσεις μαθητών και μαθητριών για εγγραφή στην Α΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι θέσεις αφορούν μαθητές και μαθήτριες που τώρα φοιτούν στην Γ΄ Γυμνασίου και επιθυμούν να εγγραφούν στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς. Επισημαίνεται πως οι θέσεις αυτές δεν αφορούν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς.

Στον ποιητή Μιχαήλ Μήτρα ανήκει  η αρχική έμπνευση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, πριν από 25 χρόνια, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Ο Έλληνας ποιητής, το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη ημέρα γι’ αυτό.

Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας Συγγραφέων. Η ποιήτρια Λύντια Στεφάνου πρότεινε ως ημέρα εορτασμού την 21η Μαρτίου, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που συνδυάζει το φως από τη μία και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση, που συνδυάζει το φωτεινό  πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους. Η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998,  στο παλαιό ταχυδρομείο της πλατείας Κοτζιά.

Στο 5ο Δημοτικό Κιλκίς οργανώσαμε έναν διαγωνισμό με τίτλο «το τραγούδι του 5ου» και τα παιδιά που έλαβαν μέρος έγραψαν ένα ποίημα για το σχολείο τους, με την προοπτική να μελοποιηθεί και να αποτελέσει τον Ύμνο του Σχολείου μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, δόθηκαν τα βραβεία στους πρωτεύσαντες στον διαγωνισμό και τιμητικές διακρίσεις σε όλους/ες τους συμμετέχοντες, ενώ τα παιδιά που κέρδισαν απήγγειλαν το ποίημά τους στην ολομέλεια του Σχολείου.

Παραθέτουμε μερικούς στίχους από το ποίημα:

«το 5ο το Δημοτικό είναι το σχολείο που αγαπώ

Το 5ο το Δημοτικό είναι πρώτο στον νομό

Κάνει δράσεις φοβερές και δραστηριότητες πολλές

Όλο το Κιλκίς μιλάει για το 5ο, που «φυσάει»

Δεν κοροϊδεύω, δεν μαλώνω, με τον φίλο μου φιλιώνω

Κι αν με κάποιον δεν ταιριάζω, κάνω πίσω, ησυχάζω…»

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος, για τις αξιόλογες προσπάθειές τους!

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 09:16

Ορκωμοσία φοιτητών στο Συνεδριακό του Κιλκίς

Συντάκτης:

Η 19η ορκωμοσία των πτυχιούχων του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31-03-2023 και ώρα 11:00 π.μ.

Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (23-3-2018)

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς πρόσθεσε άλλη μία διάκριση στον μακρύ κατάλογο των επιτυχιών του. Συμμετείχε με δύο ομάδες από τον Όμιλο «Maths...Αγωνίζομαι» στον 3ο Διαγωνισμό Θετικών Επιστημών που διοργάνωσε το De La Salle College. Τις ομάδες  αποτελούσαν οι μαθητές  Αμπεριάδου Ραφαηλία, Κυρτσίδου Αγγελική, Πασσαλίδης Παύλος, Παυλίδου Αλκμήνη, Σαμοθρακίτη Ιόλη και Σισμανίδου Μαρία μαζί με του υπεύθυνους του ομίλου Χαριτίδου Ολυμπία και Σαρβανίδου Παναγιώτα.

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Γ2 του 3ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, που μας επισκέφθηκαν στα γραφεία των εφημερίδων μας στο Μεταλλικό του Ν. Κιλκίς.

Τα παιδιά συνόδεψε η δασκάλα τους, Παρασκευή Θεοδωρίδου και η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων, με στόχο τη γνωριμία των μαθητριών και των μαθητών με το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 9:30 ο δεύτερος βρεφικός σταθμός της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ).

Ο νέος βρεφικός σταθμός φέρει την επωνυμία‘’ Το Κουκουβαγάκι’’ και βρίσκεται επί της οδού Διονύσου 4 (έναντι του οικοπέδου του Μύλου Σαμαρά). Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και είναι δυναμικότητας 27 βρεφών, ηλικίας 8 μηνών έως 2,5 ετών.

Με μεγάλη μας χαρά, την Παρασκευή 17.02.2023  δεχτήκαμε τη δωρεά των οκτώ (8) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από την ALPHA BANK, μια ευγενική χειρονομία που αποδεικνύει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον για την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση των μαθητών/τριών μας και για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας.

Με μεγάλη χαρά καλοδεχτήκαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β2 του 1ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, που μας επισκέφθηκαν στα γραφεία των εφημερίδων μας στο Μεταλλικό του Ν. Κιλκίς.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι δασκάλες τους, Ευστρατία Μακρή και Ευγενία Ρίζου και η επίσκεψη έγινε με στόχο τη γνωριμία των μαθητριών και των μαθητών με το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Τεράστια διάκριση για την ακαδημία Ρομποτικής MICROstudies Robotics που συμμετείχε με τρείς ομάδες (Robotdreamers, RGB X DotBots, Botmakers) στον ημιτελικό διαγωνισμό ρομποτικής της FLL την Κυριακή 12 Μαρτίου στην Θεσσαλονική. Από τις 52 ομάδες που συμμετείχαν στον προκριματικό της Κεντρικής Μακεδονίας προκρίθηκαν 16 ομάδες.