Quantcast
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, 8:59:59 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Εκπαίδευση

SMART KINESIS 

New project

New step...

Διεπιστημονικό κέντρο KINESIS.

❇️ Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τον νέο μας χώρο με τις εξής υπηρεσίες:

✔️ Λογοθεραπεία

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 09:21

Ενημερωτικό ΕΠΑΣ μαθητείας Κιλκίς

Συντάκτης:

Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ τάξη έχουν οι νέες & οι νέοι οι οποίοι:
- κατέχουν τουλάχιστον Απολυτήριο Γυμνασίου ή άλλο ισότιμο ή ανώτερο τίτλο σπουδών
- έχουν γεννηθεί τα έτη 1994 έως 2008

Το Δημοτικό Σχολείο του Μαυρονερίου ευχαριστεί θερμά την Κιλκισιώτισσα Γαβριηλίδου Ευγενία για την ευγενική της χορηγία στην Σχολική Βιβλιοθήκη του σχολείου. 35 επιπλέον τίτλοι βιβλίων είναι στη διάθεσή μας! Με την κίνησή της αυτή δίνεται η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες να απολαύσουν νέα ενδιαφέροντα αναγνώσματα! 

Με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους 2023 – 2024 η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ότι θα προσφέρει και φέτος δωροεπιταγές για την αγορά σχολικών ειδών  σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να καλύψουν την ανάγκη αυτή στα παιδιά τους.

Με αφορμή τη δημόσια παρέμβαση του νεοεκλεγμένου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της Π.Ε Κιλκίς Πέτρου Παππά για την αδειοδότηση της κολυμβητικής δεξαμενής και τη μη χρήση του λεωφορείου του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς κρίνουμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε ότι:

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 14/1-9-2023 πράξη του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου και 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου προκηρύσσονται οι ακόλουθες κενές θέσεις μαθητών/τριών του 2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς για το έτος 2023-2024:

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 11:15

Πολλά κενά στα σχολεία του Κιλκίς λόγω των αποσπάσεων

Συντάκτης:

Είναι χρόνιο πρόβλημα. Η γειτνίαση με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με μεγαλύτερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας  προκαλεί «αφαίμαξη» δασκάλων – διδασκόντων από τα σχολεία του ν. Κιλκίς.

Με αποσπάσεις κάθε καλοκαίρι απορφανίζεται το Κιλκίς  από εκπαιδευτικούς και η λίστα με τα κενά, των οποίων αιτείται η κάλυψη, είναι μεγάλη.

Είναι απολύτως ενδεικτική της κατάστασης η φετινή  λίστα των 64 κενών θέσεων την οποία απέστειλε προς τις αρμόδιες αρχές η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αιτούμενη την κάλυψή στα σχολεία του νομού. Ιδού:

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Κιλκίς ότι από 1η Σεπτεμβρίου συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών οι οποίοι δεν έχουν λάβει απολυτήριο Γυμνασίου.

Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά εγγραφής μπορείτε να λάβετε από την ιστοσελίδα μας: http://sde-kilkis.kil.sch.gr/?page_id=298

Νέες προοπτικές ανοίγονται για τον τουρισμό μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου "Σεμινάρια για διασύνδεση της τουριστικής επιχειρηματικότητας με τις ιαματικές πηγές".

Σε ένα εποικοδομητικό κλίμα συνεργασίας και μάθησης, πραγματοποιήθηκε από τις 7 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου 2023 το σεμινάριο που φέρει τον τίτλο "Σεμινάρια για διασύνδεση της τουριστικής επιχειρηματικότητας με τις ιαματικές πηγές". Η δράση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς (Ανάδοχος δράσης) στο πλαίσιο του έργου “Alternative Tourism - ALTTOUR” στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2014 – 2020»

Η ανάδειξη των ιαματικών πηγών ως πόρου υγείας και ευεξίας βρίσκει νέα ώθηση με την ολοκλήρωση του πρωτοποριακού σεμιναρίου που διοργάνωσε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς (Ανάδοχος έργου)  στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και των Ιονίων Νήσων. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Alternative Tourism - ALTTOUR” στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2014 – 2020»