Quantcast
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 8:45:01 μμ

Εκπαίδευση

Tην Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα πραγματοποιηθεί ο 18ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023"του Junior Achievement Greece, που αποτελεί το μαθητικό - επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη συνάντηση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας «Λέσχη Ανάγνωσης» του σχολείου μας συναντήθηκαν διαδικτυακά, μέσω πλατφόρμας WebEx, με τον εξαίρετο συνάδελφο, συγγραφέα και ποιητή, Μιχάλη Ρέμπα.

Ο Μιχάλης Ρέμπας κατάγεται από την Καβάλα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποδιευθυντής του ΣΔΕ Λαγκαδά, ενώ υπηρέτησε ως φιλόλογος στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς επί σειρά ετών.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος υλοποιεί βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 11-12 χρονών με τίτλο «Την εξάρτηση γνωρίζω στη ζωή μου δεν καπνίζω». Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, ώρα 18:00-19:30.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (9-5-2018)

Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 19:14

Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη βασική υποχρεωτική τους εκπαίδευση απευθύνει το Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς ενόψει του νέου διδακτικού έτους 2023 – 2024.  

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι ενήλικοι καθώς και οι εργαζόμενοι ανήλικοι άνω των δεκαπέντε ετών. Πολίτες που δεν έχουν απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου, γνωρίζουν όμως ανάγνωση και γραφή, έχουν, επίσης, τη δυνατότητα της εγγραφής στο Εσπερινό Γυμνάσιο αφού προηγηθεί επιτυχής εξέταση μίας ημέρας σε Δημοτικό Σχολείο.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας (πρώην σωματείο Φίλοι ΝΟΗΣΙΣ) διοργάνωσαν και εφέτος, το 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με διεθνή συμμετοχή, με θεματικούς άξονες: «Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική».

"Την απόλυτη λύση στο πρόβλημα της αστικής γεωργίας", όπως λένε, φέρνουν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς στο φετινό πρόγραμμα - διαγωνισμό "Εικονική Επιχείρηση" του Junior Achievement Greece. Το σχολείο που κατάφερε, πέρυσι, να κατακτήσει την Ευρώπη με την πρωτιά που κέρδισε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό JA Europe 2022, προκρίθηκε και φέτος στον πανελλαδικό τελικό, λαμβάνοντας μάλιστα τη διάκριση του Βραβείου Καινοτομίας στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση του JA Greece στη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 12:09

Οι μέλισσες στο ΚΔΑΠ Kinesis

Συντάκτης:

Η νέα μας βδομάδα μετά τις διακοπές μόλις ξεκίνησε με νέο θέμα συζήτησης και μελέτης, που είναι η αγαπημένη σε όλους μέλισσα. Έτσι εντάξαμε αυτό το θέμα και στο θεατρικό μας παιχνίδι. Μάθαμε παροιμίες με θέμα τη μέλισσα και το μέλι, ενώ γνωρίσαμε τον κύκλο ζωής της και την ανατομία της. Παράλληλα παίξαμε σε αναπαράσταση τη γέννησή της, από ένα αυγό στη μορφή που την γνωρίζουμε όλοι. Τέλος βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα παιχνίδια συνεργασίας. Ανά ομαδούλες, παίξαμε το παιχνίδι με τα μανταλάκια, μιμούμενοι τις εργατικές μελισσούλες, που μαζεύουν με κόπο και αφοσίωση την τροφή τους.

42 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί του 1οι Γενικού Λυκείου Κιλκίς συμμετείχαν στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Ζάκυνθο, το διάστημα 27 με 30/4/23.
Στην τελετή έναρξης στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, η ραδιοφωνική ομάδα από κάθε σχολείο παρουσιάστηκε μέσα από ένα σύντομο βίντεο.

Γράφει ο Θεόφιλος Γουλτίδης.

H δημιουργία πειραματικού σχολείου σε μια περιοχή είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό στοιχείο προόδου για την εκπαίδευση των παιδιών της. Προϋποθέτει όμως σοβαρή μελέτη και προσεκτικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μπορεί να εμφανιστούν.