Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 3:39:15 μμ

Εκπαίδευση

Η πολυαναμενόμενη βραδιά κινηματογράφου είναι εδώ! Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια μαγική εμπειρία στον κόσμο της μυθοπλασίας με τις κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων που αγαπήσατε. Η βραδιά μας θα περιλαμβάνει προβολές από έργα της λογοτεχνίας, επαναφέροντας τις αγαπημένες ιστορίες στη μεγάλη οθόνη με τρόπο που θα σας συναρπάσει.

«Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 16/4, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και Παιονίας, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, απαιτώντας να σταματήσουν οι απειλές και οι εκφοβισμοί από την κυβέρνηση και το υπουργείο απέναντι στους απεργούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εναντιώνονται στην υποβάθμιση και την κατηγοριοποίηση του σχολείου που προωθείται μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης.

Η Δήμητρα και η Στεφανία, οι μικρές μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Πέτρου Κιλκίς, τα πήγαν περίφημα και κατέκτησαν την τρίτη θέση σε έναν όμορφο πανελλήνιο διαγωνισμό.

Την Πέμπτη 4/4/2024 οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό σχολείο Διαβατών με σκοπό την παρουσίαση παραολυμπιακού αθλήματος Boccia στους μαθητές της Στ΄ τάξης. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των ωφελούμενων είχαν  την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν με ένα διαφορετικό παιχνίδι .

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στο Πολύκαστρο το βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο “Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί”, διάρκειας 20 ωρών. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 11 γονείς.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου  στην Πλατεία Ελευθερίας στο Πολύκαστρο,  η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Παιονίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  πραγματοποίησε την εκπαιδευτική δράση «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ».   

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς λαμβάνοντας ενημέρωση από τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος  Interreg NEXT MED, ενημερώνει το νεανικό κοινό (ηλικίας 18-30 ετών) που ασχολείται ή ενδιαφέρεται σχετικά με τη δημοσιογραφία για το πρόγραμμα  #Youth4Regions.

Στις 11/4/2024  ξεκίνησαν οι συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας για τους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την κοινωνική λειτουργό και εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας του Κέντρου κ. Τριανταφυλλίδου Γεωργία με πιστοποίηση από την  Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιππασίας.

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου από την ACTA το όνομα της μαθήτριας από τον νομό Κιλκίς που προκρίθηκε στους 100 καλύτερους χρήστες στην Ελλάδα στο Microsoft Office.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 12:49

Γνωρίζουμε τα επαγγέλματα στο ΚΔΑΠ Kinesis

Συντάκτης:

Η καινούρια θεματική αυτήν την εβδομάδα στο ΚΔΑΠ Kinesis σχετιζόταν με τα επαγγέλματα. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, με το επάγγελμα του σκηνοθέτη. Μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και θελήσαμε να ψάξουμε και να μάθουμε πληροφορίες γι' αυτό γιατί είναι ένα επάγγελμα που δεν το συναντάμε συχνά· τι είναι ο σκηνοθέτης, ποια είναι τα καθήκοντά του, τι μέσα χρησιμοποιεί;