Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 7:16:40 πμ

Εκπαίδευση

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (15-1-2019)

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Παιονίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παιονίας διοργανώνει σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο: «Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί».

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 08:49

Συμβουλευτική γονέων στο Διεπιστημονικό κέντρο Kinesis

Συντάκτης:

Τι είναι η συμβουλευτική γονέων;

 

Η συμβουλευτική γονέων είναι ένα από τα προγράμματα τα οποία εντάσσονται στα πλαίσια των διεπιστημονικών κέντρων, όπου παρέχουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ατομικές θεραπείες σε παιδιά και εφήβους. Πιο συγκεκριμένα, η συμβουλευτική γονέων είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων και ενός ψυχοθεραπευτή ή ψυχολόγου με σκοπό να τους προσφερθεί βοήθεια όσον αφορά στην αναγνώριση, αποδοχή και αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού τους σε διάφορους τομείς, όπως είναι η συμπεριφορά, η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση, η κοινωνικοποίηση κ.α.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” διοργανώνει βιωματική ομάδα για εφήβους και έφηβες που φοιτούν στο Γυμνάσιο με θέμα: «Τα πατήματά μου… η διαδρομή μου». Η ομάδα αποτελείται από 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, ώρες 17:00 – 19:00, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» (Ελ. Βενιζέλου 88, Κιλκίς). Η ομάδα θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Παιονίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παιονίας διοργανώνει διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας με τίτλο: «Εφηβεία: τα πολλαπλά της πρόσωπα». Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές/στριες (ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 12-17 χρονών και είναι κάτοικοι του δήμου Παιονίας.

  Η Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. κ. Παναγιώτη, Μαρία Καραγιαννίδη του Βιβλιοπωλείου ΣΥΜΜΕΤΡΟ Κιλκίς και στον κ.κ.  Καρακώστα Ιωάννη της Medical Shop Kilkis για τη ευγενική δωρεά ενός απινιδωτή προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα περιστατικά καρδιοαναπνευστικής ανακοπής στην σχολική μας μονάδα.

Μετά από τις εκλογές στις 20-12-2023 στην ΕΛΜΕ Κιλκίς το νέο διοικητικό συμβούλιο  συνεδρίασε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στο εργατικό κέντρο προκειμένου να συγκροτηθεί. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Γιώργος Πολυχρονιάδης από την παράταξη που βγήκε πρώτη σε ψήφους και στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το καταστατικό διεξήχθη μυστική ψηφοφορία και το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

 Στις 20 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες του 1ου Δημ. Σχολείου Κιλκίς, είπαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους του Δήμου Κιλκίς και σε επτά εργοστάσια της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς, στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης που συμμετέχει το σχολείο μας ΄΄Απλώνω Ευτυχία Δυναμώνω τη Φλόγα της Καρδιάς΄΄, μια Πράξη Αγάπης και Συμπαράστασης για τα παιδιά της ‘’ΦΛΟΓΑΣ΄΄, παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (9-1-2019)

  Η Ελληνική πολιτεία δημοσιοποίησε στο Φ.Ε.Κ. Β 3028/21-07-2020 την Κ.Υ.Α 91779/Δ3/2020, με την οποία αποφασίστηκε η ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) στην Π.Ε. Κιλκίς. Ήταν μία σωστότατη απόφαση, αφουγκραζόμενη τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών του Νομού μας που αποφοιτούν από το Δημοτικό και οι σημερινές συνθήκες στην εκπαίδευση δεν συνηγορούν να φοιτήσουν σε ένα ΄΄τυπικό΄΄ Γυμνάσιο.
    Μια πολιτεία όμως που ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την κοινωνική ενσωμάτωση και τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση προς όλους, πρέπει να μην μείνει μόνο στην απόφαση της ίδρυσης, αλλά να εξοπλίσει τα σχολεία αυτά με τις ανάλογες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία τους. Χρειάζεται εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, όλων των ειδικοτήτων, υλικοτεχνικές υποδομές, υποστηρικτικό και βοηθητικό προσωπικό και μία επαρκή οικονομική βοήθεια.
    Το πρώτο όμως και κυριότερο μέλημα πρέπει να είναι η ύπαρξη μόνιμης κτηριακής υποδομής. Αυτήν την στιγμή το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. φιλοξενείται στο κτίριο του πρώην Κ.Ε.Γ.Ε. Κιλκίς (νυν κτίριο ΟΠΕΚΕΠΕ). Άρα λειτουργεί σε έναν χώρο που δεν πληρεί, ούτε τις προδιαγραφές αλλά ούτε  και τις προϋποθέσεις να φιλοξενηθεί σχολείο. Στα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. πρέπει να υπάρχουν, όπως σε όλα τα σχολεία:
-    Μία αίθουσα για κάθε τάξη