Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 11:55:19 μμ

Εκπαίδευση

Να παρουσιάσει μια στρεβλή πραγματικότητα, πως όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, προσπάθησε η Υπουργός Παιδείας, κατά τη σημερινή, «εν κρυπτώ», επίσκεψή της στη Γουμένισσα, συνοδεία τοπικών παραγόντων της ΝΔ. Όμως η πραγματικότητα 4 μέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα τη διαψεύδουν. 

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-9-2020)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ.3028/21-7-2020 ιδρύθηκε στο Νομό μας Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ).

              Το σχολείο θα αρχίσει να λειτουργεί σε χώρους του 2ου ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο που τελικά θα στεγαστεί,.

Οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και διαδικασίες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελούν καίριο ζήτημα για τους φορείς που χαράσσουν τις πολιτικές εκπαίδευσης, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς, εφόσον οι γνώσεις που λαμβάνονται από την μαθητική κοινότητα στις ηλικίες 6-18 ετών, διαμορφώνουν τον κορμό του εκπαιδευτικού υπόβαθρου ενός αυριανού ενήλικα πολίτη.

Το Δ.Σ  της ΕΛΜΕ  Ν. Κιλκίς την Τετάρτη 9-9-2020  πραγματοποίησε συνάντηση για τα θέματα λειτουργίας των σχολείων & της εκπαίδευσης, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς κ. Χριστοφορίδη Θεόδωρο.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ τόνισε την αναγκαιότητα της έγκρισης και λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων, την κάλυψη των κενών Εκπαιδευτικού προσωπικού και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Στη Γουμένισσα θα βρεθεί το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr η υπουργός θα επισκεφθεί στις 11:30 το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης και θα έχει συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς.

Η επίσκεψη της υπουργού γίνεται υπό …«άκρα μυστικότητα». Είναι ενδεικτικό πως μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση για την επίσκεψη αυτή.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (9-9-2015)

Την αισιοδοξία του ότι μετά και την τελική απόφαση της κυβέρνησης θα απομείνουν ελάχιστα ανικανοποίητα αιτήματα, αν δεν ικανοποιηθούν όλα, αναφορικά με τα ολιγομελή τμήματα στα λύκεια του νομού εξέφρασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς Θεόδωρος Χριστοφορίδης, μιλώντας στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Κιλκίς ανακοινώνει στους γονείς και μαθητές τα εξής:

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (03/09/2020) ορίζει τα μέτρα προστασίας για το σχολικό και εκπαιδευτικό έτος 2020-2021 και τον τρόπο ασφαλούς λειτουργίας φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης, κατάρτισης, μαθητείας και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών.

Προηγήθηκε η αποφοίτηση από την ιατρική σχολή του ΑΠΘ της Ευρυδίκης θυγατέρας του Δημήτρη Ασημακίδη με την υψηλότερη βαθμολογία όλων των εποχών, όπως την καταγράψαμε στο eidisis.gr. Ακολούθησαν οι δεκάδες επιτυχίες εισαγωγής σε όλους τους κλάδους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τις οποίες εισέπραξαν οι επιτυχόντες τα ανυπόκριτα και ειλικρινή συγχαρητήρια αρχών, συγγενών και φίλων, γιατί τα άξιζαν.
Υπάρχουν και περιπτώσεις επιτυχιών, πολλών συγχαρητηρίων, που χρειάζονται ειδική μνεία και αναφορά, γιατί εντυπωσιάζουν με τον τρόπο που επιτεύχθηκαν και σε ότι μας αφορά διότι είναι παιδιά γνωστότατων συμπολιτών μας!