Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, 4:49:28 μμ

Εκπαίδευση

Αποτελέσματα -ανεπίσημα- εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του ν. Κιλκίς, στις 5 Νοεμβρίου 2022, όπου δικαίωμα ψήφου είχαν 516 εκπαιδευτικοί.

  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ ΨΗΦΙΣΑΝ 249 (ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 48%) ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ:

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την κυρία Θεοδώρα Μπογιατζή, προϊσταμένη της ΑΛΦΑ ΝΕΦΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, η οποία επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και πρόσφερε ένα πλήρες εξοπλισμένο φαρμακείο με δικά της έξοδα για τις ανάγκες του σχολείου μας.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (7-11-2017)

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 13:16

Ο ΕΕΣ Κιλκίς στο Δημοτικό Σχολείο Χέρσου Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επισκέφτηκαν δυο μέλη του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού- Περιφερειακό Τμήμα  Κιλκίς την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 και παρουσίασαν με πρακτικό κι εύγλωττο τρόπο στα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος καθώς και τη μέθοδο καρδιακής αναζωογόνησης.

Φοιτήτριες του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Κιλκίς πήραν το 1ο και 3ο βραβείο στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Eco Digital Fashion και στην κατηγορία Ένδυμα, που διοργανώθηκε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας & Σχεδίου του Κιέβου (Kyiv National University of Technologies and Design).

Πραγματοποιήθηκε στη Λιέγη του Βελγίου, την Πέμπτη και Παρασκευή 6 και 7 Οκτωβρίου 2022, η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εταίρων του έργου  με τίτλο CUT! Preventing alcohol abuse among pre-adolescents” («CUT! Προλαμβάνοντας την κατάχρηση αλκοόλ σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας») και ακρωνύμιο «CUT!» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ202 Στρατηγικές Συμπράξεις για τη Σχολική Εκπαίδευση.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (4-11-2017)

Την Τρίτη 01-11-22, τα τμήματα της γαλλικής γλώσσας του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς, συμμετείχαν σε δράση του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της έκθεσης "De Charles de Gaulle à nos jours. 1963-2023. Le Lycée : un parcours" («Από τον Σαρλ Ντε Γκολ στο σήμερα. 1963-2023. Το Λυσέ, μια διαδρομή»).

Στα πλαίσια του Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ A 136 - 03.08.2021) Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις, και στο  άρθρο 95. Που αφορά την Ενδοσχολική επιμόρφωση, με απόφαση του Διευθυντή Αρβανιτίδη Λεωνίδα και του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποιήθηκε, στις 1 Νοεμβρίου 2022, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, επιμορφωτικό σεμινάριο, από τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Ν. Κιλκίς, οι Σαμαρείτες Ζελελίδου Φανή και Στάμπος Ευάγγελος, διάρκειας (3) ωρών με θέμα <Πρόληψη Ατυχημάτων από πνιγμό, από λιποθυμίες και έγινε πρακτική ΚΑΡΠΑΣ- επίδειξη λειτουργία Απινιδωτή για καρδιακά επεισόδια>.

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 08:49

Η κουκουβάγια και η μπλε ποδιά του σχολείου

Συντάκτης:
Από την εξαιρετική σελίδα «Πεδινιώτες», και με την ευκαιρία τους εορτασμούς της εθνικής επετείου, διαβάζουμε: «1968. Το σήμα αυτό (φωτογραφία) στόλιζε την μπλε ποδιά με τον άσπρο χειροποίητο γιακά από τα χεράκια της γιαγιάς που φορούσαμε στο σχολείο. Δίπλα σε αυτό το σήμα υπήρχε ένα άλλο μικρότερο που ήτανε του κατηχητικού.