Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 10:46:06 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Εκπαίδευση

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β1 και Β2 τμήματος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, που μας επισκέφθηκαν στα γραφεία των εφημερίδων μας, στο Μεταλλικό του Κιλκίς.

Ανοίγοντας τη λευκή πόρτα με τη χαρτονένια επιγραφή «καλλιτεχνικά» στο πάνω μέρος της κάσας, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) του Κιλκίς, ανακαλύπτει κανείς έναν πολύχρωμο κόσμο από μπομπίνες, μηχανές πλεκτικής, έναν αργαλειό, λογής λογής πλεκτά, αλλά και εκπαιδευόμενους που από το χαμόγελό τους και μόνο φαίνεται πως απολαμβάνουν αυτό που κάνουν.

Tην Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα πραγματοποιηθεί ο 18ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023"του Junior Achievement Greece, που αποτελεί το μαθητικό - επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη συνάντηση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας «Λέσχη Ανάγνωσης» του σχολείου μας συναντήθηκαν διαδικτυακά, μέσω πλατφόρμας WebEx, με τον εξαίρετο συνάδελφο, συγγραφέα και ποιητή, Μιχάλη Ρέμπα.

Ο Μιχάλης Ρέμπας κατάγεται από την Καβάλα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποδιευθυντής του ΣΔΕ Λαγκαδά, ενώ υπηρέτησε ως φιλόλογος στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς επί σειρά ετών.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος υλοποιεί βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 11-12 χρονών με τίτλο «Την εξάρτηση γνωρίζω στη ζωή μου δεν καπνίζω». Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, ώρα 18:00-19:30.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (9-5-2018)

Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 19:14

Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη βασική υποχρεωτική τους εκπαίδευση απευθύνει το Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς ενόψει του νέου διδακτικού έτους 2023 – 2024.  

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι ενήλικοι καθώς και οι εργαζόμενοι ανήλικοι άνω των δεκαπέντε ετών. Πολίτες που δεν έχουν απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου, γνωρίζουν όμως ανάγνωση και γραφή, έχουν, επίσης, τη δυνατότητα της εγγραφής στο Εσπερινό Γυμνάσιο αφού προηγηθεί επιτυχής εξέταση μίας ημέρας σε Δημοτικό Σχολείο.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας (πρώην σωματείο Φίλοι ΝΟΗΣΙΣ) διοργάνωσαν και εφέτος, το 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με διεθνή συμμετοχή, με θεματικούς άξονες: «Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική».

"Την απόλυτη λύση στο πρόβλημα της αστικής γεωργίας", όπως λένε, φέρνουν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς στο φετινό πρόγραμμα - διαγωνισμό "Εικονική Επιχείρηση" του Junior Achievement Greece. Το σχολείο που κατάφερε, πέρυσι, να κατακτήσει την Ευρώπη με την πρωτιά που κέρδισε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό JA Europe 2022, προκρίθηκε και φέτος στον πανελλαδικό τελικό, λαμβάνοντας μάλιστα τη διάκριση του Βραβείου Καινοτομίας στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση του JA Greece στη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 12:09

Οι μέλισσες στο ΚΔΑΠ Kinesis

Συντάκτης:

Η νέα μας βδομάδα μετά τις διακοπές μόλις ξεκίνησε με νέο θέμα συζήτησης και μελέτης, που είναι η αγαπημένη σε όλους μέλισσα. Έτσι εντάξαμε αυτό το θέμα και στο θεατρικό μας παιχνίδι. Μάθαμε παροιμίες με θέμα τη μέλισσα και το μέλι, ενώ γνωρίσαμε τον κύκλο ζωής της και την ανατομία της. Παράλληλα παίξαμε σε αναπαράσταση τη γέννησή της, από ένα αυγό στη μορφή που την γνωρίζουμε όλοι. Τέλος βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα παιχνίδια συνεργασίας. Ανά ομαδούλες, παίξαμε το παιχνίδι με τα μανταλάκια, μιμούμενοι τις εργατικές μελισσούλες, που μαζεύουν με κόπο και αφοσίωση την τροφή τους.