Quantcast
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023, 1:48:33 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτική

Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της και τη βαθιά οδύνη της στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, όπου ο συγκυβερνήτης Περικλής Στεφανίδης έχει καταγωγή από το Παλαιό Αγιονέρι του Κιλκίς.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (26-7-2018)

Η πτώση του Canadair στην Κάρυστο και ο τραγικός χαμός την ώρα του καθήκοντος των δύο χειριστών του μας γεμίζει όλους με απέραντη θλίψη και βαθιά οδύνη. Οι σκέψεις όλων μας αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκονται στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, στους οποίους θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Θα ήθελα να ξεκινήσω την παρθενική μου ομιλία με έναν θετικό τρόπο, όμως αυτό το σενάριο κάηκε από τη σκληρή πραγματικότητα.

Θέλω να εκφράσω τη Θλίψη και την οδύνη μου προς τους πληγέντες.

Να ευχηθώ καλή δύναμη σε όσους δίνουν τη μάχη με τη φωτιά, άυπνοι επί 24ωρα -σε όσους  επιχειρούν και ιδίως στους εθελοντές.

Η χώρα γιορτάζει σήμερα την 49η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Βιώνει τη μεγαλύτερη περίοδο ομαλότητας στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Τιμάμε όσες και όσους αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό.

Η 24η Ιουλίου του 1974 δεν αποτελεί μία ημερομηνία – ορόσημο μόνο για τη μετάβαση της χώρας από τη δικτατορία στον Κοινοβουλευτισμό, αλλά αποτελεί ένα σταθμό για την επανεκκίνηση της Ελλάδας, μία επανεκκίνηση η οποία συνοδεύτηκε με την ένταξή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την εμπέδωση ενός ισχυρού κράτους δικαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με θέμα: Για το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ στο Δήμο Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρει:

«Η διοίκηση της κρατικής επιχείρησης ΕΛΤΑ προχώρησε στο κλείσιμο 25 ταχυδρομικών καταστημάτων πανελλαδικά, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023.

Με ανακοίνωσή του ο γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Λάζαρος Παζαρτζικλής, ξεκαθαρίζει πως το κόμμα του δεν δίνει χρίσματα για τους μικρούς δήμους, όπως το Κιλκίς και η Παιονία. Παράλληλα, καλεί όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους μέχρι την Τετάρτη, ώστε να γίνει συζήτηση για το ενδεχόμενο στήριξής τους με βάση τις κατευθύνσεις του κόμματος.

Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε ερώτηση για το νοσοκομείο Γουμένισσας στον αρμόδιο Υπουργό. 

Ο βουλευτής, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων, αλλά και την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής ζήτησε τη στήριξη του Νοσοκομείου και την ανάληψη μέτρων για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του: 

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (21-7-2018)

Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, με συντονισμένες κινήσεις πλήττει την Περιφέρεια και συγκεκριμένα τον Δήμο Παιονίας.

Μια ακριτική περιοχή που στερήθηκε έμπρακτης στήριξης, πλέον οδηγείται στην ερημοποίηση.