Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 6:39:09 πμ

Πολιτική

Ο Γραμματέας και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς εκφράζουν την αποστροφή τους και τη βαθιά τους ανησυχία για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ περί κατάργησης του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση.

Επίσκεψη σε Κιλκίς και Παιονία και συναντήσεις με αγροτικούς φορείς και μέλη συνεταιρισμών και κτηνοτρόφους, καθώς και από τον χώρο της μεταποίησης θα έχουν την Παρασκευή 1 Ιουλίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συντονιστής αγροτικής πολιτικής, πρώην βουλευτής  και πρώην Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές.

Δίπλα στους αγρότες που επλήγησαν από τη χθεσινή θεομηνία σε περιοχές της Β΄ Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς βρέθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Η κυβέρνηση είναι παρούσα, δίπλα στους αγρότες και οι ζημιές στις καλλιέργειες όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφές θα δοθούν το συντομότερο δυνατόν, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς επισκεπτόμενος καλλιέργειες στην Ξάνθη οι οποίες επλήγησαν από την προχθεσινή θεομηνία.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης κάλεσε 315 δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων και τα Νομικά τους Πρόσωπα να υποβάλουν προτάσεις για την προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος στις ελληνικές πόλεις.

Υψώνουμε σήμερα περήφανα την γαλανόλευκη σημαία της Πατρίδας μας, τιμώντας με την πράξη αυτή τους Ήρωες προγόνους μας, που έπεσαν στο πεδίο της Μάχης, καταφέρνοντας να απελευθερώσουν το Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (21-6-2022)

Με τη διπλή ιδιότητα του στελέχους της αυτοδιοίκησης (επί σειρά ετών διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Γουμένισσας και Παιονίας) αλλά και του συνταξιούχου υπαλλήλου των ΕΛΤΑ ο κ. Γιάνης Αλίρης απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την εύρυθμη λειτουργία των εκεί γραφείων των ΕΛΤΑ, λειτουργία που δυσχεραίνεται από την λιποβαρή στελέχωσή τους.

Ακόμη μια ευχάριστη στιγμή για τον τόπο μας η είδηση ιδρύσεως μιας νέας σχολικής μονάδας. Ο λόγος για το Εσπερινό ΕΠΑΛ που ανακοινώθηκε πριν μερικά μόλις εικοσιτετράωρα.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος μέλους, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της 8ης Μαΐου, Δημητρίου Γαρόπουλου και παρουσία του Βουλευτή του νομού κ. Γιώργου Φραγγίδη, συνήλθε σε συνεδρίαση η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς και συγκροτήθηκε σε σώμα.