Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 2:29:11 μμ

Πολιτική

Σε ευχάριστο, φιλικό  και δημιουργικό κλίμα, έγινε σήμερα η συνάντηση του Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Φραγγίδη και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Συζητήθηκαν διάφορα  προβλήματα του  νομού Κιλκίς , καθώς  και ζητήματα που απασχολούν την Αστυνομική και Πυροσβεστική Διεύθυνση. Συμφωνήθηκε η  ενίσχυση  της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Κιλκίς με καινούργια  περιπολικά από τη νέα περίοδο και η άμεση ενίσχυση της Πυροσβεστικής Διεύθυνσης με όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (24-6-2020)

Από τη βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση προς τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου για το Κιλκίς:

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κατά την επίσκεψή του στο Κιλκίς, παρουσίασε το  «νέο» χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση έργων στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας. Ο κ. Θεοδωρικάκος αντί να δώσει απαντήσεις για την οικονομική δυσχέρεια των δήμων μετά την πανδημία αρκέστηκε μόνο στην βάφτιση του προγράμματος «Φιλόδημος» σε «Αντώνης Τρίτσης».

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-6-2020)

Σε συνάντηση που είχαν με παραγωγούς καρυδιών, αμυγδάλων και φουντουκιών, στο Πολύκαστρο, ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς της «Δημιουργία, Ξανά!», Δ. Καρακατσανίδης, και το μέλος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος, Γεωπόνος Δ. Τριανταφυλλίδης, συζήτησαν πολλά προβλήματα του αγροτικού τομέα, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, η γραφειοκρατία, οι αγροτικές πιστώσεις, η άρδευση των καλλιεργειών, το εμπορικό έλλειμμα στα προϊόντα αγροδιατροφής, το χαμηλό επίπεδο ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών, η χαμηλή παραγωγικότητα, το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα, αλλά και η έλλειψη νέων σε ηλικία παραγωγών.

Η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συμμετείχε στις πρώτες συνεδριάσεις των δύο νεοσύστατων Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Γουμένισσα και στο Παλιό Αγιονέρι.

Μέσα από την συζήτηση προέκυψαν ζητήματα και προβληματισμοί για τις πολιτικές εξελίξεις ιδιαίτερα μετά τις διαφαινόμενες αλλαγές στα εργασιακά και στην οικονομική πολιτική μετά την πανδημία.

Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς: Στους νεκρούς ήρωες της μάχης.

Στην Ιστορία δεν επιτρέπονται υποθετικά ερωτήματα. Κατά παράβαση αυτής της συνθήκης θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί: «Ποια θα ήταν η έκβαση του Β΄ Βαλκανικού πολέμου αν ο Ελληνικός Στρατός δεν είχε κατορθώσει να προσφέρει στην πατρίδα την ένδοξη νίκη της πολύνεκρης Μάχης του Κιλκίς – Λαχανά;»

"Ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επιβουλή"

«Οι Έλληνες εμπιστευόμαστε την ισχύ, τη δύναμη και την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επιβουλή», τόνισε από το Κιλκίς ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 107 χρόνων από την ιστορική μάχη του Κιλκίς.

Η 21η Ιουνίου 1913, ημέρα εορτασμού της επετείου της  απελευθέρωσης του Κιλκίς, αποτελεί ιστορικά  μια από τις σημαντικότερες και φονικότερες μάχες του Β΄ βαλκανικού πολέμου,  της οποίας η νικηφόρα έκβαση έπαιξε τεράστιο  ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων για την απελευθέρωση  της Μακεδονίας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (20-6-2020)