Quantcast
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 8:38:04 μμ

Πολιτική

Εν αρχή ην ο πολίτης - ψηφοφόρος. Τουλάχιστον για μια ημέρα είναι ο κυρίαρχος και τούτο επιβεβαιώθηκε και στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου, όπου οι πολίτες του ν. Κιλκίς, όπως πανελλαδικά άλλωστε, έστειλαν ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.
Κατ’ αρχή στέλνει στη Βουλή μόνο έναν εκ των τριών μέχρι πρότινος βουλευτών του. Ο Γιώργος Γεωργαντάς επανεκλέγεται από την Ν.Δ., ενώ στο ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Παραστατίδης κέρδισε την έδρα από τον Γιώργο Φραγγίδη και στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Παππάς, παρότι διεξήγαγε προεκλογικό αγώνα τριών μηνών, κέρδισε την έδρα από τον βασικό συνδιεκδικητή, απούσης της Ειρήνης Αγαθοπούλου, τον Παύλο Τονικίδη.

Κιλκισιώτες και Κιλκισιώτισες, αγαπημένοι μου συντοπίτες,

Η συγκίνησή μου είναι πραγματικά μεγάλη καθώς για ακόμα μια φορά με τιμήσατε με την ψήφο σας και με στέλνετε και πάλι στην ελληνική Βουλή για να δώσω αγώνα για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Με την ψήφο σας βεβαιώθηκε η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια μια σχέση σταθερή και αδιατάρακτη.

Με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από 196 εκλογικά τμήματα (87,50%)  από συνολικά 234, ξεκαθαρίζει και η εικόνα στη μάχη του σταυρού όπου Γεωργαντάς, Παραστατίδης και Παππάς διαθέτουν μεγάλο προβάδισμα και έχουν εξασφαλίσει την εκλογή τους.

Κι αν οι εκλογές πανελλαδικά έληξαν με μεγάλο νικητή τη Νέα Δημοκρατία, μεγάλο χαμένο τον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα αν θα έχουμε οχτακομματική το περισσότερο ή πεντακομματική το λιγότερο Βουλή, στο Ν. Κιλκίς   οι σημερινές εκλογές επιφυλάσσουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εκπλήξεις.

Σάββατο, 20 Μαϊος 2023 20:48

Αναλυτικές οδηγίες προς... ψηφοφόρους

Συντάκτης:

Τα πάντα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών 2023. Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, ενώ εάν υπάρχει πολλή κίνηση σε κάποιο εκλογικό τμήμα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει τη δυνατότητα να παρατείνει ανάλογα την ψηφοφορία.

Σάββατο, 20 Μαϊος 2023 12:03

Η νεολαία λέει «ΝΑΙ» στον Γιώργο Φραγγίδη

Συντάκτης:

Το βράδυ της Παρασκευής 19 Μαΐου οι νέοι του Κιλκίς έδωσαν το βροντερό  "ΝΑΙ" στον Γιώργο Φραγγίδη.

Κατακλύστηκε από νέους του Κιλκίς ο χώρος στον οποίο πραγματοποίησε τη συνάντηση νεολαίας ο υποψήφιος βουλευτής Γεώργιος Φραγγίδης, αποστέλλοντας ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, πως οι νέοι του Κιλκίς με την κρίση τους, την ανεξαρτησία τους και τη δύναμη της βούλησης, δείχνουν ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του, με την ελπίδα ότι ο τόπος μας θα έχει για ακόμη μια τετραετία έναν άξιο εκπρόσωπό τους. 

Ο Ποντιακός Ελληνισμός δε γίνεται να ξεχάσει και να πάψει να θρηνεί τα θύματα, τη βιαιότητα και τον ξεριζωμό. Μαζί του Θρηνεί ολόκληρη η ανθρωπότητα και την 19η Μαΐου τιμά τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι Πόντιοι γεννήθηκαν ελεύθεροι και γνωρίζουν  τι σημαίνει να δίνουν το αίμα τους για να παραμείνουν ελεύθεροι. Η Ελληνική Πολιτεία χρειάζεται να πρωτοστατεί στον αγώνα για την ανάδειξη της Πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας των Ποντίων όλων των γενεών. Μια δραστηριότητα, που συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανόρθωση της Χώρας.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (18-5-2018)

Η Βουλή των Ελλήνων με απόφασή της το 1994, καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα, η μνήμη μας ανατρέχει στα φρικτά εγκλήματα, στους διωγμούς, τις σφαγές, τις λεηλασίες, τις κακουχίες και τον ξεριζωμό που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες.

Σε πανηγυρικό κλίμα και με την ενθουσιώδη παρουσία εκατοντάδων Πολυκαστρινών και φίλων από την Παιονία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη, στο Πολύκαστρο. Η υποδοχή του έγινε εν μέσω θερμών εκδηλώσεων με πυρσούς και σημαίες του ΠΑΣΟΚ, στο κατάμεστο Κέντρο Πολιτισμού, στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου.