Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 6:51:48 πμ

Πολιτική

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, πλήθος υγειονομικών και μη, σε αναστολή εργασίας λόγω του μη εμβολιασμού μας, από το Γ. Ν. Κιλκίς, το ΕΚΑΒ, το Βοήθεια στο Σπίτι, τον οίκο Ευγηρίας και το Βηματίζω παραβρεθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, ως μια ύστατη προσπάθεια να αποκομίσουμε ένα θετικό ψήφισμα υπέρ της άρσης αναστολής της εργασίας μας.

Κατά την έναρξη της ομιλίας της, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή», η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιο τονίζοντας ότι«τα θέματα ισότητας των φύλων, όπως και αυτό της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που αφορά χιλιάδες γυναίκες και ζευγάρια, είναι ιδιαίτερα σύνθετα, πολύπλοκα και σοβαρά» και αφορούν «εκτός από επιστήμονες, νομικούς, ιατρούς, κλπ, και το γυναικείο κίνημα που προασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, όπως το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους ενάντια στην εμπορευματοποίηση, όταν μάλιστα αυτά μπορούν να συνδεθούν με την εκμετάλλευση των γυναικών, το trafficking, την πορνεία, το εμπόριο βρεφών, κοκ».

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας κ. Γιώργος Φραγγίδης, ως ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή».

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (20-7-2022)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (19-7-2022)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (18-7-2017)

Τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς υποδέχτηκε και η φιλόξενη Παιονία, στα πλαίσια της δράσης του Κινήματος ενάντια στην ακρίβεια και στην ενεργειακή κρίση.

Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του κ. Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή νομού Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, με θέμα «Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και ενεργοποίηση της Κρατικής Αρωγής για τους αγρότες που επλήγησαν από τη θεομηνία στην περιοχή του Δ. Παιονίας του νομού Κιλκίς».

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (12-7-2017)

Συνεχίζει την περιοδεία της κατά της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς.