Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 9:57:13 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτική

Την πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης - ήδη στο πέμπτο έτος της θητείας της- να επιλύσει το χρονίζον πρόβλημα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και την αδιαφάνεια με την οποία διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέδειξε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης του κοινοβουλευτικού Τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και βουλευτή Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη με την αρμόδια Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου.

 «Την ερώτηση για τα κενά στα σχολεία δεν την κατέθεσα εθιμοτυπικά ή υπηρετώντας ένα είδος αντιπολιτευτικής τελετουργίας. Είμαστε σήμερα εδώ γιατί οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που αφορά πραγματικούς ανθρώπους» τόνισε αρχικά ο κος Παραστατίδης. 

Κριτική προς τις παραλείψεις της κυβέρνησης στο θέμα της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel, διατύπωσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Στέφανος Παραστατίδης, ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κατα την εξέταση του ν/σ «Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP)» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 16:04

Χρήστος Σπίγκος: Η μικρή μας ιστορία

Συντάκτης:

Την αντίδραση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίγκου, προκάλεσε η αναβολή της προγραμματισμένης περιοδείας του υπ. Περιφερειάρχη Γιάννη Μυλόπουλου στο Κιλκίς, επειδή την ίδια ώρα θα μιλούσε ο κ. Στ. Κασσελάκης στην Θεσσαλονίκη!

Σε ανάρτησή του ο κ. Σπίγκος αναφέρει:

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (11-9-2018)

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 10:50

ΔΕΕΠ Κιλκίς της Ν.Δ. κατά Πέτρου Παππά

Συντάκτης:

Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Ν.Δ. επί ανακοινώσεων- δηλώσεων του βουλευτή Π. Παππά αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Για την πισίνα του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς

 Ενώ δόθηκε μια πλήρης και αιτιολογημένη απάντηση από τη Δημοτική Αρχή δεν βγήκε ούτε να απαντήσει ούτε, να ζητήσει συγγνώμη αν έκανε λάθος,  για την δημόσια άδικη παρέμβαση του.

Για την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ

Πράγματι το συγκεκριμένο έργο είναι μια μεγάλη εκκρεμότητα 53 ετών για το εθνικό δίκτυο της χώρας

Για να δούμε όμως τι έχει γίνει σε αυτό τον δρόμο;

Ο βουλευτής Κιλκίς του Σύριζα – ΠΣ, Πέτρος Παππάς, βρέθηκε σήμερα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Κιλκίς, όπου μεταφέρθηκαν δεκάδες τραυματίες από το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος του Άσπρου, στον ανολοκλήρωτο οδικό άξονα-καρμανιόλα της ΠΑΘΕ που ενώνει τους Ευζώνους με τον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής Κιλκίς, τόνισε:

«Το υποστελεχωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Κιλκίς, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα τόσο τραγικό συμβάν, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για ακόμη και φορά. 

Το πολύνεκρο ατύχημα οφείλεται στην ολιγωρία της Πολιτείας, που δεν ολοκληρώνει τον συγκεκριμένο οδικό άξονα -παρά τις διακηρύξεις- εδώ και πολλά χρόνια.

 Όλα τα τελευταία χρόνια που διηύθυνε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Κιλκίς, κλήθηκε πολλές φορές να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά τροχαία ατυχήματα από τον εν λόγω οδικό άξονα, στον οποίον χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους πολλοί συμπολίτες μας.

Το ερώτημα τίθεται πιο επιτακτικό από ποτέ: Ως πότε αυτή η χώρα θα αφήνεται στο έλεος της τύχης της;»

Σε έναν δρόμο που αποτελεί την κύρια έξοδο και είσοδο της χώρας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Σε έναν δρόμο που αποτελεί τον βασικό οδικό άξονα από τον οποίο έρχονται και φεύγουν  εκατομμύρια τουριστών της χώρας μας. Σε έναν δρόμο που διέρχονται  8 εκατομμύρια οχήματα ανά έτος. Σε έναν δρόμο που οδηγεί στο μεγαλύτερο χερσαίο Τελωνείο της χώρας μας.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (7-9-2018)

Τη συμπαράστασή της προς όλους τους δοκιμαζόμενους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενώ παράλληλα εύχεται οι υπηρεσίες του κράτους και όλοι οι εθελοντές να έχουν δύναμη από τον Θεό για να προσφέρουν τα απαραίτητα, και η ελληνική Πολιτεία να συμβάλει άμεσα στην αποκατάσταση των πληγέντων.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (6-9-2018)