Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, 7:38:55 μμ

Πολιτική

Με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας αποσαφήνισε τη στάση και θέση του για το ζήτημα της υπερφόρτωσης του νομού και ειδικότερα της Παιονίας με μετανάστες: Φόρτωσαν υπέρμετρα το νομό Κιλκίς. Νέα Καβάλα δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-7-2020)

Δυναμικά και με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του έργου BRENDA που υλοποιείται από το Επιμελητήριο Κιλκίς με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης, έναν κλάδο που έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα την περίοδο του κορωνοιού.

          Σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 ο Βουλευτής Κιλκίς Φραγγίδης Γεώργιος επισκέφθηκε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Ο ΠΟΝΤΟΣ», στη Νέα Σάντα. Με την άφιξή του έτυχε θερμής και παράλληλα τιμητικής υποδοχής από τον Διοικητή Ταξίαρχο κ. Δημόπουλο Θωμά  και  τα βαθμοφόρα στελέχη του Σχηματισμού. Ακολούθησε εκτενής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση  από το Υποδιοικητή Συν/χη κ. Τσάμη Βασίλειο που αφορούσε στο ρόλο τις δυνατότητες και την ετοιμότητα της 71ης Ταξιαρχίας.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, έφερε για άλλη μια φορά στη Βουλή, αυτή τη φορά με τη μορφή της επίκαιρης ερώτησης, το ώριμο αίτημα για την δημιουργία κλινικής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς. Με την ευκαιρία την ερώτησης, ζήτησε από τον Υπουργό να καλέσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την κ. Κοτανίδου, επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής για τον σχεδιασμό των ΜΕΘ ανά την Ελλάδα, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές για την πρόοδο του σχεδιασμού της επιτροπής.

Πενήντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν ερώτηση προς την κυβέρνηση με θέμα την ανάγκη να ενισχυθεί ο περιφερειακός και τοπικός τύπος και να μην εφαρμοσθεί η μη υποχρεωτικότητα των δημοσιεύσεων.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και ο Υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασαν σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την υπηρεσία ψηφιακής εξυπηρέτησης από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών myKEPlive, η οποία είναι πλέον σε παραγωγική λειτουργία.

 

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), ύψους 270 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, μετά την έγκριση του Προγράμματος Ανάπτυξης 2020-2024 από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ, Γραμματέα Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ,  στη «Μακεδονία της Κυριακής».

Πως αξιολογείτε τους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού; Ποια είναι τα διδάγματα από το «σκληρό παζάρι» στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ «βορείων» και «νοτίων»;

Λοιπόν να βάλουμε μια τάξη. Όντως η αναλογία (το πλαφόν όπως συνηθίζουμε να λέμε και να γράφουμε) 1% που έθεσε η κυβέρνηση για τη σχέση προσφύγων-τοπικού πληθυσμού ισχύει σε επίπεδο Περιφέρειας. Όσο ισχύει βεάβια, διότι “εκεί κάτω από το αυλάκι” οι μετανλάστες αποτελούν συλλεκτικό είδος. Έχουν τους δικούς τους μετανάστες, τους εργάτες γης εκείνοι. Δεν τους ενδιαφέρουν άλλοι.