Πολιτική
Υποκατηγορίες
Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα προγράμματα Δημιουργικής σκέψης και παραγωγής καινοτόμων και πρωτότυπων ιδεών, που διοργάνωσε ο σύλλογος γυναικών του Δήμου Πολυκάστρου ΕΥΚΡΑΝΤΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του νομού Κιλκίς. Το πρόγραμμα υλοποιείται από ψυχολόγο και είναι διάρκειας 25 ωρών. Η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έλαβε χώρα στην παλαιά αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου «Ιωάννης Καρακασίδης».
Τρίτη, 11 Μαϊος 2010 13:21
51η Αιμοδοσία και εκδρομή σε Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη
Συντάκτης: Eidisis.gr
Με αθρόα προσέλευση μελών και φίλων διενεργήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου η 51η αιμοδοσία του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γουμένισσα "Άγιος Τρύφων". Η αιμοδοσία διενεργήθηκε σε συνεργασία με το σχετικό τμήμα του νοσοκομείου Κιλκίς. Μεταξύ των προσελθέντων αναφέρονται χαρακτηριστικώς οι περιπτώσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο Γουμένισσας, αθλητών του Παλαιστικού συλλόγου και μέλη του Super 3 ΑΡΗ Γουμένισσας. Στα 26 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος (1984-2010) έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μελών που προσέρχονται και αιμοδοτούν ενισχύοντας έτσι το απόθεμα της Τράπεζας Αίματος. Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της κοινωνικής προσφοράς και αισθάνονται σαν άνθρωποι την ηθική ικανοποίηση ότι κάνουν τον καθήκον τους σώζοντας μια ζωή.
Σάββατο, 08 Μαϊος 2010 23:01
Γεωργαντάς : Ταυτίστηκε με τον Παπανδρέου, Αναγκαία η διαγραφή της
Συντάκτης: Eidisis.gr
Πράξη αυτοπροστασίας της παράταξης χαρακτηρίζει την διαγραφή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2009 Γιώργος Γεωργαντάς σε δήλωσή του.Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:
Την ώρα που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής που πλήττεται από τους ερασιτεχνισμούς και την διαπιστωμένη ανικανότητα της κυβέρνησης, την ώρα της μάχης δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές που πληγώνουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της δράσης του κόμματός μας.
Σάββατο, 08 Μαϊος 2010 22:59
Παραστατίδης : Να εφαρμοστεί το πόθεν έσχες σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς
Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ενός σημαντικού αριθμού υπογραφών βουλευτών του κινήματος, σε κείμενο το οποίο απεστάλη προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, τον Προεδ. Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο και τον Γραμ. Κοιν. Ομάδας ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Παπουτσή,το περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:
Με λαμπρότητα και θεία κατάνυξη τιμήθηκε ο Άγιος Αθανάσιος στον Καμπάνη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή με την τέλεση Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετά Λιτής, Αρτοκλασίας και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας και Ιερού Λειψάνου του Αγίου, με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου. Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολούθησε δεξίωση, όπου προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα και γλυκίσματα σε όλους τους πιστούς, που συγκεντρώθηκαν στο πνευματικό κέντρο του Ναού. Εν συνεχεία στις 22:30μ.μ. τελέσθηκε Ιερά παράκληση του Αγίου.
Σάββατο, 08 Μαϊος 2010 22:57
Ν.Ε. Κιλκίς Συνασπισμού : Γιατί λέμε ΟΧΙ στον «Καλλικράτη»
Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΝ, Λάζαρος Λαζαρίδης, παρουσίασε στη συνέλευση της ΤΕΔΚ ν. Κιλκίς τις θέσεις του κόμματός του για το πρόγραμμα «Καλλικράτης», απορρίπτοντάς το:«Το Πρόγραμμα Καλλικράτης εντάσσεται ευθέως, μαζί με το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη μείωση των μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που συνδιαμορφώνει η κυβέρνηση από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αποσκοπεί στην αυταρχική αναδιάρθρωση της κρατικής διοίκησης χωρίς αυτοδιοίκηση, στη δραστική περιστολή του κοινωνικού κράτους και στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
Από το βήμα της βουλής μίλησε ο βουλευτής ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης και στις δύο συνεδριάσεις, 27 και 28-4-10, κατά την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις». Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες του κ. Κιλτίδη.
1. Καθοδήγηση στην πολιτική – Ασφαλιστικές δικλείδες στο σύνταγμα
« Αν χρειαστεί, κύριε Υπουργέ, μια και είστε έγκριτος συνταγματολόγος, να τεθεί και το Σύνταγμα ξανά θεματοφύλακας κάποιων αρχών που η διαστροφή αυτών των αρχών οδήγησε τη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια σε αυτή την κατάντια. Ούτε λαϊκισμός, ούτε συμβιβασμός. Καθοδήγηση χρειάζεται στην πολιτική. Να μην αποποιηθεί ο πολιτικός κόσμος του αστικού χώρου τον καθοδηγητικό του ρόλο.
Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τίτλο «από την Καβάλα στη νέα Καβάλα», ετοιμάζει ο δήμος Πολυκάστρου σε συνεργασία με τους πολιστικούς συλλόγους των χωριών Ν. Καβάλα, Σιταριά και Λιμνότοπος. Την παραγωγή, έρευνα και δημοσιογραφική επιμέλεια του ντοκιμαντέρ ανέλαβε η δημοσιογράφος Δέσποινα Μοσχούτα, ενώ την σκηνοθεσία και την διεύθυνση φωτογραφίας ο Νίκος Μοσχούτας. Πρόκειται για την ιστορία διακοσίων οικογενειών από την Καβάλα οι οποίες εγκαταστάθηκαν στον δήμο Πολυκάστρου, όταν στην Καβάλα συνέβη το κραχ του καπνού, με αποτέλεσμα την μεγάλη ανεργία και τις απεργίες που ξέσπασαν από το 1928 έως το 1934.Τα χρόνια που η Καβάλα ήταν βασίλισσα του καπνού είναι πια παρελθόν, τα καπνεργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ο λαός λιμοκτονεί κυριολεκτικά, και τότε έρχεται η πρόταση του κράτους για την αγροτική αποκατάσταση στην λίμνη Αρτζάν Αματόβου η οποία είχε αποστραγγισθεί.
Στο γραφικό χωριό της Κάρπης πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και η περιφορά του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχη Αλεξανδρείας (379μ.χ.). Η γιορτή του Αγίου Αθανασίου του καλοκαιρινού γιορτάζεται και στις 2 Μαΐου, όπου είναι η ανακομιδή των λειψάνων. Η περιφορά της εικόνας έγινε με μεγαλοπρέπεια, με τρεις ιερείς, με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής και του προεδρείου του πολιτιστικού συλλόγου «Κάρπης».
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2010 23:42
Η Αξιούπολη τιμά της επέτειο της μάχης στο Σκρα
Συντάκτης: Eidisis.gr
Με ιδιαίτερα σημαντικό τρόπο τιμάται φέτος, την Κυριακή 16 Μαίου, η 93η επέτειος από τη Μάχη στο Σκρά κατά την περίοδο του α’ παγκοσμίου πολέμου στο Μακεδονικό Μέτωπο. Στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εντάχθηκαν και τα εγκαίνια του παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Κέντρου Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» που θα εδρεύει στην Αξιούπολη. Είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης απήχησης των εκδηλώσεων ότι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.