espa pkm

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2026, 10:46:45 πμ

Πολιτική

Εικόνα6.jpg

Νέρωνας (Ακρυλικά σε καμβά 100x70cm)

Ο Δήμος της Roccamonfina (Ιστορική πόλη της Νότιας Ιταλίας, στην περιφέρεια της Καμπανίας) σε συνεργασία με το ίδρυμα Nostos προσφέρει στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Roccamonfina-Summer» να γνωρίσουμε τον διεθνή εικαστικό καλλιτέχνη Kreuz (Σταύρος Ζώτος).

Του Χρήστου Ίντου, π. Σχολικού Συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Στις 23 Οκτωβρίου 1912 ο Ελληνικός Στρατός χάρις στην ανδρεία, την ορμητικότητα και την πειθαρχία στους ηγέτες του αποτίναξε τυραννία αιώνων και έφερε και στον τόπο αυτόν την ποθητή ελευθερία. Έκανε πραγματικότητα την ελπίδα και το όνειρο γενεών να ανακτήσουν “τα φτερά, τα προτερά και τα μεγάλα” (Κ. Παλαμάς). 

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς στις 26-10-2021

Στο Ν. Κιλκίς θα βρεθεί αύριο Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία, μία ημέρα πριν από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κάτι κινείται…
Κάτι ετοιμάζεται…
Και τώρα μπορούμε να το αποκαλύψουμε!

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου, παρά την κακοκαιρία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 η 28η Γιορτή Κάστανου στη Γρίβα του Δήμου Παιονίας, αποδεικνύοντας για ακόμη μία χρονιά ότι η παράδοση, η φιλοξενία και η αγάπη για τον τόπο μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Μια παρέα εφήβων του χωριού Τούμπα του ν. Κιλκίς δημιούργησε από το μηδέν μια κινηματογραφική ταινία, που θα μπορούσε επάξια να διεκδικήσει το Oscar δημιουργίας και ευαισθησίας!

Από το τελευταίο πλοίο του Βατούμ και την πομπή με τα βουβάλια στις κυριλλικές επιγραφές και τις επτά «θυγατρικές» καμπάνες – Η νέα μελέτη που φωτίζει τη διάσωση, την απόρριψη και τη δεύτερη ζωή της.

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2026 09:03

ΠΑΣΟΚ Κιλκίς: Πέντε χρόνια χωρίς τη Φώφη

Συντάκτης:

Αγάπησε το ΠΑΣΟΚ, όταν άλλοι έβλεπαν το τέλος του. Πάλεψε να το κρατήσει όρθιο, με αξιοπρέπεια, ενότητα και πίστη στις αξίες του.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε την Παρασκευή 23/10/2026 στη Γουμένισσα, η επέτειος της απελευθέρωσης της Παιονίας από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912.