Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 10:10:35 πμ

Πολιτική

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:44

Ώρες ευθύνης

Συντάκτης:

Στις 29 Νοεμβρίου του 2009 η συμμετοχή του κόσμου για την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. ξεπέρασε τις προσδοκίες των νεοδημοκρατών. Οι 750.000 ψηφοφόροι της βάσης της Ν.Δ. για την εκλογή του νέου προέδρου παρά την πικρία τους από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έδωσαν βροντερό παρόν. Η πρωτοφανής αυτή συμμετοχή σηματοδοτεί νέες προοπτικές, νέες ελπίδες, νέες προσδοκίες και ενεργή συμμετοχή της βάσης της Ν.Δ. στη λειτουργία του κόμματος.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:48

Πρώτη ομιλία στη Βουλή για το επίδομα αλληλεγγύης

Συντάκτης:

Την πρώτη του ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την  Οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας:
«Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι η πρώτη μου ομιλία στη βουλή και επιτρέψτε από του βήματος αυτού να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου κιλκισιώτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους να με εκλέξουν βουλευτή και πιστεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους αυτή.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:21

Αυτοδυναμία Σαμαρά και στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Όπως αναμενόταν το ρεύμα Σαμαρά έγινε χείμαρρος και ποτάμι και με ιδιαίτερη άνεση επέτρεψε την εκλογή του μεσσήνιου πολιτικού στην προεδρία της Ν.Δ. Ο έβδομος στην ιστορία της Ν.Δ. πρόεδρος (Κωνσταντίνος Καραμανλής1974-1980, Γεώργιος Ράλλης 1980-1981, Ευάγγελος Αβέρωφ 1981-1984, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 1984-1993, Μιλτιάδης Έβερτ 1993-1997, Κώστας Καραμανλής 1997-2009) του κόμματος επικράτησε από την πρώτη Κυριακή, ενώ αν εξαιρεθούν η Κρήτη και ελάχιστοι νομοί της χώρας σε όλους τους άλλους αναδείχτηκε πρώτος.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 06:04

Η οικονομική κρίση απαιτεί δράσεις παντού

Συντάκτης:

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ ΡΑΔΙΟ 98.9» και στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαναγιώτου, έδωσε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης για τα θέματα της οικονομίας, υπερασπιζόμενος τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Εσάς καταρχήν ποιά τοποθέτησή σας εκφράζει περισσότερο; Αυτή του κ. Πεταλωτή ή του κ. Παπακωνσταντίνου για τον κ. Προβόπουλο;

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:45

Παρέμβαση ΚΚΕ υπέρ των αγροτών

Συντάκτης:

Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα μικρομεσαίων κτηνοτρόφων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, όπου αναφέρουν:
«Εχθρική είναι η πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, που μαζί με τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση απειλούνται με νέο ξεκλήρισμα.
Καταχρεωμένοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη προς τράπεζες αλλά και να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 08:39

Σαμαράς για το συμφέρον της Ν.Δ. και του λαού

Συντάκτης:

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς τίθεται σημαιοφόρος της υπερψήφισης του Αντώνη Σαμαρά στο ν. Κιλκίς καθώς είναι το πρώτο στέλεχος πρώτης γραμμής- συμμετείχε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και αναδείχτηκε δεύτερος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής- που με δημόσια δήλωσή του προσκαλεί σε υπερψήφιση του Αντώνη Σαμαρά.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 08:38

Προβλήματα υγείας - περίθαλψης στο νομό Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα συζήτησης το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της νέας γρίπης και το πρόγραμμα εμβολιασμού, παρουσία της Υπουργού και της Υφυπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Φώφης Γεννηματά αντίστοιχα.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 08:34

Που και πως θα ψηφίστε

Συντάκτης:

Ημέρα και ώρα της εκλογής και τυχόν επαναληπτικής εκλογής :
Ημέρα διεξαγωγής της εκλογής για την ανάδειξη του Προέδρου του Κόμματος έχει οριστεί η Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7:00 έως τις 19:00.

Ο Βουλευτής Κώστας Κιλτίδης δεν περίμενε πολύ για να επιλέξει τον υποψήφιο πρόεδρο που θα στηρίξει. Εξάλλου ήταν παγκοίνως γνωστή η προνομιακή σχέση του με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Στη συνέντευξη που του πήραμε ρωτήσαμε όλα όσα θα ήθελε να μάθει ένας νεοδημοκράτης ενόψει της εκλογής νέου προέδρου την προσεχή Κυριακή.
Ιδού το πλήρες κείμενο της συνέντευξης.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:45

Η Μαρία Δαμανάκη νέα επίτροπος της Ελλάδας

Συντάκτης:

Η Μαρία Δαμανάκη θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία επιλέχθηκε ο πρώτος πρόεδρος και η υπουργός Εξωτερικών της Ένωσης.