Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 3:17:36 μμ

Πολιτική

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:45

Η Μαρία Δαμανάκη νέα επίτροπος της Ελλάδας

Συντάκτης:

Η Μαρία Δαμανάκη θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία επιλέχθηκε ο πρώτος πρόεδρος και η υπουργός Εξωτερικών της Ένωσης.

Συλλαλητήριο για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οργανώνει στο Κιλκίς το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας μια σειρά θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Κιλκίς αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι-ες βρίσκονται σήμερα σε μια θύελλα επιθέσεων από την εργοδοσία και της κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, δηλ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των υποζύγιων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα ξεδιπλώσει την πολιτική της που θα οδηγεί στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, τόνισε ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, όπου τόνισε:

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:07

Που και πως θα ψηφίσουν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας

Συντάκτης:

Ημέρα διεξαγωγής της εκλογής για την ανάδειξη του Προέδρου του Κόμματος ορίζεται η Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7.00 έως τις 19.00. Σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικής εκλογής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, επίσης από τις 7.00 ως τις 19.00. Τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία και στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως της τυχόν διαφορετικής ώρας της χώρας, στην οποία κατοικούν οι ψηφοφόροι.

Φέτος συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ελληνικός λαός, με μπροστάρη τη νεολαία, έσπασε τον γύψο, που οι δικτάτορες έβαλαν στην Ελλάδα, τον Απρίλη του 67’. Το κυρίαρχο σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά και η απαίτηση για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ συμπύκνωσαν τις διεκδικήσεις και τα οράματα του ελληνικού λαού. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου έγιναν οι συνεχιστές της διαρκούς θυσίας του ελληνικού λαού στο βωμό του αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 04:53

Πληρώσαμε συμπεριφορές και πράξεις στελεχών μας

Συντάκτης:

Ο φάκελλος «Ήττα Οκτωβρίου» θα ανοίξει. Η κόκκινη γραμμή στο Σκοπιανό ισχύει πάντα, με τον Αντώνη Σαμαρά και βεβαίως θα συνυπάρξουμε, εγώ πάντα έκλεινα πληγές! Στα σημεία αυτά συνοψίζονται οι απαντήσεις μιας λίαν ενδιαφέρουσας συνέντευξης με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ηγετικό στέλχος της Ν.Δ. επί σιερά ετών ΥΠΕΞ και σήμερα διεκδικήτρια της προεδρίας του κόμματος στις εκλογές της; 29ης Νοεμβρίου.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 04:51

Δήλωση Κ. Κιλτίδη με αφορμή μια καταδίκη

Συντάκτης:

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Κ. Κιλτίδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή την ποινή καταδίκης του εκδότη του «Μαχητή» κ. Δημητρίου Ορφανίδη και του επιμελητή ύλης της ίδιας εφημερίδας κ. Γεωργίου Περπερίδη σε δέκα μήνες φυλάκισης έκαστου από το Τριμελές Πρωτοδικείο Κιλκίς για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του βουλευτή ν. Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη ο κ. Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:49

Υπέρ Ντόρας Μπακογιάννη

Συντάκτης:

Κλιμακώνει την δράση του στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κιλτίδης με ενημερωτικές συγκεντρώσεις που οργανώνει στο νομό,  ενόψει της εκλογής νέου προέδρου την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.
Ήδη έχει γίνει με επιτυχία η συνάντηση στο Πολυκαστρο προχθές Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:
- Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 στις 7:30μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας Γουμένισσας
- Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009 στις 8.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:28

Σε επιτροπές του Κοινοβουλίου Ο Θ. Παραστατίδης

Συντάκτης:

Σε δύο Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και έναν Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας θα συμμετέχει τελικά ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Παραστατίδης έχει οριστεί μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, που είναι αρμόδια για τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, που έχει ως αντικείμενό της, την παρακολούθηση και ενημέρωση της Βουλής για τη λειτουργία των Περιφερειακών Οργάνων της Πολιτείας.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 13:03

Είμαστε φιλελεύθεροι κι αγαπούμε το κράτος

Συντάκτης:

Το ιδεολογικό στίγμα του επανέλαβε για άλλη μια φορά, μιλώντας στη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο βιουλευτής Κικίς Κώστας Κιλτίδης.  Λαμβάνοντας τον λόγο τη δεύτερη ημέρα των εργασιών μεταξύ άλλων τόνισε: «Πορεύθηκα από μικρό παιδί στην πολιτική, πάντα όρθιος και φωναχτός, πάντα με ευπρέπεια και δεοντολογία και πάντα στην εμπροσθοφυλακή της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξής μας, χωρίς να κρύψω την δεξιά μου αναφορά και αφετηρία.