Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 10:46:56 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτική

Από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας όπου χιλιάδες παιδιά κάνουν το πρώτο τους ξεκίνημα σε κάποιο βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό και χιλιάδες άλλα μένουν απ’ έξω. Έτσι η ήδη επιβαρυμένη από την αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, τα χαμηλά μεροκάματα και την ανεργία, εργατική - λαϊκή οικογένεια καλείται να «κόψει το κεφάλι της» και να βρει λύση   για το ποιος θα κρατήσει τα παιδιά.

Έχει καιρό να μιλήσει ο βουλευτής Κιλκίς και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης και καθώς σωρεύτηκαν ουκ ολίγα θέματα , κυρίως τοπικού χαρακτήρα, σκεφτήκαμε να ζητήσουμε τις απόψεις του.
Μεγάλη η συνέντευξη, αλλά πολλά και τα θέματα αιχμής κυρίως τοπικού ενδιαφέροντος:

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:42

Στο φιόρο του Λεβάντε ο Κ. Κιλτίδης

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη στη Ζάκυνθο που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι δρόμοι του κρασιού» με διοργανωτική μέριμνα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και του Δικτύου Οινοποιών Ζακύνθου.

Την αναγκαιότητα  της ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του Γηροκομείου - Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στο Κιλκίς επισημαίνει ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Υγείας - Πρόνοιας.
Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα της συμπληρωματικής πίστωσης των 700.000 ευρώ που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου αναδείξαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ τω εφημερίδων ΠΡΩΙΝΗ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Στα αξιοσημείωτα της ερώτησης καταγράφεται η πληροφορία ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το υπουργεί Οικονομίας, όπερ σημαίνει ότι το έργο έχει βαλτώσει..

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:29

Τσιτουρίδης κατά «γαλάζιων» στην ΑΝ.ΚΙ.

Συντάκτης:

Με μια σκληρότατη ανακοίνωσή του ο  βουλευτής Ν. Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης,  καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν στην Αναπτυξιακή Κιλκίς, χτυπώντας ουσιαστικά τα πέντε «γαλάζια» στελέχη της νέας διοίκησης, που ψήφισαν την τριχοτόμηση στην ηγεσία της εταιρείας  -αυτό δηλαδή που κατήγγειλαν και οι τέσσερις της μειοψηφίας στην ΑΝ.ΚΙ.- σημειώνοντας πως με την απόφασή τους βλάπτονται προσωπικά, αλλά ζημιώνεται και ο τόπος!
Στη δήλωσή του ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει:

Παράλληλα με τον 39ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου Τορωναίου Κόλπου στην παραλία Νικήτης Χαλκιδικής φέτος για πρώτη φορά διοργανώνει από Τετάρτη, 15 έως Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 Έκθεση Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα) με το όνομα ΝΙΚΗΤΗ 2009 σε συνεργασία της Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο ΣΙΘΩΝ» και του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παλιάς Νικήτης, με την τεχνική στήριξη ΑΓΡΟΡΑΜΑ.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:21

Δεν θα ξεγελάσουμε τον λαό όπως ο Καραμανλής

Συντάκτης:

Για την πράσινη ανάπτυξη μίλησε την Κυριακή 12 Ιουλίου στο Κιλκίς ο Κώστας Σκανδαλίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κινήματος σε ένα θέμα που συγκινεί ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Γ. Παπανδρέου.
Πριν όμως την ομιλία του είπε ενδιαφέροντα πράγματα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μ.μ.ε. και από όπου άξια καταγραφής είναι τα ακόλουθα:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης συμμετείχε στις 7 – 8 Ιουλίου στο συνέδριο για την εφαρμογή της νέας Κοινής Οργάνωσης της Αμπελοοινικής Αγοράς στα κράτη μέλη της Ε.Ε., το οποίο πραγματοποιήθηκε  στα Φηρά της Σαντορίνης,  με διοργανωτική ευθύνη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και   της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εταιριών Οίνου.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009 12:47

Ερώτηση Φλωρίδη για το Ερρίκος Ντυνάν

Συντάκτης:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας.
Στην ερώτησή του ο κ. Φλωρίδης αναφέρει:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά και σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρία ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε γνωστοποίησε εκτεταμένη συνεργασία της με το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη στέγαση δικής της κλινικής σε χώρους αποκλειστικής χρήσης του  Ε. ΝΤΥΝΑΝ.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:26

Συνάντηση Κιλτίδη με Σύρο ομόλογό του

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης δέχθηκε στο γραφείο του το Σύρο ομόλογό του Dr Mohammad  Naby Rasheed  και συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Χρήστος Αυγουλάς,  υπογραμμίστηκαν οι πατροπαράδοτοι δεσμοί φιλίας των δύο χωρών και τέθηκαν επί τάπητος οι προοπτικές συνέχισης της συνεργασίας τους στον αγροτικό τομέα.