Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 4:17:10 μμ

Πολιτική

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:43

Ο Γιώργος Φλωριδης στη «σκιώδη» κυβέρνηση

Συντάκτης:
Στον καίριο τομέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής αναλαμβάνει να διατυπώσει τον αντιπολιτευτικό και συνάμα προγραμματικό λόγο του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης μετά την απόφαση του προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου να τον ορίσει ως πολιτικό εκπρόσωπο του αρμόδιου υπουργείου (υγείας και κοινωνικής πολιτικής).
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 05:47

Έδρασαν τα κομματικά παραμάγαζα στις εκλογές

Συντάκτης:
 Το ρόλο και την δράση των πολιτικών γραφείων στην εκλογή των τοπικών συμβουλίων νέων, σχολιάζει και επικρίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς του ΣΥΝ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των νέων Τοπικών Συμβουλίων Νέων (ΤΟΣΥΝ) των Δήμων του Νομού μας.
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 05:46

Εφτά μέρες στις Η.Π.Α.

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης αναχώρησε για τις Η.Π.Α., όπου πραγματοποιεί επταήμερη επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Expo 2008 που θα λάβει χώρα στο New Jersey.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:35

Κιλτίδης και Κακλαμάνης εγκαινίασαν την DIANA

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, μαζί με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και το Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου εγκαινίασαν στο εκθεσιακό κέντρο του M.E.C. Παιανίας τη λειτουργία της 10ης Διεθνούς Έκθεσης DIANA Outdoor 2008, την οποία διοργανώνει η ΑΝΩΣΙΣ Α.Ε. και τα περιοδικά Έθνος –Κυνήγι και Έθνος – Ψάρεμα. 
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 05:07

Στη Σαουδική Αραβία ο Σάββας Τσιτουρίδης

Συντάκτης:
 Ο Βουλευτής κ. Σάββας Τσιτουρίδης, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, μετείχε σε επταμελή αντιπροσωπεία της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και έγινε δεκτός, την Τρίτη 1 Απριλίου, από το Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ.
 «Το νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Παιδείας αποτελεί στην ουσία ένα νέο πλαίσιο νομιμοποίησης της βαρβαρότητας που βιώνουν τα παιδιά με αναπηρίες και οι οικογένειες τους, αποτελεί συνέχεια των νόμων  του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:31

Ομιλία Κώστα Κιλτίδη στο πανεπιστήμιο Βόλου

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης μίλησε στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Γεωπονικών Σπουδών Βόλου σε εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του ΑΕΙ Θεσσαλίας για την Αεοφορία και το Περιβάλλον.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κιλτίδης, η αειφορία και το φυσικό περιβάλλον έχουν ως πρωτογενή βάση στήριξης το δασικό χώρο και τις προστατευτικές και ρυθμιστικές λειτουργίες του δάσους, η συνεισφορά του οποίου εστιάζεται κυρίως στην ανάπτυξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής στον υδρονομικό του ρόλο και την αξιοποίηση της αειφορικής διαχείρισης των προσφερόμενων αγαθών του τους δασόβιους και παραδασόβιους οικισμούς και στην κτηνοτροφία.
 Μπορεί να μην ήρθε την 25η Μαρτίου στο Κιλκίς ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης αλλά τήρησε το λόγο του και ήρθε το περασμένο Σάββατο, στην προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Κιλκίς, παρουσία του Υφυπουργού Αγρ. Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη, του βουλευτή Γ. Φλωρίδη, του νομάρχη Ευ. Μπαλάσκα, του δημάρχου Κιλκίς Δ. Τερζίδη και της επιτροπής για τα παγωμένα αθλητικά έργα (κλειστό γυμναστήριο, προθερμαντήριο-κερκίδες, κολυμβητήριο).
Υπάρχει στη χώρα κρίση πολιτική και ταυτόχρονα κρίση οικονομική. Τα στοιχεία της κρίσης του πολιτικού συστήματος είναι κατά την άποψή μου ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας χώρας, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια λαίλαπα από έναν μετασχηματισμό της παγκοσμιοποίησης.
«Όπως συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο έτσι και στη χώρα μας η καταστροφή των δασικών οικοσυστημάτων και η εμπορευματοποίησή τους έχει προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Η καταστροφή των τροπικών δασών, η υπερεκμετάλλευσή τους και για την παραγωγή βιοκαυσίμων, η ερημοποίηση των εδαφών, η όξινη βροχή, η μείωση των υδάτινων αποθεμάτων και η αλλαγή χρήσης γης είναι τα αποτελέσματα συνειδητών επιλογών που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου.