Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 12:05:33 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτική

Το Σάββατο, 25 Απριλίου 2009, στις 11.00, στο ξενοδοχείο Pallini Beach (Καλλιθέα, Κασσάνδρα, Χαλκιδική) διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: «Περιβάλλον & Ελληνική Ύπαιθρος», ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.  Την ημερίδα Περιβάλλον & Ελληνική Ύπαιθρος οργανώνει ο Δήμος Κασσάνδρας, σε συνδιοργάνωση με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και τον Τουριστικό Αναπτυξιακό Όμιλο Χαλκιδικής-ΤΑΟΧ, υπο την Αιγίδα του Υπουργείου ΑΑ&Τ, στα πλαίσια της Agro Tourism 2009 (Έκθεση Παραδοσιακών-Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών Χαλκιδικής).

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:37

Ο Τσιτουρίδης στην Αξιούπολη

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 22 Απριλίου ο βουλευτής ν. Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, επισκέφθηκε την Αξιούπολη και είχε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς του δήμου και της περιοχής. Συγκεκριμένα ο κ. Τσιτουρίδης είχε συνάντηση στο δημαρχείο με τη δήμαρχο κα Σόνια Συμεωνίδου και παράγοντες της δημοτικής αρχής, με θέμα την προώθηση ζητημάτων του δήμου Αξιούπολης.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:25

Ένας λείπει για να κλείσουν συνδυασμούς

Συντάκτης:

Ένα πρόσωπο αναζητούν τα επιτελεία των γαλάζιων και πράσινων για να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των εθνικών εκλογών, οψέποτε προκηρυχθούν. Μάλιστα η αναζήτηση του καταλληλότερου πέμπτου καθίσταται επιτακτικότερη τώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες για διπλές εκλογές στις 7 Ιουνίου.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:25

Οι πράσινοι των τριών εκλογικών κλιμακίων

Συντάκτης:

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα στο ΠΑΣΟΚ του ν. Κιλκίς και πλαισιωμένη από νεολαίους του Κινήματος διαχωρίστηκε σε τρια κλιμάκια που θα φέρουν σε πέρας τον προεκλογικό αγώνα ενόψει των ευρωεκλογών. Στην Επιτροπή συμμετέχουν ex oficcio θεσμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (βουλευτές, μέλη Εθνικού Συμβουλίου, Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, Νομαρχιακής Επιιτροπής, δημάρχους, υποψ. νομάρχη, νομαρχιακούς σμβούλους, γραμματείς δημοτικών οργανώσεων κ.α).

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 13:48

Τριήμερη περιοδεία Κιλτίδη στην Κάλυμνο

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο νησί της Καλύμνου. Κατά την παραμονή του στο νησί της Δωδεκανήσου, την Παρασκευή 10 Απριλίου ο Υφυπουργός παρέστη στα εγκαίνια του αρχαιολογικού μουσείου Καλύμνου ενώ το Σάββατο είχε συνάντηση με την Έπαρχο του νησιού και με εκπροσώπους αγροκτηνοτροφικών και μελισσοκομικών φορέων με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη της Καλύμνου.

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο, είχε σήμερα (Πέμπτη) ο βουλευτής νομού Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρονται επίσης: Την συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, απασχόλησαν θέματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομού Κιλκίς.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου των Ξενοφώντα Γιαταγάνα και Δημήτρη Καλουδιώτη, «Ευρώπη: Ήπια ηγεμονία» των εκδόσεων «Κριτική», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας, αναφέρθηκε στην ανάγκη πολιτικής βούλησης και στρατηγικής επιλογής των ηγέτιδων δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολιτική ενοποίηση.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:34

«Ισχυρό ΚΚΕ και καταδίκη Ε.Ε»

Συντάκτης:

«Το  ΚΚΕ   ξεκινάει άλλη μία πορεία ενημέρωσης και επικοινωνίας με το λαό σε μία περίοδο που τα κράτη της Ευρωζώνης συνολικά και η Ε.Ε. και οι άλλες καπιταλιστικές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν μπει στον κύκλο της οικονομικής κρίσης», ανέφερε στην πρώτη ανοιχτή μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς για τις ευρωεκλογές το μέλος του Π Γ  της ΚΕ του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:27

Το ΠΑΣΟΚ περιοδεύει για τις Ευρωεκλογές

Συντάκτης:

Την προεκλογική καμπάνια του για τις Ευρωεκλογές άνοιξε το ΠΑΣΟΚ στο νομό Κιλκίς με περιοδείες βουλευτών του, χθες και σήμερα, στο Κιλκίς. Στο πολυμελές κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν χθες οι βουλευτές Δημήτρης Λιντζέρης (Πειραιά) και Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Σάββας Τσολάκης και Νίκος Κριθαρίδης, ο γραμματέας της Ν.Ε. Λεωνίδας Δημητριάδης και ο επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης Γιώργος Φραγγίδης, ο Γ. Διαμαντίδης γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης Κιλκίς, ενώ αναμένονταν για σήμερα και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:14

Κράτος και Οικονομία

Συντάκτης:

Στο βάθος της ιστορίας, οι σχέσεις κράτους και οικονομίας ήταν πάντα μεταβαλλόμενες και κυρίως εναλλασσόμενες στη θέση κυριαρχίας. Η περιοδολόγηση των τελευταίων αιώνων μας οδηγεί από τον μερκαντιλισμό με ισχυρότατη κρατική παρέμβαση, στο φιλελεύθερο ανταγωνιστικό καπιταλισμό του laissez faire και μετά πάλι στο κεϊνσιανό μοντέλο της αυξημένης δημόσιας παρέμβασης και της διαμόρφωσης του σύγχρονου κοινωνικού κράτους.