Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 9:25:57 πμ

Πολιτική

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 20:18

Συνεργασία Δ. Τερζίδη με τον Δήμαρχο Γαλλικού

Συντάκτης:
terzidisΆλλη μια συνάντηση με συνάδελφο του πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης στο πλαίσιο των περιοδειών του σε Δήμους που θα συνενωθούν μ’ αυτόν του Κιλκίς όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης».
Αυτή τη φορά η συνάντηση έγινε με τον Δήμαρχο Γαλλικού Γιώργο Θεοδωρίδη προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα, τα προβλήματα, τα έργα και τις προοπτικές του Δήμου Γαλλικού.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρει πως την περασμένη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 συνεδρίασε η Πανελλήνια Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και πως μετά από διεξοδική συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίστηκε απόφαση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:
1. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η χώρα βρίσκεται στη δίνη της πολύπλευρης κρίσης, η ανασφάλεια της κοινωνίας γιγαντώνεται. Οι ευθύνες των κομμάτων του πελατειακού κράτους είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται με επικοινωνιακά μέσα. Οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας έφεραν στο χείλος της χρεοκοπίας  δεν πρέπει απλώς να εγκαταλειφθούν, πρέπει να ανατραπούν.
To ξεπέρασμα της κρίσης κρίνεται σε τρία μέτωπα :
Στην αποφυγή της χρεοκοπίας του δημοσίου και της κατάρρευσης της οικονομίας, που θα την πληρώσουν δραματικά όλοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι.
Δεύτερο, στην ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών σε βάρος των αδύνατων στρωμάτων, με την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και όχι μέσα από  νέους έμμεσους φόρους καθώς και με την καταπολέμηση της ακρίβειας.
Τρίτο, στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας έξω από το πελατειακό σύστημα, υπέρ των πολιτών, μιας ανάπτυξης οικολογικής για τη βελτίωση της ζωής τους, με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον, με δυναμική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Το μνημόνιο δεν είναι η αιτία της δημοσιονομικής κρίσης και της εξάρτησης από τον υπέρογκο δανεισμό. Το αντίστροφο ισχύει. Η κρίση έφερε το μνημόνιο. Το καταψηφίσαμε γιατί οι κυβερνητικές πολιτικές που συμφωνήθηκαν με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι κοινωνικά άδικες. Το αποτέλεσμα είναι ότι το έλλειμμα μεν μειώνεται, αλλά οδηγηθήκαμε στην  ύφεση, την ανεργία, έγινε άλμα στον πληθωρισμό, χωρίς να διαφαίνεται ο δρόμος εξόδου της χώρας από την κρίση.   
Στόχος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι η  συγκρότηση της εναλλακτικής πολιτικής απέναντι στην κυβερνητική με στόχο της αλλαγή της. Με ειλικρίνεια απέναντι στο λαό, με ευθύνη για τη χώρα, προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον.
Η χώρα έχει ανάγκη να μπει σε νέα πορεία. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνει ριζική πολιτική στροφή σε όλους τους τομείς, για να εφαρμοστεί ένα δημοκρατικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας με βασικούς άξονες την αναδιοργάνωση της οικονομίας και του κράτους, τη συγκρότηση πραγματικού κοινωνικού κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σύγχρονη οικολογική ανάπτυξη.
2. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση πραγματοποιούνται σε κρίσιμη περίοδο.
Εργαζόμαστε η αυτοδιοίκηση από μέρος της κρίσης να γίνει φορέας  πολιτικών αντιμετώπισής της και συγκρότησης νέων αντιλήψεων για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και τον ανασχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής.
Αυτό υλοποιούμε με τους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς που υποστηρίζουμε. Όπου υπήρξε διάθεση από άλλες πολιτικές δυνάμεις και αναδείχθηκαν υποψηφιότητες κύρους και εναλλακτικού προγράμματος προχωρήσαμε σε συνεργασίες. Όπου δεν έχει ωριμάσει ακόμη η ανάγκη της νέας πολιτικής κατεύθυνσης επιλέγουμε τα καλύτερα στελέχη για να δώσουμε το δικό μας μήνυμα.
Είναι ανάγκη να υλοποιηθούν πολιτικές που
- θα ανακουφίζουν τους πολίτες από τα αποτελέσματα της κρίσης,
- θα συγκροτούν ένα δίκτυο πολιτικών και μέτρων κοινωνικής προστασίας,
- θα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οικονομικού χαρακτήρα στα πλαίσια της προσπάθειας για την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων σε τοπικό επίπεδο
- θα προωθούν πολιτικές αντιμετώπισης της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης για την εξασφάλιση και εξοικονόμηση πόρων,
- θα διαμορφώνουν νέες πολιτικές απασχόλησης, αναδιάρθρωσης του παλαιωμένου παραγωγικού προτύπου με έμφαση σε πρωτοβουλίες και επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης, στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας.  
Θέλουμε δημοτικές αρχές που θα διεκδικούν την ουσιαστική μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα υλοποιούν νέα σχέση του δήμου με το δημότη, περιφερειακές διοικήσεις που θα προωθήσουν την ισόρροπη ανάπτυξη, ώστε η αυτοδιοίκηση να γίνει θεσμός νέας πορείας της χώρας.
Αυτή είναι η βάση των συμφωνιών ή συμμαχιών μας στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Έτσι απορρίπτουμε τις προτάσεις συγκροτήσεως μετώπων στην αυτοδιοίκηση με κριτήριο ένα – αμφιβόλου αξιοπιστίας - "όρκο πίστης" κατά του μνημονίου. Κριτήριο για τους δήμους και τις περιφέρειες δεν πρέπει να είναι τα λόγια, αλλά τα έργα και η αξιοπιστία των υποψηφίων.
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 20:05

Οδήγησαν εκτός τον Γιώργο Φλωρίδη

Συντάκτης:
floridisΑν δεν πρόκειται για σκόπιμη μεθόδευση αποκλεισμού, τότε σίγουρα μιλάμε για πολιτική αφέλεια!
Ο λόγος για τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος και τον αποκλεισμό ουσιαστικά του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Φλωρίδη, από αυτό. Μήνες τώρα όλα τα ρεπορτάζ των μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων και των τηλεοπτικών-ραδιοφωνικών δικτύων κατέγραφαν τρία με τέσσερα έμπειρα και ικανά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θ’ αποτελούσαν τα κεντρικά πρόσωπα του αναμενόμενου ανασχηματισμού. Μεταξύ των προσώπων αυτών καταγράφονταν και ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, υφυπουργός Οικονομικών και Αθλητισμού.
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 19:31

Με τους πολίτες της Παιονίας ο Χρήστος Δραγανίδης

Συντάκτης:
draganidisΜε αμείωτους ρυθμούς και με ευρεία συναίνεση όπως προκύπτει από τις καθημερινές επαφές και συνεργασίες του με πολίτες του δήμου Παιονίας ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Δραγανίδης συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία.
Παράλληλα ο κ Δραγανίδης κινείται για την ολκλήρωση του συνδυασμού του έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή αξίων στελεχών από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα με κοινή συνισταμένη την διάθεση για προσφοράστο κοινωνικό σύνολο.
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 19:16

Κ. Κιλτίδης : «Να παραιτηθεί η κ. Μπατζελή»

Συντάκτης:
kiltidisΤην παραίτηση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μπατζελή, ζήτησε από το βήμα της βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Κιλτίδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια του Β’ θερινού τμήματος του νομοσχεδίου για τον ΕΛΓΑ.
tsionkisΟι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στον τομέα της εργασίας και με τις οποίες η κοινωνία του Δήμου μας καλείται να συμφιλιωθεί, χωρίς βέβαια και να το επιθυμεί, επιβάλλουν σε μας που διεκδικούμε την εφαρμογή του Καλλικράτη, να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας και προς αυτήν την κατεύθυνση.
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 22:33

Ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό ο Κώστας Κιλτίδης

Συντάκτης:
kiltidisΤη μεγάλη κίνηση στην πολιτική σκακιέρα επιχειρεί ο Κώστας Κιλτίδης  με τη σφόδρα πιθανολογούμενη απόφασή του να κατέλθει στις περιφερειακές εκλογές Κ. Μακεδονίας επικεφαλής  συνδυασμού.
«Το σκέφτομαι εδώ και τέσσερις μήνες, αλλά τώρα έφτασε η ώρα των αποφάσεων.. Πάντως ότι γίνει θα γίνει με τους δικούς μου όρους χωρίς δουλείες σε κόμματα. Διατηρώ ως κόρη οφθαλμού την πολιτική  ανεξαρτησία μου καθώς και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού» δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή και την διατυπωθείσα θέση του ΛΑΟΣ ότι θα στηρίξει υποψηφιότητα Κιλτίδη στις περιφερειακές εκλογές στην Κ. Μακεδονία.
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 22:23

Δ. Τερζίδης: Ελάτε όλοι μαζί για το Κιλκίς του αύριο

Συντάκτης:
terzidisΚατόπιν της ανακοίνωσης στήριξης του Πα.Σο.Κ. για το αξίωμα του Δημάρχου Κιλκίς στο Δημήτρη Τερζίδη, ο Δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, δήλωσε τα παρακάτω:
“Οι πολίτες του Κιλκίς μας έχουν τιμήσει όλα αυτά τα χρόνια, επιλέγοντάς μας ως Δημοτική Αρχή, υπεύθυνη για την καθημερινή δικαίωση όλων των προσδοκιών τους, για καλύτερη ζωή, για τη μετατροπή του Κιλκίς σε ένα Τόπο που θέλει κανείς να ζει, να παρακολουθεί τα παιδιά του να μεγαλώνουν, να ασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα.
adamopoulosΣε πλήρη και ανεπιφύλακτη στήριξη της υποψηφιότητας της κ. Αθανασίας Λιάρτση στις δημοτικές εκλογές Παιονίας, συμμετέχοντας μάλιστα στο συνδυασμό της,  προέβη με δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου κ. Γιάννης Αδαμόπουλος.
passalidis«Πλήρωσα την συνέπειά μου σε αρχές και αξίες, την πίστη μου στην παράταξη της Ν.Δ. Ας κρίνει ο κόσμος  τη στάση του Π. Ψωμιάδη».  Αυτή την εξήγηση έδωσε ο κ. Παύλος Πασσαλίδης για τον αποκλεισμό του από τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς στο συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, αποκλεισμός που συνέβη τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη όταν κλήθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους αντιπε4ριφεριεάρχες των άλλων έξι νομών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.