Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 3:11:15 μμ
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 10:12

Θ. Παραστατίδης: Διέλυσε την χώρα «η γαλάζια κυβέρνηση της αρπαχτής»

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Βουλευτή νομού Κιλκίς, Θεόδωρου Παραστατίδη, με θέμα τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο Κιλκίς.
Στην ομιλία - χαιρετισμό του ο κ. Παραστατίδης είπε μεταξύ άλλων:
Είναι η πρώτη μαζική συγκέντρωση μετά τις τελευταίες εκλογές του 2009, που  μου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσω μαζί σας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και ιδιαίτερα στις τελευταίες εκλογές.
Έτσι, μου δώσατε τη δυνατότητα να σας εκπροσωπώ στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Σας ευχαριστώ γιατί μου δώσατε τη δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα για τους κοινούς μας στόχους, Για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.
Ξέρετε, το ΠΑΣΟΚ, στα χρόνια που άσκησε αντιπολίτευση στο κόμμα της ΝΔ, έκανε ένα μεγάλο λάθος: Αντιμετώπισε την τότε κυβέρνηση με πολιτικά επιχειρήματα, με λόγο που δεν υπερέβαινε τα όρια του πολιτικού μας πολιτισμού, με διάθεση στήριξης στα εθνικά ζητήματα.
Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μία κυβέρνηση της αρπαχτής, της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Ναι καλά ακούσατε, επρόκειτο για μία κυβέρνηση σπάταλη, που δίχως κανένα αίσθημα ευθύνης, χωρίς τσίπα,
-Διασπάθισε  τον εθνικό μας πλούτο,
-Λεηλάτησε τα υγιή δημόσια ταμεία της χώρας
-Δημιούργησε πληγές, τις οποίες άφησε να εξελιχτούν σε γάγγραινα.
-Νομιμοποίησε την παρανομία βαπτίζοντας το νόμιμο συνάμα και ηθικό.
-Πολλαπλασίασε ασύδοτα μισθούς ημετέρων, επένδυσε στα Golden boys (δέστε μισθούς που είδαν το φως της δημοσιότητας Διοικητών Οργανισμών, κρατικών καναλιών – 300 με 400 χιλ. _)
Αυτά ήταν τα περιβόητα δικά τους παιδιά.
-Διπλασίασε σε μόλις 5 χρόνια το δημόσιο χρέος, από 160 δις σε πάνω από 300δις, και το δημοσιονομικό έλλειμμα σε 12,7% του ΑΕΠ.
Επέτρεψαν έτσι, οι κύριοι της ΝΔ, στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών να μας χλευάζουν και να μας λοιδορούν. Θεωρούν τη χώρα μας την πιο αναξιόπιστη χώρα της Ε.Ε., διότι τα οικονομικά στοιχεία που τους έδιναν, ήταν χαλκευμένα και αναληθή. Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής ήταν να οδηγήσουν τη χώρα μας σε επιτήρηση και τον υπερήφανο Έλληνα σε ταπείνωση.
Όσοι πιστεύουν και δυστυχώς τέτοιοι υπάρχουν πως αν αποτύχει η σημερινή κυβέρνηση, θα έρθει κάποιο άλλο πολιτικό κόμμα να κυβερνήσει πλανώνται πλάνη οικτρά. Να είστε βέβαιοι πως αν αποτύχουμε η επόμενη κυβέρνηση θα είναι το ΔΝΤ και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό.
Σήμερα, καλούμαστε εμείς να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο.
Σηκώσαμε τα μανίκια,είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό μας και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, όπως και στους υπουργούς μας, για τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται σε κάθε υπουργείο σε κάθε τομέα.

Γι’ αυτό, η κυβέρνηση μας προχωρά σε μια Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το γνωστό, πλέον, σε όλους μας «πρόγραμμα Καλλικράτης», θέλοντας να εξορθολογήσει τη δομή του κράτους, αποκομίζοντας έτσι τα μέγιστα δυνατά οφέλη.
Το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, όχι με βάση τα μικροκομματικά ή ατομικά συμφέροντα του καθενός από μας αλλά με βάση αυτό που έχει ανάγκη η χώρα και ο πολίτης.
Φίλες και φίλοι,
Ήρθε η ώρα των μεγάλων αλλαγών και ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.
Καταργήσαμε τις γαλάζιες συνεντεύξεις αλλά και τις κάθε χρώματος πολιτικές παρεμβάσεις.
Απέναντί μας, δεν υπάρχουν πολιτικοί φίλοι και εχθροί , παρά μονάχα Έλληνες.
Βάζουμε τέλος στην προκλητική κρατική σπατάλη.
Το αποδείξαμε με την κατάργηση όλων των περιττών, αλλά αμειβόμενων με παχυλούς μισθούς, επιτροπών που ίδρυσε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Φορολογούνται τα μπόνους των διοικητών οργανισμών και τραπεζών με συντελεστή 90%.
Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε έμπρακτα τους κοινωνικά ασθενέστερους, με αναδιανομή του εισοδήματος  και παροχές.
Και θα μου επιτρέψετε εδώ να κάνω μια ειδική αναφορά στον συμπαθή για μένα και ταλαιπωρημένο κλάδο των αγροτών μας που πραγματικά περιπαίζονται εδώ και αρκετά χρόνια μιας και βρίσκονται στους δρόμους αυτές τις μέρες.
Αφού τους εγκατέλειψαν όλα αυτά τα χρόνια αφήνοντας τους στο έλεος των κερδοσκόπων και διαφόρων καρτέλ τώρα έρχονται να τους υπερασπιστούν.
Οι αγρότες μας είναι μια υπερήφανη κοινωνική τάξη και δεν έχουν ανάγκη από πάτρωνες και προστάτες.
Είναι πέρα από σαφές, ότι πολλά από τα αιτήματα τους είναι πέρα για πέρα δίκαια και δυστυχώς κανείς δεν έσκυψε σοβαρά, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να ασχοληθεί προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Ακόμη και ο Αλμούνια αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματά τους επισημαίνοντας «βγάλτε από την μέση τους μεσάζοντες».
Παρά τα δίκαια αιτήματά τους, θα παρακαλούσα τους αγρότες μας, από το βήμα αυτό, να προσέλθουν στη πρόσκληση για διάλογο με το Υπουργείο Γεωργίας διότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί λύση σε αρκετά από τα αιτήματα τους. Την πρόθεση αυτή την επιβεβαιώνω και εγώ, μετά από πρόσφατη συνάντηση μου με την ηγεσία του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης.
Μάλιστα, εντός Φεβρουαρίου τακτοποιούνται πληρωμές που αφορούν σχέδια βελτίωσης, νέους αγρότες, εξισωτικές αποζημιώσεις, ενίσχυση καπνοκαλλιεργητών, σκληρό σιτάρι και γενικά στήριξη κτηνοτρόφων ορεινών και ημιορεινών περιοχών.
Θέλω να τονίσω πως και εγώ προσωπικά στην ομιλία μου στη βουλή για το νομοσχέδιο αλληλεγγύης έθεσα τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του νομού μας και ήταν υποχρέωση μου να το κάνω.
Όπως ήταν υποχρέωση μου να θέσω στη Βουλή και άλλα ζητήματα που μπορούν να χαρακτηριστούν κοινωνικές αδικίες, όπως για παράδειγμα το επίδομα ημιπληγίας, την ένταξη από το ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων, την άρση της αδικίας για το επίδομα παραμεθορίου και πρόσφατα, με επίκαιρή μου ερώτηση, την ολοκλήρωση της Γ΄ πτέρυγας του νοσοκομείου και την άμεση μετεγκατάσταση των νεφροπαθών σε αυτό.
Σας καλώ λοιπόν όλους να πορευθούμε μαζί,
σε ένα δημοκρατικό μέτωπο ανατροπών,
σε μια δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας,
να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό κράτος,
ένα ισχυρό κράτος,
ένα κράτος δικαίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δήμαρχοι Κιλκίς Δ. Τερζίδης, Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης, Ευρωπού Ευ. Κουρτζανίδης, Χέρσου Χ. Ανθρακίδης, Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης, Κρουσίων Ν. Παπαδόπουλος, Μουριών Σ. Αργυρόπουλος, Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου, Πικρολίμνης Δ. Σισμανίδης και Γαλλικού Γ. Θεοδωρίδης, ο Νομάρχης Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας, η Αντινομάρχης Κιλκίς Γ. Μαρινίδου, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Λ. Δημητριάδης, το μέλος της Περιφερειακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Γ. Ζώτος, οι υποψήφιοι βουλευτές Γ. Φραγγίδης, Στ. Τσιόνκης, Μ. Αμανατίδου και Α. Παράκη, ο συντονιστής του Ινστιτούτου επιμόρφωσης ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς Αναστάσιος Βαφειάδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς Κ. Κρητικόπουλος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς Κ. Κοτανίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ Β. Χατζηαποστόλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, Βλ. Παναγιωτίδης, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Κιλκίς Ν. Αβραμίδης, ο Πρόεδρος ΕΑΣ Κιλκίς Χ. Παυλίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Κιλκίς Ι. Παπαδόπουλος,