Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 12:27:48 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (5-6-2021)

Με έναν απογευματινό χαλαρό ποδηλατικό περίπατο άνοιξαν χθες τα ‘’Ελευθέρια’’ του Δήμου Κιλκίς. Πάνω από εκατόν είκοσι ποδηλάτες, ένα χαρούμενο σμήνος από μικρούς, εφήβους και ενήλικες, ποδηλάτησαν από το Δημαρχείο Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης και με κατεύθυνση το πάρκο ‘’Γαλήνη’’ διέσχισαν την περιφερειακή οδό, το δρόμο που οδηγεί στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, με κατάληξη μέσω της 21ης Ιουνίου, και πάλι στο σημείο αφετηρίας.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε εξαιτίας της πανδημικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας το τελευταίο χρόνο , μια πράξη ανθρωπιάς και τεράστιας ευαισθησίας προς το συνάνθρωπο πραγματοποιήθηκε απο την μεγαλύτερη Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική της Βορείου Ελλάδος, την κλινική Γυναίκας "Γένεσις". 

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (4-6-2021)

Γράφει ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος.

Επιθυμία μου είναι να γνωστοποιήσω στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας την ύπαρξη ενός μάρτυρα της πίστεώς μας, προερχόμενο από τον Πόντο, και συγκεκριμένα την Τραπεζούντα, τον μάρτυρα Ιωάννη τον Τραπεζούντιο, όχι και πολύ γνωστό στη χώρα μας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (3-6-2021)

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Καθηγούμενου Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Β’ στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου, το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαΐου.

Ήταν πριν 28 χρόνια…Το 1993 λοιπόν, ιδρύθηκε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Ήρθαμε από Θεσσαλονίκη και μαζί με τον αδερφό μου ξεκινήσαμε να χορεύουμε. Ο αδερφός μου σταμάτησε μετά από λίγο και εγώ έμεινα να χορεύω, να τραγουδάω, να ταξιδεύω ανά την Ελλάδα και ανά τον κόσμο. Το αγάπησα πολύ. Η αλήθεια είναι αυτή. Έφηβη ξεκίνησα και έφτασε η στιγμή μετά από πολλούς χορούς, μετά από πολλά ταξίδια, μετά από αμέτρητες εκδηλώσεις, μετά από 28 χρόνια λοιπόν, να αποχαιρετήσω το Λ.Ε.Κ.

Το απόσταγμα της ωριμότερης γραφής του, της ωριμότερης έκφρασης της κωμωδίας αλλά και τη γελοιότητα της ανθρώπινης δυστυχίας  μας δίνει ο αιρετικός Γιάννης Σκαρίμπας στο  διήγημα του «Τρεις άδειες καρέκλες» που θα παρακολουθήσετε σε μορφή θεατρικού αναλογίου από μέλη της Θατρικής οΟμάδας της Τέχνης Κιλκίς, στο πλαίσιο του τιμητικού αφιερώματος στον ποιητή και πεζογράφο Γιάννη Σκαρίμπα  και της απονομής βραβείων και επαίνων του  26ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της Τέχνης Κιλκίς.

Πρωτότυπη σε σύλληψη, καλλιτεχνική, με καινοτόμα στριφώματα στον ιστορικό λόγο και στην μετεξέλιξη της ιστορίας της τέχνης, χαρακτηρίστηκε η σύμπραξη του Δήμου Κιλκίς, της Επιτροπής Ισότητας και του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης για τα 200χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, οριοθετημένη στη θηλυκή της οπτική.