Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 2:47:55 μμ

Πολιτιστικά

Από την πρώην αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Κιλκίς, Άννα Δημάκη, λάβαμε απάντηση στην απάντηση του νυν αντιδημάρχου, Θέμη Κοσμίδη:

Μερικοί άνθρωποι έχουν μάθει να διαχειρίζονται τα δύσκολα και να πετυχαίνουν τα ακατόρθωτα γιατί η πρόθεση και η πηγή των πράξεών τους είναι η αγάπη, το μεράκι και η ποιότητα.

Ο άνθρωπος είναι όπως το δέντρο. Δεν βλέπει τις ρίζες του, αλλά ζει και τρέφεται από αυτές. «Οι ρίζες είναι που ξαποστέλνουν στο δέντρο την κρυφή προσταγή ν’ ανθίσει και να καρπίσει». Αυτές  κρατούν την ψυχή του υγρή κι από αυτές πηγάζει το δάκρυ. «Κι αν εξεράθη το κλαδί πάντα χλωρή είν’ η ρίζα».

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 21:01

Μάνος: Η ψυχή τους όμως έμεινε πίσω

Συντάκτης:

Τα έζησαν όλα. Απελάσεις, εκτοπισμούς, προσφυγιά, ξενιτιά.
Η ψυχή τους όμως έμεινε πίσω, στην Πατρίδα!

Σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο-ιστορικό μυθιστόρημα του κιλκισιώτη συγγραφέα Γιώργου Μάνου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-7-2020)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (11-7-2015)

‘’Ο Έκπτωτος’’, το πολιτικό θρίλερ που σάρωσε τα βραβεία Γκόγια της ισπανικής ακαδημίας κινηματογράφου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για το σενάριο, τη σκηνοθεσία του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν και το μοντάζ αποκαλύπτεται απόψε το βράδυ στις 21:30 στη μεγάλη οθόνη του ‘’Δημήτριου Ζωηρού’’.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 13:06

Απινιδωτής στο 1ο Δημοτικό Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Ο πρώτος απινιδωτής για χρήση από πολίτες στο Πολύκαστρο είναι γεγονός.

Ο σύλλογος γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου πήρε την πρωτοβουλία για την αγορά ενός αυτόματου απινιδωτή. Στην αγορά συνέβαλε και η κα Ευδοξία Τσιτουρίδου ιδιώτης νοσοκόμα στο σπίτι.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (9-7-2020)

Αν η μεγαλοσύνη ενός ανθρώπου καθρεφτίζεται στα έργα του η ανάκλασή τους πολλαπλασιάζει το φως της ευλογίας στον τόπο εκδήλωσής τους.

Με την πράξη δωρεάς της πατρικής κατοικίας του ο Κιλκισιώτης Χρήστος Ζιώγας δεν πέρασε απλά στο πάνθεον των ευεργετών του Κιλκίς αλλά απέδειξε ότι η αγάπη της προσφοράς διαγράφει κύκλους δημιουργίας.

Με δυο ταινίες ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος του Κιλκίς, για μικρούς και μεγάλους:

Το κορίτσι και το λιοντάρι, στις 9:15

Μαμά από το πουθενά, στις 11:15