Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 5:57:16 μμ

Πολιτιστικά

Στον Ευρωπο τελέσθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και σε συνεργασία με την κοινότητα Ευρωπού.

Από νωρίς το πρωί εθελοντές, γυναίκες και άνδρες, προετοίμαζαν το παραδοσιακό φαγητό ΚΕΣΚΕΚΙ στο χώρο του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής .

Στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Ευρωπού τελεστηκε η καθιερωμένη πρωινή θεία λειτουργία από τον πατέρα Ιωάννη.

Στην εικοστή  πέμπτη χορωδιακή συνάντηση Καβάλας συμμετείχε η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς το Σάββατο 11  Μαΐου 2024.

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι του Άσπρου στην εκδήλωση για την αδελφοποίηση του Δήμου Παιονίας με την Κοινότητα Ιζβοάρελε της Ρουμανίας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου τίμησε την Γιορτή της Μητέρας με ομιλία από την εκπαιδευτικό - συγγραφέα κ. Λέρη Γιαννούλα η οποία μας συγκίνησε με την τόσο τρυφερή προσέγγιση της στο θέμα της μητρότητας και της διαπαιδαγώγησης μέσα στην οικογένεια!

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Τα «μουσεία INFLUENCERS» αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τα μουσεία, Του Κώστα Λασκαράτου, δημοσιογράφος ΕΡΤ, διδάκτωρ κοινωνιολογίας.

Η αναστάσιμη έκβαση της Μεγ. Εβδομάδος, παρατεινόμενη ως εκκλησιακό βίωμα, φέτος παρασχέθηκε ως λύτης μέθεξης σε ευρύτερες ομάδες λαού, πολύ περισσότερες από άλλες χρονιές.

Ο Όμιλος για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ» και  ομιλητή τον  Ήρκο Αποστολίδη, ιστορικό – φιλόλογο.

Ο ΕΕΣ Γουμένισσας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και τη Μητέρα την Κυριακή 19 Μαΐου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, από τις 10:00 έως τις 12:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρίβας (Κέντρο Νεότητας).

"ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΔΩΡΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ!", είναι το μήνυμα του Συλλόγου.

Με τη σφραγίδα και τις ενέργειες του αγαπητού σε όλους τους κιλκισιώτες Θεολόγου Ζώτου το Παγκόσμιο Συνέδριο Αιμοδοσίας θα φιλοξενηθεί στο Κιλκίς.

Του χρόνου τον Μάιο κοντά 800 σύνεδροι από κάθε γωνιά του πλανήτη θα βρεθούν στο Κιλκίς και στη Μακεδονία μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας Θεολόγου Ζώτου.