Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 1:12:12 πμ

Πολιτιστικά

Στο πανί της μεγάλης οθόνης του ‘’Δημήτριου Ζωηρού’’ οι μικροί σινεφίλ θα απολαύσουν απόψε στις 21:15 την παιδική περιπέτεια ‘’Ουπς! Ο Νώε έφυγε’’.

Ακολουθεί στις 23:15 ο ‘’Django ο Τιμωρός’’ ένα σπαγγέτι γουέστερν με εστίαση στην αμερικανική ηθική, δοσμένο με μαύρο χιούμορ, που σκηνοθετεί μαεστρικά ο Κουεντίν Ταραντίνο.

Οι προβολές των δύο ταινιών θα επαναληφθούν την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Συλλαβίζουμε το φετινό καλοκαίρι με πολύ θέατρο και μουσική! Παιδικό θέατρο, ανατρεπτικές κωμωδίες, δραματικά ειδύλλια, συναυλίες κάτω απ’ το φως του φεγγαριού, ντυμένες με το λυρισμό και την ευαισθησία του Σταύρου Κουγιουμτζή και τις έντεχνες και παραδοσιακές συνθέσεις του Παντελή Θαλασσινού, θα μας συντροφεύουν τις γλυκιές καλοκαιρινές νύχτες.

Από την πρώην αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Κιλκίς, Άννα Δημάκη, λάβαμε απάντηση στην απάντηση του νυν αντιδημάρχου, Θέμη Κοσμίδη:

Μερικοί άνθρωποι έχουν μάθει να διαχειρίζονται τα δύσκολα και να πετυχαίνουν τα ακατόρθωτα γιατί η πρόθεση και η πηγή των πράξεών τους είναι η αγάπη, το μεράκι και η ποιότητα.

Ο άνθρωπος είναι όπως το δέντρο. Δεν βλέπει τις ρίζες του, αλλά ζει και τρέφεται από αυτές. «Οι ρίζες είναι που ξαποστέλνουν στο δέντρο την κρυφή προσταγή ν’ ανθίσει και να καρπίσει». Αυτές  κρατούν την ψυχή του υγρή κι από αυτές πηγάζει το δάκρυ. «Κι αν εξεράθη το κλαδί πάντα χλωρή είν’ η ρίζα».

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 21:01

Μάνος: Η ψυχή τους όμως έμεινε πίσω

Συντάκτης:

Τα έζησαν όλα. Απελάσεις, εκτοπισμούς, προσφυγιά, ξενιτιά.
Η ψυχή τους όμως έμεινε πίσω, στην Πατρίδα!

Σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο-ιστορικό μυθιστόρημα του κιλκισιώτη συγγραφέα Γιώργου Μάνου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-7-2020)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (11-7-2015)

‘’Ο Έκπτωτος’’, το πολιτικό θρίλερ που σάρωσε τα βραβεία Γκόγια της ισπανικής ακαδημίας κινηματογράφου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για το σενάριο, τη σκηνοθεσία του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν και το μοντάζ αποκαλύπτεται απόψε το βράδυ στις 21:30 στη μεγάλη οθόνη του ‘’Δημήτριου Ζωηρού’’.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 13:06

Απινιδωτής στο 1ο Δημοτικό Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Ο πρώτος απινιδωτής για χρήση από πολίτες στο Πολύκαστρο είναι γεγονός.

Ο σύλλογος γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου πήρε την πρωτοβουλία για την αγορά ενός αυτόματου απινιδωτή. Στην αγορά συνέβαλε και η κα Ευδοξία Τσιτουρίδου ιδιώτης νοσοκόμα στο σπίτι.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (9-7-2020)