Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, 5:29:11 μμ

Πολιτιστικά

Ο Δήμος Κιλκίς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του 4ου επιμορφωτικού σεμιναρίου των εκπαιδευτικών της ποντιακής διαλέκτου, που φιλοξενείται στην πόλη του Κιλκίς, στις 23- 25 Σεπτεμβρίου με μέριμνα του Δήμου, διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

Την εκδήλωση συντονίζει το μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Καζαντζίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποντιακή διάλεκτος είναι η μόνη μέχρι σήμερα ομιλούμενη διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών έχει πρωτοστατήσει για την ανάδειξη και τη διδασκαλία της.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 19:29

Καλή σχολική χρονιά από το ΚΔΑΠ Kinesis

Συντάκτης:

Τα σχολεία ξεκίνησαν και οι μικροί μας φίλοι ανυπομονούσαν να ξανά έρθουν στο ΚΔΑΠ για να αρχίσουν τις δραστηριότητές τους!

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 18:28

Έκτακτη γενική συνέλευση των "Αργοναυτών" Κιλκίς

Συντάκτης:
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου μας σε έκτακτη γενική συνέλευση, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στο κτήριό μας.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά με τις μοναδικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη να απλώνονται στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς, μέσα από τον αύλειο χώρο της ΛΑΦ, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους κιλκισιώτες.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 19:26

Νέο ωράριο λειτουργίας στο Σπήλαιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται το νέο ωράριο λειτουργίας του Σπηλαίου Κιλκίς, το οποίο θα ισχύσει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 19:08

Δήμος Κιλκίς: Ονειρικό το Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Συντάκτης:

Η πολιτιστική πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το φετινό καλοκαίρι ανέβασε ψηλά τον πήχη και έδωσε στους πολίτες πολλές ευκαιρίες επιλογής για τη διασκέδασή τους τις ζεστές του νύχτες.  

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού της ακριτικής κωμοπόλεως του Σ.Σ. Μουριών, στη μεθόριο του Ν. Κιλκίς, μετέβη το εσπέρας της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, όπου και χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Λαμπρής εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στις 30/9, ημέρα Παρασκευή, Σάββατο 1/10 και Κυριακή 2/10 πραγματοποιείται στη Φλώρινα Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με διοργανωτή την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων από τη χώρα μας και το εξωτερικό.

Ο Δήμος Κιλκίς και ο Ιερός Ναός ΠεντεκαιΔεκα Ιερομαρτύρων, πολιούχων του Κιλκίς, σε συνεργασία με το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης ‘’Ακρίτες του Πόντου’’ διοργανώνουν μουσικό ιστορικό αφιέρωμα με τίτλο ‘’Ανάθεμα το Καρά- Πούρουν’’ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η περιοδεύουσα έκθεση ‘ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ. Από τα χαρακώματα των μαχών… στα σκάμματα των ανασκαφών’, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα φιλοξενηθεί από 18 Σεπτεμβρίου 2022 και έως τον Ιανουάριο 2023 στη Μονή Λαζαριστών, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στον χώρο 'ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ' του ΚΘΒΕ.