Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 11:23:46 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Για τον εορτασμό της 108ης επετείου της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς έχουν προγραμματιστεί στο Κιλκίς οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Δευτέρα  21 Ιουνίου 2021

Ώρα 8:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Κιλκίς

1η Κυριακή του Ιούνη - Παγκόσμια Ημέρα Επιβιωσάντων του Καρκίνου.

ΝΑΙ, Νοσήσαμε

ΝΑΙ, Δακρύσαμε

ΝΑΙ, Λυγίσαμε

Αλλά

ΔΕΝ Μιζεριάσαμε

ΔΕΝ Μοιρολατρήσαμε

Πλαστικά μπουκάλια, αλλά και γυάλινα, φελιζόλ, μέχρι και σαγιονάρες και παπούτσια, απομάκρυναν από ακτογραμμή 10 χιλιομέτρων στη λίμνη Δοϊράνη, οι περίπου 100 εθελοντές που βρέθηκαν σήμερα στην περιοχή, στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης που διοργάνωσαν η εταιρεία ALUMIL σε συνεργασία με το γραφείο τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς/ διεύθυνση τουρισμού ΠΚΜ και τη στήριξη του τμήματος Αλιείας, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης (- Δοϊράνης) και του Δήμου Κιλκίς.

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η ομάδα RGB Rockets - Guardians – Builders της Ακαδημία ρομποτικής Microstudies στο Κιλκίς, προκρίθηκε μεταξύ 77 ομάδων του πανελλήνιου διαγωνισμού στον τελικό του Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL όπου θα αγωνιστεί με 230 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου και του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης μέχρι και τις ακτές της Πιερίας γιορτάζει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Πέμπτη 3/6/2021, και ώρες 7.00-9.30 μ.μ., η επιμορφωτική εξ αποστάσεως εκδήλωση - Webinar για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Κλιματική αλλαγή - ακραία υδρομετεωρολογικά φαινόμενα». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας-Υπάτης και Κιλκίς στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - B' Κύκλος» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (5-6-2021)

Με έναν απογευματινό χαλαρό ποδηλατικό περίπατο άνοιξαν χθες τα ‘’Ελευθέρια’’ του Δήμου Κιλκίς. Πάνω από εκατόν είκοσι ποδηλάτες, ένα χαρούμενο σμήνος από μικρούς, εφήβους και ενήλικες, ποδηλάτησαν από το Δημαρχείο Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης και με κατεύθυνση το πάρκο ‘’Γαλήνη’’ διέσχισαν την περιφερειακή οδό, το δρόμο που οδηγεί στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, με κατάληξη μέσω της 21ης Ιουνίου, και πάλι στο σημείο αφετηρίας.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε εξαιτίας της πανδημικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας το τελευταίο χρόνο , μια πράξη ανθρωπιάς και τεράστιας ευαισθησίας προς το συνάνθρωπο πραγματοποιήθηκε απο την μεγαλύτερη Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική της Βορείου Ελλάδος, την κλινική Γυναίκας "Γένεσις".