Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 2:18:12 πμ

Πολιτιστικά

Μέλη της  Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, παρευρέθηκαν στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς.

Με αισθήματα ευλάβειας και σεβασμού στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Δήμος Κιλκίς φιλοξενεί αυτή την Τετάρτη 15 Μαϊου και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο την παράσταση του Τάκη Βαμβακίδη ‘’Το δάκρυ της… Μνήμης’’.

Στον Ευρωπο τελέσθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και σε συνεργασία με την κοινότητα Ευρωπού.

Από νωρίς το πρωί εθελοντές, γυναίκες και άνδρες, προετοίμαζαν το παραδοσιακό φαγητό ΚΕΣΚΕΚΙ στο χώρο του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής .

Στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Ευρωπού τελεστηκε η καθιερωμένη πρωινή θεία λειτουργία από τον πατέρα Ιωάννη.

Στην εικοστή  πέμπτη χορωδιακή συνάντηση Καβάλας συμμετείχε η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς το Σάββατο 11  Μαΐου 2024.

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι του Άσπρου στην εκδήλωση για την αδελφοποίηση του Δήμου Παιονίας με την Κοινότητα Ιζβοάρελε της Ρουμανίας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου τίμησε την Γιορτή της Μητέρας με ομιλία από την εκπαιδευτικό - συγγραφέα κ. Λέρη Γιαννούλα η οποία μας συγκίνησε με την τόσο τρυφερή προσέγγιση της στο θέμα της μητρότητας και της διαπαιδαγώγησης μέσα στην οικογένεια!

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Τα «μουσεία INFLUENCERS» αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τα μουσεία, Του Κώστα Λασκαράτου, δημοσιογράφος ΕΡΤ, διδάκτωρ κοινωνιολογίας.

Η αναστάσιμη έκβαση της Μεγ. Εβδομάδος, παρατεινόμενη ως εκκλησιακό βίωμα, φέτος παρασχέθηκε ως λύτης μέθεξης σε ευρύτερες ομάδες λαού, πολύ περισσότερες από άλλες χρονιές.

Ο Όμιλος για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ» και  ομιλητή τον  Ήρκο Αποστολίδη, ιστορικό – φιλόλογο.

Ο ΕΕΣ Γουμένισσας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και τη Μητέρα την Κυριακή 19 Μαΐου